Proteinli Çikolatalı sufle yapımı pratik

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve muhammet467 tarafından 4 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. muhammet467
    Offline

    muhammet467 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2011
    Mesajlar:
    58
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Malzemeler:

    20 gram tereyağı – 0,1 P 0,1 K 16,6 Y

    1 tane yumurta - 6,5 P 0,1K 5,6 Y

    2 tane yumurta beyazı- 7 P 0,3 K 0 Y

    80 gram eti %70 kakao karam çikolata – 9.3 P 40.7 K 27.3 Y

    60 gram tam buğday unu- 7 P 36 K 1.4 Y

    45 gram cikolatalı protein tozu – 32 P 12 K 1 Y

    2 yemek kaşığı şeker -0 P 21,3 K 0 Y

    TOPLAM : 62 gram Protein 110,5 gram Karbonhidrat 51,9 gram Yağ

    Sufle yapımı :

    İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın. Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın. Ayrı bir kapta protein tozunu ,yumurtayı ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır. Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor. Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz. Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır. Folyodan sufle kapları var onları da kullanabilirsiniz.220 derecede protein tozu denatüre olur mu bilmiyorum . Eğer oluyorsa daha düşük sıcaklıkta yapabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş