Protein ve sindirme zaraları 1

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve atakan_irresistable tarafından 17 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    biz sporcular için proteinin önem arzetmektedir. fakat bilinçsiz kullanımı ve alım süreçlerinin yeteri kadar bilinmemesinden dolayı ileri vadede bize çok ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. özellikle böbrek hastalarınında yapılan araştırmalarda özellikle protein diyeti yüksek ve calsium oranı yüksek gıdalarla beslenen insanların sayısının fazlalığı dikkat çekmektedir.

    ben size gerekli açıklamaları yaptıktan sonra her aklı selim insan sonuçlarını rahatlıkla kavrayabilir.herhangi bir çıkar söz konusu değil sadece vatanıma ve bu vatanın evlatlarının daha sağlıklı bir yaşam sürmesi temennisi içindeyim. bu konuda çöpçüsünden, polisine. avukatından doktoruna herkes üzerene düşen vazifesini en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundadır.

    günlük yaşantımızda belli zamanlarda ve belli oranlarda protein almaktayız. bu protein vucutta belli işlemlerden geçtikten sonra yüksek oranda toxik madde salınımı kan plazmasında ortaya çıkar. bu olayda karciğer ve böbrekler büyük vazife düşmektedir.

    protein atıkları olarak kas ve diğer hücrelerimiz için en zararlı maddeler olarak nh3 Amonyak ortaya çıkmaktadır. bu amonyak karaciğer taradından daha az zararlı olan üreye çevrilir. bu üre kan plazmasındaki hareketi ile böbrekler tarafından vucud dışına taşınır.

    çoğu insan böbreklerin gıdaları sindirdiğine attığını zanneder bu mantık tammiyle yanlıştır. böbreklerimiz kanımızı zaralı radikallerdn arındırır ve vucudumuz için gerekli temiz kan oluşumunu sağlar. özellikle böbrekler yapısı itibariyle binlerce nefron yapılarıyla kan plazmasını damıtır ve idael kan yapısını oluşturur. nefronlar kurban bayramında böbreği kestiğiniz zaman yaprak yaprak yapısı bulunmaktadır bunlara nefron diyoruz asıl görevleri temizleme işlerinde üzerine büyük vazife düşer.

    şimdi gelelim kan plazmasındaki serbest proteinlerin idrar oluşum sırasında ne olduğuna idrar oluşumu böbrekler tarafından oluşturulacağı sırada kandaki protein ve diğer radikaller bow man kapsülünde süzülür 1 dakikada 125 ml kan plazmasını süzer. yaklaşık 60-68 kg insanda 5.000 litre arası kan plazması mevcuttur. buda dakkika başına hesaplanırsa bize 40 dakika demektedir. fakat bu süreç zaman içende çeşitli nedenlerle değişim göstermektedir. bu hastalık ve zararları çeşitli miktarlarda kana enjecte edilen ilaçlarla görüntüleme testleriyle teşhisi mümkündür.

    böbrekler gerekli durumlarda sıvı ve mineral dengesini ayarlamak için gerekli komutlara ihtiyaç duyarlar. özellikle hormon dengesi bakımında calsium ve potasium üzerinde baskıcı bir etkisi vardır özellikle kan seviyesindeki oranlar bu durumu özetler. aşırı olan tekrar geri emilimi olur ve calsium ve fosfor ve potasium tekrar vucuda kazandırılır. ancak özellikle şeker hastalarında ve aşırı glikoz yüklemesinde glikozun fazlası geri emilemez ve buda aşırı tuvalet ihtiyacı doğurur.

    özellikle su ihtiyacı kortelk dediğimiz nofrenin üstünde böbrekğin en üstünde ki ince tabaka hipotalamusu uyarır ve su tuz alımını uyarırı özellikle aşırı susama isteği bu yüzdendendir. aklınıza yazınır. bu sayada aşırı su isteğiniz olursa NOT HEMEN CALSİUM TABLETLERİNE SALDIRINIZ ÇÜNKÜ BU SIRADA POTASYUM VE CALSİUM EMİLİMİ VE KANA KAZANDIRIMI EN ÜST DÜZEYDEDİR.:D

    bunedenle protein alımlarınız dikkate alırken bölgesel olarak çalıştırdığınız kas yapısının m3 olarak diikate alıp gram başına 2 gr protein alınız örnek buun bench pres vs yaptınız onun kg göre protein alınız ve proteini zamana bölünüz ve alımlarınız 30-40 g geçmesin. özellikle günde 3 öğün olarak 30x3 olarak alınız.

    ve unutmayınızki protein almasanız bile kandaki proteinler sizi onarır.

    saygılarımla..
     
    Lee35, txen10, Hulk ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  2. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Protein iki tarafı keskin bir bıçak bu yazıdan anlaşılan Atakan, bu aslında pek çoğumuzun bildiği bir şey, yani protein vücutçunun dostu diye bilinir, buna itiraz yok ancak ne kadara kadar dost, ne kadardan sonra düşman aslında bu konuda net birşey yok.

    Kilo başına 2.2 gram çok tartışılır bir rakam, kimileri evet bu rakamı aldıklarında büyük fayda görüyor ve daha aldıkları zamana göre çok daha fazla gelişme kaydediyorlar ama bu herkes için böyle değil gördüğüm kadarıyla, protein alımına hiç dikkat etmediği halde çok kaslı olan birçok insan tanıdım.

    Zaten herşeyden önce vücutta anabolik hormonlar yoksa, katabolizma çok yüksek düzeyde ise istediğimiz kadar protein alalım heralde pek bir faydası olmaz.
    Buna mukabil anabolik seviye yüksekse besinlerden 60 gram bile protein alan kişin define olarak 85 kilo olabiliyor.

    Bence burada egzersiz seçimi çok önem kazanıyor, büyük hormon salgısına neden olan, temel ve ağır egzersizler yapmadan proteinden medet ummamak lazım bana göre.

    Maalesef bu dediğim sistemde çalışan insan çok az, bu nedenle alınan proteinler boşu boşuna vücudu yormaktan başka bir işe yaramıyor.
    Hemde alınan yüksek protein böbrek ve karaciğere yük olmanın ötesinde, doğru anladıysam kalsiyumun kemiklerde emilimine ket vurarak bir diğer olumsuzluğa neden oluyor.

    Keşke gerçek protein ihtiyacımızı tam olarak bilerek çalışma lüksümüz olsaydı, eminim bir çoğumuz için bu aldığımız protein miktarının altında olacaktır!!!
     
  3. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın karasan protein alalım alalım fakat kg başına değil. mesala siz gittiniz antremanınızı yaptınız. yüzeysel olarak nereleri çalıştırdınız bunları baz almalı vucudu dinlemeli ve öünlere bölerek almalıyız. affedersiniz lööp diye 60-80 değil. ayrıca yağ ve su proteinin temel düşmanıdır. midemizde mümkün mertebe ikisinin bulunmaması şart. hcı asit hem mikrobik ortamı dezenfekte eder hemde proteinlerin parçalanmasını sağlar. fakat yağ ve su bu ortamın asidik etkisini indirger. bunu yapanlar var. ayrıca bizler ilk kobaylarız amerikanın hali malum. nedenleri araştırılamıyor. ırak üzerinden organ nakilleri mevcut en büyük yedek parçayı bedavaya ülkelerine getiriyorlar.

    ama türkiyede biz ilk olmayalım. hastanade konu mankeni olmayalım.

    dediğiniz doğru hormonal sistem sürekli çalışır vaziyette olmalı özellikle tıp literatüründe ağır egzersiz olarak değil de, şoklu 5 dakikalık metabolik hız yeterli olmakta. özellikle heryeriniz tutulmuş bir vaziyette uyanmak güne öyle başlamanızı gerektirmez. inanın bana bazen sabah 6 da kalkamıyorum 15x20x30 ip atlıyorum bi duş. zımba gibi kalkıyorum.
     
    Son düzenleme: 17 Ekim 2008
    salvadore_xp bunu beğendi.
  4. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    atakan_irresistable çok özür diliyorum ancak şunu söylemeliyim.
    Mesajlarından çıkarmam gereken anlama çok zor ulaşıyorum.
    Lütfen daha anlaşılır yazmaya özen göster, acele etmene gerek yok.
    Ağır ağır ancak düzgün bir dille anlaşılır yaz, rica ediyorum.

    karasan'a cevabında şöyle demişsin.
    "sayın karasan protein alalım alalım fakat kg başına değil. mesala siz gittiniz antremanınızı yaptınız. yüzeysel olarak nereleri çalıştırdınız bunları baz almalı vucudu dinlemeli ve öünlere bölerek almalıyız. affedersiniz lööp diye 60-80 değil."

    Bundan çıkardığım şu:
    Proteini kg başına almayalım diyorsun.
    Peki o zaman protein alımını neye göre yapalım, önerin nedir?
    İnan bunu çıkartamadım yazından.
    "Yüzeysel olarak çalıştırdığınız bölgeleri baz alın" demişsin.
    Bu ne demek?
    İnan anlayamadım.
     
    Son düzenleme: 17 Ekim 2008
    kara maca, diez ve nika bunu beğendi.
  5. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Kucuk bir kas grubu calistirinca daha az protein alimi onarim sureci icin yeterlidir demek istiyor zannediyorum.

    Atakan'in bilgileri derlemesi cok guzel fakat sunumun seviyesini bir turlu tutturamiyor. Genel ilgiye hitap edecek duzeyde yazmalisin bu forumda. Senin yaptigin benim isimi hic bilmeyen birine kuantum kimyasal hesaplamalarimi butun detaylari ile anlatmama benziyor. Etkileyicilik ile anlasilmazlik arasinda kalmamaya ozen goster, cunku genel prensip sudur: En etkileyici fikirler en basit anlatilabilenlerdir. Ayrica, karsindaki insanlarin seviyesini tespit ederek ona gore soyleyeceklerini yeniden duzenleyebilmek de cok onemli bir beceridir, Atakan. Lutfen bu soyledigimi bir saldiri olarak algilama, tam aksine sana is yasaminda cok faydali olabilecek pozitif bir elestiri yapmak istedim.
     
    atakan_irresistable ve bonatschi bunu beğendi.
  6. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    saygıdeğer anixmandros herkesin anlayabileceği bir dile indirgediğimi sanıyorum bence herkes anlayabilir. örneklemede yaptım. fakat haklı olabilirsiniz. dah adikkatli olacağım.

    bonatschiyede özürlerimi sunarım . daha güzel bir yazı dizisi ile tekrar yazıp ekleyeceğim.
     
    Son düzenleme: 17 Ekim 2008
    salvadore_xp ve aneximandros bunu beğendi.
  7. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    " ve unutmayınızki protein almasanız bile kandaki proteinler sizi onarır."

    böyle birşeyin mantıklı olmadıgını düşünüyorum, kandaki proteinleri biz veriyoruz sonucta, neden kandaki proteinlerin beslemesini bekleyelim ki..hem o protein vücuda ne kadar yarar saglayabilir ki..o ancak yaşamsal faaliyeti sürdürmek için, canlının yaşamını devam ettirebilmesi için olan bir durum, yani son çare.
     
  8. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    son çare değil d.wolf bunu herkes bilmektedir. bir kaç gün önce bu konu ile ilgili bir yazı yazmış idim. gerekli yerleri okursan daha sağlıklı bilgi edineceksin forumda.
     
  9. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    ben günlük 75-100 gr arası alıyorum bana yetiyor bunu hissediyorum gelişimi hissesiyorum... boy 1.80 kilo 85
     
  10. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    atakan_irresistable,sanırım anlatmak istedigimi anlamadın..şunu asla tartışamayız; protein kan hücreleriiçin gereklidir ve olmazsa olmazlardandır..dolayısıyla, senin kanındaki protein düzeyleri yetersizse bu az protein aldıgını gösterir..sen üstüne birde kan hücrelerindeki proteinleri kullanarak vücuduna zarar veriyorsun, tamam iyileştirir belki, ama kesinlikle saglıklı birşey değil..
     
    josef_1531 bunu beğendi.
  11. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    kanın %70 i hüclerelerden oluşur geri kalan kan plazmasıdır. plazma içeriği sıvı mineral protein lerden oluşur. kas hücrelerindeki protein sentezlenmiş olandır. hücreler içerisindeki serbest acil müdahale proteinleridir. yedek bayarya anlatabildimmi? ani kas yıkımlarında ve uykularda vucut onarımı için kullanılır. gıdadan protein alımı süreci 2-3 saattir.

    artı şunu bilmede herkes için fayda var. besinlerden aldığımız protein şak diye kaslara gitmiyor, kana karışır. kan plazma düzeyi proteinleri artar. sonra ilgili yerlere intikal ettirilir.

    yani eksik bilgi kafa karıştırır. vucut anatomisini iyi bilmek gerekiyor değilmi d.wolf. forum üyelerine bilgileri doğru ve anlaşılır biçim de anlatalımki bodyforum un bir ayrıcalığı olsun..
     
    Son düzenleme: 17 Ekim 2008
  12. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    atakan_irresistable, bunu gerçekten üzülerek söylüyorum, ama sorduugm her soruya beklemedigim, alaka kuramadıgı yanıtlar alıyorum senden...neyse, ben sadece olanı söyledim,unut gitsin, okuyan anlayacaktır ne demek istedigimi..kolay gelsin..
     
  13. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    protein kan hücreleriiçin gereklidir ve olmazsa olmazlardandır..dolayısıyla, senin kanındaki **protein düzeyleri yetersizse bu az protein aldıgını gösterir..sen üstüne birde kan hücrelerindeki proteinleri kullanarak*** vücuduna zarar veriyorsun, tamam iyileştirir belki, ama kesinlikle saglıklı birşey değil.. demişsin d.wolf.

    yanıt: kan hücreleri dediğin trombosit galiba. dediğimi iyi okuyamadın d.wolf sorunun cevabıdır. protein düzeyi plazma düzeyindedir. hücreler amino asitlerden kat ve kat büyüktür.
     
  14. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    sindirime zararini bilmem ancak yan etki olarak fazla protein sanirim bende gogus alti ve karinda kasinti yapiyor, yanlis hatirlamiyorsam forumdan birisi daha bunu dile getirmisti, bilgisi olan varsa yazsin
     
  15. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    cannabis sizde oluşan alerjik fonksiyon bozukluğu proteinlere karşı değildir. insan yapısı itibariyle su, calsiumdan ve proteinden oluşan bir organizmadır. bu nedenle proteinlere alerjiniz söz konusu olamaz. fakat konu itibariyle alerji oluşturan her madde proteinlerle tepkimeye girerek çeşitli semptomlar oluşturur. sadece aşırı protein alımınız bu oluşan semptomların şiddetini arttırmakta ve hissetmenize neden olmaktadır. bu konuyla ilgili bi alerji testine girmeniz ve ana maddeyi bulmanızı öneririm.

    bunu kendinizde bulabilirsiniz. günlük aldığınız besinlerin listesini yaparak..
     
    Reddie ve salvadore_xp bunu beğendi.
  16. CeL
    Offline

    CeL Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    13
    Yanlış anlamadıysam burda söylenen kücük kas grubu çalıştığımızda onarım için daha az protein gerektiği.Ancak Haftanın 6 günü idman yapıyorum ve çalıştığım kas grubuna göre protein almak bana pek mantıklı gelmedi. Şimdi çalıştıgım kas grubuna göre protein alırsam önceki gün çalıştıgım kas grubunun onarımı için gereken proteini vücut nereden alacak? yada kas onarımının 1 günde tamamlandığı kesinmi? Ben her kas grubunu haftada 1 kere çalışıyorum ve her kas grubunun hafta boyunca geliştiğini ve herbirinin ayrı ayrı protein ihtiyacı oldugunu varsayarak kg basına 2g protein alımı yapıyorum. Şimdi kandaki protein onuda karsılıyor dersen o da heralde 1 kere karsılar sonucta o depolarıda bizim aldığımız porteinle doldurmak zorundayız..
     
    josef_1531 ve diez bunu beğendi.
  17. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın arkadaşlar, ben elimden gelen uyarı ve yardımı yapmış bulunuyorum her fikir tartışma ve yorumlara açıktır. fakat objectif bilgiye ulaşmanız o kadarda zor değil. bir araştırma hastanesi doktoruna bile sorsanız size gerekli directifleri verecektir. sadece karaciğer ve böbreklerinize boşa yük bindirmiş olacaksınız.solgar calsium kullandığım için bile prof hocamdan fırça yedim ki 335 mg. dır. herşeyi zaman gösterecektir. umarım gelecekteki hastalarım olmazsınız. foruma daha faydalı olmak için artık konu açma ve cevap yazma işlemlerini es geçip sadece body ile ilgili sabit konuları inceleyeceğim. acı tatlı geçirdiğimiz her gün için body forum ailesine sükranlarımı borç bilirm. teşekkürler herkese.
     
    salvadore_xp bunu beğendi.
  18. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    atakan_irresistable, sende şunu bilmelisin ki, bilimin ne dedigi önemli değil, vücudun ne dediği önemlidir..senin dediklerin yanlış demiyoruz, vücudumuzun ne kadar hassas olduugnu biliyoruz zaten, vücuda her zaman daha fazlasını vermelisin ki, o da sana gelişim için yardımda bulunsun..dedigin durum , her zaman gecerli değil, sen şunu demeliydin, gün olur , yeteri kadar protein alamayız ve vücut bunu kendi kan hücrelerinden proteinleri alıp kas onarımı için kullanır, ama bunu vücuttan her zaman beklemek yanlış, bunu söylemeni bekliyordum..yoksa kimsenin sana karşı bir kastı yok, emin olabilirsin..sen daha anlaşılır ve net biçimde yazarsan, birde olaya vg acısından bakmayı bilirsen,herşey cok daha basit olacak..
    saygılar..
     
  19. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum


    nasıl bu kadar net teşhisler koyabildin anlamış değilim..kesin ve net..! sadece vg ile ilgileneceğin şahsen ve forumda insanların sağlıklarını düşünen bir yönetici olarak sevindirici..umarım girmiş olduğun riskin farkındaydın..
    diez
     
    kara maca, bonatschi, saydam ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  20. CeL
    Offline

    CeL Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    13
    Atakan'ın verdiği bu bilgilerin doğruluğunda şüphem yok ancak bir "BB sporcusu" icin uygulanabilir DEĞİL, ben sadece onu belirtmek istedim.Kimseye saygısızlık etmek istemem.Ancak olaya bir BB sporcusu olarak yaklaşamadığını düşünüyorum.

    Yazını,fazla protein alımının bazı yan etkileri olabileceğini bilmeyenler icin "bilinçlendirici" bir yazı olarak algılıyorum ve teşekkür ediyorum.Bence alınganlık etmemelisin.
     
    WolfSoN ve D.Wolf bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş