Protein Tozu ile İrmik Tatlısı Ama...!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ErbakanHoca tarafından 6 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. ErbakanHoca
    Offline

    ErbakanHoca Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2011
    Mesajlar:
    291
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar S.a
    Dr. Oetker'in İrmik tatlısı var sütle yapılıyor ve tadına bayılıyorum arasına kakaolu bisküvi dizip yiyorum...
    Bu hazır tatlının sütü 500 ml.
    Ben bu 500 ml Sütü 1.5 Ölçek MUZ lu protein tozumla karıştırıp (soğuk halde iken) sonra ocağa koyup 500 ml sütlü proteini ısıtsam ve Dr. Oetker Hazır İrmik tatlısı Toz u döksem ve kaynatıp tatlımı yapsam.
    Acaba Protein tozu eklediğim 500 ml Karışım İçindeki İhtiva ettiği Protein değerini korur mu?
    Çünkü Karışım kaynayacak ve tatlıya dönüşecek?
    Çünkü Protein ısınınca değerini tamamen kaybeder falan diye bişiyler duydum...
    Çok merak ettiğim bir konu böylece çok güzel tatlılar meydana getirebiliriz.
    Bilgili arkadaşlardan Yardım istiyorum
     
  2. ErbakanHoca
    Offline

    ErbakanHoca Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2011
    Mesajlar:
    291
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    Keşke bu konuda bilgili biri olup cevap vereydi iyiiiğdi.
     
  3. Alpturk
    Offline

    Alpturk Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Hocam güzel olur olmasına ama proteini ocakta ısıtınca etkisini yitirebilir diye düşünüyorum.
     
  4. ErbakanHoca
    Offline

    ErbakanHoca Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2011
    Mesajlar:
    291
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    işte ben de öyle düşünüyorum ama sadece düşünce bunlar...
    herhangi bir somut bulguya rastlamadım araştırdım ama...
    Yani insan ısıtınca kaynatınca protein tozundaki proteinler ölür diye düşünüyor,alışık değiliz ya :)
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Mantigini anlayamadim
    1. Zaten o kadar sekerli bir sey yiyorsun neden protein ekleyesin?
    2-Protein tozlari kaynatilmamali, cidden besin degerleri dusecektir.

    Kekte filan anliyorum protein tozu seker yerine konur, ne bilim protein ekler de irmik tatlisinda ne alaka?
     
  6. maestro1903
    Offline

    maestro1903 Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2012
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    kesinlikle protein değerinde kaybolma olmaz internette videolara bakın adamlar protein tozuyla waffle yapıyolar sonra bildigimiz kek yapıyolar
     
  7. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Herkes yapıyor diye boyle yorum düşmek yersiz.Birçok bilimsel veri besin değerinin düşeceğini gösteriyor.
     
  8. -RevoLt-
    Offline

    -RevoLt- Üye

    Katılım:
    7 Mart 2012
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    93
    bence dene besin değeri düşse de sana yarar nasılsa :)

    şaka bir yaana tozun içeriğinin besin değerinin düşeceğini düşünüyorum.hatta biliyorum salon hocama sormuştum kakao yerine protein tozu kullanabilir miyim diye o da besin değeri düşer yazk olur dedi.
     
  9. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    protein öyle kolay buharlaşmaz diye biliyorum yani protein tozunun değer kaybetmesi zor çünkü peynir altı suyundan yapılmış ve toz haline dönüştürülmüş peynir altı suyunun erime sıcaklığı peynirden ayrıldığı için nispeten yüksektir diye düşünüyorum. Ama şekerli bir tatlıya protein koymak brhmcr nin dediği gibi saçmalık olur keke,waffle a koyarsın çünkü onları kendin hazırlıyosun şekerini düşürebilirsin ama diğer türlü protein alıcam diye o kadar şekeri yiyip yağlanmakta var
     
  10. Kasımpaşa34
    Offline

    Kasımpaşa34 Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2011
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kadıköy
    (bkz: insanlar maymunlardan geliyorsa maymunlar neden insan olmuyor)
    Bunun hakkında bilimsel söylemler var sen iki dakikada bilimsel söylemleri mi çürütüyorsun ? Lütfen yanlış bilgiyi kendinize saklayın. Örnek olarak yumurtanın çok uzun sürede kaynatıldığı zaman kenarlarında siyahlaşma olduğu ve protein değerinin azaldığı herkes tarafından bilinen bişey.

    Optimum nutrition sitesineden alıntı

     
    Son düzenleme: 9 Ağustos 2012
  11. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    proteine bir şey olur mu bilmem ama kullandığın markanın içindeki yapay tatlandırıcılara iyi bak bazıları ısıtıldığında zehire dönüşebiliyor.
     
  12. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123

Sayfayı Paylaş