Proteinlerin Sindirimi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jak tarafından 24 Nisan 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. jak
    Offline

    jak Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2006
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    torna
    Yer:
    diyarbakır/siirt
    Sindirim Sistemimiz

    daha detaylı bilgi için linklere tıklaya bilirsiniz

    http://www.ctf.edu.tr/anabilimdallar..._Sindirimi.pdf

    http://www.fenokulu.net/portal/Sayfa...=31&KonuID=126



    [​IMG]



    Besin maddelerinin içeriklerine göre karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, su ve mineraller olarak gruplandırıldığını biliyoruz. Besin içerikleri büyük moleküllerdir. Büyük moleküllü besin içeriklerinin hücrelerimizin kullanabileceği kadar küçük moleküllere parçalanması gerekir. Yediğimiz besinler hücrelerimize geçebilecek duruma sindirim işlemi sonucunda gelir.

    Sindirim büyük moleküllü besin içeriklerinin hücrelerimizin kullanabileceği kadar küçük moleküllere dönüştürülmesidir. Öyleyse vücudumuzda sindirim nasıl Gerçekleşir? Besinlerin hücrelerimiz tarafından kullanılabilecek kadar küçük parçalar bölerek kana geçişini sağlamak sindirim sisteminin görevidir.
    Sindirim çiğnemeyle başlar. Besinlerin çiğneme ve kas hareketleriyle küçük parçalara ayrılması mekanik sindirimdir. Besinlerin enzim adı verilen bazı salgılar yardımıyla parçalanmasına ise kimyasal sindirim denir.



    Sindirim: Büyük moleküllü besin maddelerinin, sindirim sistemi organlarında parçalanarak, kana geçebilecek hale gelmesine sindirim denir.
    Büyük moleküllü besin maddeleri:

    Karbonhidratlar ------------------>Glikoz
    Proteinler ------------------>Amino asit
    Yağlar ------------------>Yağ asidi+ gliserol (gliserin)
    Şeklindeki küçük moleküller haline gelerek kana geçerler.

    NOT : http://www.fenokulu.net
    www.ctf.edu.tr sitelerinden alıntıdır.
     
    Ferhat_V ve TürkYurdu bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş