protein tozlarından uzak durun

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve denixex tarafından 8 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 23 üye.
  1. ozan1978
    Offline

    ozan1978 Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2014
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Protein tozu kullanan biri olarak yazacağım,protein tozları gıda takviyesi evet,fakat Türkiye de kullanmak mantıklımı,bakın protein tozları günahsız değil,mesela şu an çok popüler olan bir tanesinde modifiye soya yağı var,modifiye nişasta var,bunlar hep GDO..Tatlandırıcılar deseniz keza öyle,Amerika da neden popüler,çünkü ucuz.Adamların 30-40$ a aldığı tozu biz 200tl ye alıyoruz.Bakın net söylüyorum,amerikadaki adam Türkiye fiyatlarında mümkün değil bu supplementlerden almaz.Orada muscletech 5-10$ pahalı diye almıyorlar.

    Sonuçta taze dana etinin vs. asla yerini tutmaz içindeki protein kalitesi...200TL ye 5kg antrikot alınır,15 dilime ayırıp 1 ay boyunca tüketseniz,o kalitede proteini ASLA protein tozlarından alamazsınız.
    Yani bizim ülkedeki fiyatlarla bu çeşit proteine yönelmek doğru değil.Tamam tüketmesi kolay,sadece tercih sebebide bu yüzden,ama ucuz değil burada.Bu yüzden gdo,soya,tatlandırıcı ile vücudunuzu yoracağınıza,kasaba gidip kırmızı etin tadını çıkarmak çok daha mantıklı..
    Bende son kutu protein tozumu aldım,bundan sonra almayacağım.
    @telepati
    hocam hemoglobin seviyenizin artması gayet doğal,protein ağırlıklı beslenirseniz artar,hatta bu hastalığı taşımayanlarda protein ağırlıklı beslenmeden kırmızı kan hücreleri çok fazla çoğalır ve kan vermeleri tavsiye edilir.Tabi asprin vs kullanmalarıda,kan akışkanlığı bozulur çünkü.
     
  2. tgunes20021
    Offline

    tgunes20021 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar bu yazıyı okuyup aşırı derecede tepki gösterenleriniz var ya; işte bu tepkiyi verenler maalesef bu ürünleri kullanan ama bir türlü bu durumu kabullenmek istemeyenlerdir. Maalesef bilinç altınızda verdiğiniz paranın karşılığını bu ürünlerden alacağınız marjinal fayda ile kıyaslıyorsunuz. Uzmanlar bu konuda doğru söylüyor. Beki bizler neden kabul edemiyoruz? Bana göre en büyük ikinci sebep(birinciyi yukarıda bahsettim gibi paradan kaynaklı gurur) ve bana göre bilinç altındaki en büyük sebep: doğal ürünlerin bu çeşitliliği sebebiyle türlü bahaneler uydurarak; aman eti kim bulmuş da biz yiyelim, kahvaltı mı? Ben kahvaltı yapmam !! aman kim şimdi aşağı inip yoğurt alacak? Gibi basit ama kendimizce zorlaştırdığımız ufak sebepler? Sporun amacı nedir? Daha sağlıklı bir yaşam, daha dinç bir hayat ve psikoloji. İşte protein tozu ya da diğer ürünleri kullanma sebebimiz bu ufak sebepler. Protein tozu peynir altı suyundaki tozun izole ya da hidrolize edilmiş hali değil mi? Onun yerine yoğurt ye peynir ye. unutulmamalı ki spor sonrası en temel şey yıkımı engellemek için karbonhidrat alımıdır. Muz ye, al bir jelibon yağsız mükemmel bir karbonhidrat. Ardından 1 kase yoğurt vur kafayı yat. Unutmayınız ki kas dinlenirken gelişir. Yani gün içinde ya da uykuda. Üşenmeyip bu dönemlerde güzel beslenirseniz sizden kralı da olmaz. Toz olmadan olmaz diyen; kusura bakmasın verdiği paranın boşuna gitmediğine inanmak için söylüyor. Gurur yani. Ve kibir...
     
  3. eci
    Offline

    eci Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Gurur ve kibir : ) herkes butun gun evde dinlenip rahat rahat yemek yiyemiyor sayin gida takviyesi karsitlari. 1 tabak yemegi is yogunlugundan oturup dogru duzgun yemege vakit bulamiyoruz malesef.
     
  4. telepati
    Offline

    telepati Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2014
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende diyorum ki zararli diyenlerde kullanmayanlar! Kullanip hakkiyla antramaninizi yapin..soyle 4 ,5 ay sonra birakin..anlarsiniz o zaman faydasi varmi yokmu.....adamlar yapmis...milyonlarcada denekleri var...ise yaramayan birsey olsaydi emin olun coktan patlamisti...bu lazarlar vs duzgun beslenmiyormuda bu takviyeleri aliyor? Sadece gidayla gelinicek seviye bellidir.. whey bcca vs bir ustudur bununda ustu steoreid..
     
  5. ozan1978
    Offline

    ozan1978 Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2014
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Sadece gıda ile gelinecek yer bellidir derken,whey deki amino asitler,veya BCAA gıdada yokmu? Protein tozlarının faydası sadece yeterli beslenemeyen içindir.Profesyonel sporcuların günlük hayatta ellerinden supplementleri düşürmediğini düşünüyorsanız,çok çok yanılıyorsunuz.
     
    torifonta bunu beğendi.
  6. telepati
    Offline

    telepati Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2014
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Peki sizde haklisiniz..ama sizden bcca yi arastirmanizi rica ediyorum..bakin protein tozunun icindeki bcca yi demiyorum neden direk bcca aliyor insanlar normalde wheyin icindede var...kisacasi bcca tabletler direk sindirilmeden kaslara ulasir..ayrica besinlerden hic bir zaman ayni verimi alamassiniz..neyse uzatmaya gerek yok karariniza saygi duyuyorum..
     
    Son düzenleme: 22 Ekim 2014
  7. ozan1978
    Offline

    ozan1978 Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2014
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    170gr et yerseniz 3.4gr leucine 2gr isoleucine,2gr valine alırsınız,yani 7.4gr BCAA eder,çoğu BCAA ürününde ölçek 5gr.
    Yani zannettiğiniz gibi kilolarca et yemeniz gerekmiyor,o ölçeklerdeki BCAA yı almanız için.
    Çiğ eti neden özellikle belirttiniz anlamadım,pişince protein değeri düşüyor diyorsanız,BCAA supplementlerin geçirdiği süreçleri göz önüne alırsak,besin değeri sıfırlanmış sayabiliriz.
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Ekim 2014 ---
    Bu ''bu kadar amino asit kaç kg ette biliyormusun,hayatta yiyemezsin,o yüzden protein tozu almalısın'' kısmı bir şehir efsanesidir,kulaktan dolma bilgidir,yemek yemek ile sorunu olmayan zamanı durumu olan her insan için öncelikli seçenek yemek yemektir..
     
  8. telepati
    Offline

    telepati Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2014
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Simdi size soyle bir ornek vereyim denek bizzat benim..sabah 7yumurta oglen mutlaka et araogun hindi fume aksam mutlaka et yatarken sut vs vs ..yani gunluk protein ihtiyacimi whey harici bile karsiliyabiliyorum..aylardir 39cm olan kollarim son 2hafdadir kullandigim bcca sayesinde 40cm oldu..diger yerlerimde gelisme sagladi..simdi ben bu urunlere nasil etkisiz derim? Okudugum bir makaledede 4kg lik cig etin bir vg cinin bcca ihtiyacini anca karsiladigiydi..nobette oldugun icin makaleyi arastiramiyorum simdi..o yuzden sildim..bulunca buraya koyarim..iyigeceler
     
  9. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.058
    Beğenileri:
    1.404
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    protein tozunun iyi bir kaynak olduğunu varsayalım. velev ki 100 gramda 80 gram protein var, kaliteli protein var, ve vücuda girince hemen kana karışıyor, ayrıca hiçbir yan etkisi ve zararının olmadığını düşünelim,
    peki neden bu kadar pahalı? neticede bu peynir altı suyu tozu değil mi?
    100 gramında 80 gram protein var, kuru çökelekte ise 100 gramda 55 gram protein. çökelek 9.5 tl. hatta geçen gün bir arkadaşımız burda 5 tl dedi ama ihtimal vermiyorum. o kadar ucuz olmaz.
    oysa protein tozunun kilosu en ucuzu 100 tl, 200 tlye de var. kaba hesapla, 80 gram protein,amerikan tozu ile alınınca 20 tl. ama çökelekle alınınca 1.5 lira. ha şimdi "çkelek kana yavaş karışır ama toz hemen karışır" diyebilir. çökeleği sabah ya da öğlen yiyince bu sorun ortadan kalkıyor heralde. bir de kana çabuk karışıyor denilen lor var. onun 80 gram proteini ise 2 liraya geliyor.
    neticede anlamadığım şey şu. çökelek, lor, protein tozu vs. hepsi hayvanın aynı yerinde çıkan, aynı sütten mamül, aynı şekillerde işlem gören ürünler. neden biri 1 lira iken, diğer 20 lira?
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Ekim 2014 ---
    diğer anlamadığım nokta ise şu. türkiyede binlerce yüzbinlerce süt üreticisi, mandıracı varken, neden bu toz amerikadan ithal ediliyor... peynir altı suyunu toz haline getirecek bir teknolojimiz yok mu?
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Ekim 2014 ---
    konuyla alaka kurmaya çalışıp bir örnek vermek istiyorum. bizim antepte bir ayakkabı fabrikası var. markası yok, ayakkabı fabrikası sadece. satış da yok. eşe dosta akrabaya satılır ama bir vatandaş gidince, ayakkabı alamaz. şimdi o fabrika ne iş yapıyor anlatayım.
    hani lüks ayakkabı mağazalarında ya da avmlerde, çok çok pahalı ayakkabılar görüyorsunuz ya, işte o ayakkabı burda üretiliyor. atıyorum, x markası geliyor, bana 100 bin adet ayakkabı üret ve üzerine benim markamı yapıştır diyor, o da üretip o markayı yapıştırıyor. maliyeti 50 tl olan ayakkabı, o ışıklı markanın mağazasında 500 tlye satılıyor. o marka gidip ayakkabı fabrikası kurup ayakkabı üretmiyor anlayacağınız... dediğim gibi bazı tanıdıklara seri üretimden satış yapılıyor. arkadaşım aldı 70 liraya. aynı ayakkabıyı, onu ürettiren markanın mağazasında gördük. yüzde 50 indirim ile 350 tlye satılıyordu.
    mesela pierre cardin halı. sanmayın ki italya romada ya da fransa pariste üretiliyor. burda bizim antepte organize sanayide isim hakkını alan bir sanayici tarafından üretiliyor. aynı malzemeden aynı tezgahtan aynı halıyı diğer marka etiketiyle 200 liraya alacakken, pierre cardin etiketi onun değerini 1000 lira yapıyor.
    burdan da konuyu toza bağlayacağım. bizim süt üreticisi salih abinin çökeleği 9.5 lira iken, amerikalı tony'nin tozu neden 200 tl.
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Ekim 2014 ---
    ve protein tozu kullanmayın diyenler, bunu, protein tozu reklamı alan bir sitede yazıyor :) site de buna anlayış gösteriyor.anlayışlarından ötürü site yönetimine bir teşşekür etmeden de geçmemek lazım.ne kadar kaliteli bir site olduğunun da kanıtıdır bu hoşgörü.
     
    Son düzenleme: 22 Ekim 2014
    torifonta, ozan1978, Hamartin ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  10. alvel
    Offline

    alvel Üye

    Katılım:
    11 Mart 2014
    Mesajlar:
    406
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu-Öğrenci
    Yaver bey guzel yazmıssın:) bu arada bızım burda koyden gelen mıs gıbı cokelek ustune gayette temız olan yerler var kılosu 4 tl falan yas cokelek 100 gr da 35 gr proteın var
     
  11. ozan1978
    Offline

    ozan1978 Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2014
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Öncelikli şunu kesin olarak belirtmek gerek,2 haftada kullandığınız BCAA sayesinde 1 cm ölçü alamazsınız.Supplementler psikolojik motivasyon sağlayıp gelişimi etkileyebilirler,buda iyi birşey.
    Vücut geliştirme yapan biri 4kg et yemeli bilimsellikten uzak bir tanımlama.Çünkü her sporcunun kilosu ve dolayısı ile vücudundaki kas dokusu miktarı farklı.Sonra bu forumdaki çoğu insan,bu işi formda ve estetik bir vücut için yapıyor.Ronnie Coleman ile 65kg da podyuma çıkan birininde protein ihtiyacı farklı olacaktır.
    Supplementler psikolojik motivasyon olarak oldukça etkili ürünler,amatör sporcular için bu kısmı faydalı.Renkli kutularıyla,çeşitli markalarıyla,gerek toz ve hap olan içerikleri ile insanda sanki mucizevi ve etkili bir ilaç kullanıyormuş hissi veriyorlar,plastik tabakta satılan tavuk tan çok daha etkili gözüktüğü kesin.
    Sizi motive ediyorsa,salona giderken heveslendiriyorsa kullanın hocam,motivasyon en az beslenme kadar önemli.
     
  12. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.058
    Beğenileri:
    1.404
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    evet taze çökelekte 35 gram var. bir kaç gündür ben de tüketmeye başladım. marketten az az alıyorum. 250 gramı iki sabah yiyorum. 1 liralık çökelek benim sabah ihtiyacımı karşılıyor. 1 gün yumurta 1 gün çökeleğe yükleniyorum.
     
  13. psyzeer
    Offline

    psyzeer Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2014
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    gıdaların sindirim sürelerine bi gözatmanızı tavsiye ederim özellikle menünüzde bulunanlara, birde proteinle beraber alınmaması gerekenlere. idman öncesi yemegi bu dogrultuda ayarlamalı ben öyle yapmaya çalışıyorum. çünkü mide ne kadar boş kalırsa yediklerimizi o kadar çabuk sindiriyor ihtiyacı oldugu için, idman sonrası alınacak proteinden önce midenin gıda bakımından boş yada boş kapasiteye yakın kalması bizim yararımıza olur. açlık hissetmek gerekir kısaca.
    bi örnek vermem gerekirse sabah 2tam yumurta 1 beyaz 150gr kadar peynirden bol yeşillikli tereyağlı omlet eşliğinde kahvaltı yapıyorum, 1 buçuk saat dolmadan acıkmaya başlıyorum bişi yemezsem eğer, yiyorum tabi ama yiyemedigim zamanlarda bunu test etmiştim.
    bide sabahları aç karına 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 5 dak kadar sonra türk kahvesi tavsiye ederim gün içi sindirim amacıyla metabolizmayı hızlandırıyo
    yani bende öyle oluyor en azından.. bazı günler ihtiyacım 3400 ken 3700-3800 kaloriye çıkıyorum genede acıktıgım zamanlar oluyor yatmaya yakın
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Ekim 2014 ---
    toz kullanmayanlar içinde bi tavsiye bende faydasını fazlasıyla gördügüm.. yumurtayı sarısından ayırıp çırpmadan içi kaynamış su dolu olan teflon yada seramik bi pişirme tavasına döküp %60 pişmiş hale getirip idmanın bitmesine 20-25 dak kala tüketilebilir, tozlarla hemen hemen aynı sürede sindirime ugrayacaktır boş midede. katıda olabilir ama sindirim süresi uzuyor fazla pişincede B vitaminlerinde kaybolma meydana geliyor. ben çok faydasını gördüm, sizlerde nasıl olur bilemem ama ben birazda konsantre oluyorum faydalı olabilmesi için bununda etkisi tartışılamaz
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Ekim 2014 ---
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Trofoloji
     
    Son düzenleme: 22 Ekim 2014
  14. ozan1978
    Offline

    ozan1978 Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2014
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yumurta beyazını %100 pişirmezseniz vücut kullanamaz,yumurta akı pişip kaseinleşmeden vücut kullanamaz..Yani vakti zamanında rocky'nin sabahları içtiği çiğ yumurtadan aldığı protein miktarı %0 :)
     
  15. psyzeer
    Offline

    psyzeer Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2014
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    kazein süt ürünlerinde bulunur yumurtada yoktur, sizin dediğiniz protein tozuyla alakalı bi mevzu

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kazein
    https://www.bodyforumtr.com/threads/kazein-sadece-lorda-mı.41270/
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Ekim 2014 ---
    evet rocky boşuna içerdi orası dogru, ama büyük ihtimalle o zamanki teknoloji bunu çözemediginden kaynaklıydı, yada az pişmiş ürünlerin daha kolay sindirildigiyle akabinde cılkını çıkartmışlar hiç pişmeden kolay sindiriliyo diyerekten. eskiden çok içilirdi spor yapmayanlarda ama sonradan keşfedilmiş çeşitli hastalıklar barındırdıgı ve bunların ısınmayla yok oldugu
     
  16. Savino89
    Offline

    Savino89 Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2014
    Mesajlar:
    518
    Beğenileri:
    212
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Neyin zararlı neyin yararlı olduğunu onu kullanım miktarın belirler . Ben şimdi su içmek zararlıdır diye bir önerme de atarım ortaya kesinlikle de doğru olur . Ama ne kadar ve nasıl şu içmek insana zarar verir . Günde 10 litre şu içersen 2 aya kalmaz yatarsın hastaneye . Birde protein tozuyla antrenman yapmadan gelişim sağlayacağını zanneden tipler var . Bende içsem şişerim falan .

    Zararsız denilmez tabikide sonuçta kimyasal bir madde ama şuanda yediğimiz sütten yumurtadan peynirden yoğurttan ne kadar eminizki .
     
    telepati bunu beğendi.
  17. ozan1978
    Offline

    ozan1978 Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2014
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam babam tıp doktoru,kaseinleşme tıbbi bir terim aynı zamanda,sütteki kasein proteini kast etmedim.Tıpta kullanımı bu.Pişmiş yumurtanın pişmemiş yumurtaya göre sindirim oranı 90.9/0.8.
    Aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.
    http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full
     
  18. Savino89
    Offline

    Savino89 Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2014
    Mesajlar:
    518
    Beğenileri:
    212
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Benimde bu olay dikkatimi çekiyor ama o tür dövüşçülerdeki amaç farklı olabilir Never Back Down adlı filmdede çiğ yumurta içiyorlardı
     
  19. psyzeer
    Offline

    psyzeer Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2014
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    tam katı olmamış demek istedigim, genelde böyle öneriliyor ama konuyla ilgili derin bi araştırma yapacağım
     
  20. ozan1978
    Offline

    ozan1978 Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2014
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Sindirilemeyen bir proteinin herhangi bir amaca hizmet edeceğini zannetmiyorum,rocky'den özenmişlerdir :) Bu arada protein tozuna kimyasal dersek biraz hasızlık etmiş oluruz,içindeki tatlandırıcılar hariç doğal içerik.
    Fakat suklaroz'un denek farelerinde ''kan kanserine'' sebep olduğuna dair bir haber vardı geçenlerde,oldukça düşündürücü.
     
    Savino89 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş