protein kaynaklari

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Marko Pasa tarafından 21 Temmuz 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Marko Pasa
    Offline

    Marko Pasa Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2014
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar kolayca temin edebileceğim protein kaynağı onerirmisniz ? Yumurta lor peyniri ton balığı gibi bunlar hep yediklerim antrenman gunleride tavuk yiyorum sürekli ama çeşitlilik olsun istiyorum mesela lor peyniri yemiyordum ilk defa yemeye baslayacam . bunun gibi pratik kolay bulunabilen kolay tuketilebilen protein kaynakları nelerdir ?
     
  2. Hamartin
    Offline

    Hamartin Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    337
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kayseri
  3. Marko Pasa
    Offline

    Marko Pasa Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2014
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Tesekkurler.
     
  4. edundarulas
    Offline

    edundarulas Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2015
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Mercimek 100 gr da 25gr protein var.

    ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  5. Bozz
    Offline

    Bozz Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Mercimek corbasinda degilmı 100 gr dediğiniz kaç tabaga denk geliyor
     
  6. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    312
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Bahsedilen kırmızı mercimek ise 1 tabağa(1 porsiyon çorba) yaklaşık 25 gram mercimek girer. Eğer yeşil mercimek olarak tüketebilirsen mercimek köfte, mercimek yemeği, mercimekli pilav, kıymalı mercimek şeklinde tüketebilirsin. Protein, karbonhidrat ve lif bakımından çok iyi bir tercih olur :)
     
  7. edundarulas
    Offline

    edundarulas Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2015
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Mercimeğin poşetteki ağırlığı esas alınıyo.


    ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    Yeri gelmisken sorayim. Bu konuda anlamadigim bir sey var.

    Baklagil pirinc gibi besinlerin makro degerleri icin posette yazan kuru degerlerini mi dikkate almak lazim?

    Diyetkolikte mesela bazi yemekler var. Atiyorum tavuk sote (yagsiz) diyor. Veya mercimek yemegi (sebzeli ve yagsiz). Ben bu degerlerden kabul yapiyorum.

    Baska turlu mercimek yemeginin icine su giriyor. Sebze sogan havuc vs. Dolayisiyla tabaga aldigin yemegin icindeki mercimegin kuru halinin protein degerinin kac tabaga denk geldiginin neden soruldugunu anlamiyorum :) Ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum. Yoksa diyetkolikin kabullerini kullanmak yanlis mi olur. Detay ama hakikaten merak ettigim bir konu.

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. oviedo
    Offline

    oviedo Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    358
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Pişmemiş değerlerini alacaksınız.
     
  10. Marko Pasa
    Offline

    Marko Pasa Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2014
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar internette gördüğüm bir tarifi haftada 2-3 gun yapiyorum guzel oluyor. 200 gr yeşil mercimeği haşliyorum domates biber maydanoz zeytinyağı nane ile harmanliyorum. İsteğe göre zeytinı limon da konulabilir. Tadı guzel oluyor protein ve k.hidrat değerlerinde yüksek tavsiye ederim. Yapilisini izlemek isterseniz fityemek youtube adresi mercimek salatası adlı video. Afiyet olsun.
     
  11. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    Pismemis degerleri alirsak diger sebzelerle karistiktan sonra yedigimiz tabakta kac gr protein kh aldigimizi nasil hesaplariz? Bu kismi anlamiyorum.

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  12. oviedo
    Offline

    oviedo Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    358
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    O kısım maalesef muallak. Hata payı bırakıp tahmini bir ölçümleme yapacaksınız. Ya da yemeği siz yapıyorsanız pişmemiş değerleri ile 100 gr patates 150 gram kırmızı et ve sebze koydum gibi bir hesap yapabilirsiniz.
     
  13. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    O zaman tencereden alirken patatesi havuc sogani esit miktarda secmek gibi bir komplimanla karsilasiyoruz :)

    Onun yerine diyorum hic kasmasam diyetkolikteki atiyorum yesil mercimek (yagsiz, sebzeli, etsiz) gibi ifadeleri olan yemekleri secip onlarin macro degerlerini alsam yanlis olur mu?

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  14. oviedo
    Offline

    oviedo Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    358
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Olur tabii ki. 1 tabak patatesli et sote 250 kalori gibi ifadeler doğru sonucu sizin için vermeyebilir. myfitnesspal uygulamasını günlük kalori hesabının takibi için kullanabilirsiniz.
     
  15. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    1 tabak, 1 porsiyon gibi ifadelerden kacinmak.lazim. fakat bu sitelerde 100gr secenekleri de var. 100grin macro degerlerini kiyaslayip evde mutfak terazisi ile tabak doldurmak bana en dogrusu gibi geliyor. Ben sayisalciyim, pismemis baklanin macro hesabini yapacak matematik bende yok.

    Bu arada fatsecret'in bazi ornek yemekler icin verdigi macro degerlerini diyetkolik ile karsilastirdim. Bana diyetkolik daha dogru gibi geldi. Myfitnesspall bilmiyorum denemedim. Diyetkolik turk sitesi oldugu icin turk mutfagi hakkinda daha dogru bilgi verir gibi bir onyargim var.

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  16. oviedo
    Offline

    oviedo Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    358
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Pişmemiş baklayı pişirmeden önce tartıp aldığın makroları hesaplayabilirsin, 100 gr pişmemiş bakla pişirdiysen, aldığın kalori de 100 gr pişmemiş baklanın makrolarına eşittir, matematiğe gerek yok :). Ben myfitnesspall'dan kalorilerimi takip edip farklı yerlerden de kontrol ediyorum. fatsecrette pişmiş değerleri de var bazı yemeklerin pişirdikten sonra da kontrolünü kalori bazında yapabilirsin. Ama bir tencere yemek yapıp tabağına aldığın yemeğin makro değerlerinde elbetteki hata payı olacaktır, bu da göze alınabilir bir hata bence.
     
  17. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    Evet pismis ve tabaga alinan yemegin makrosunu hesaplamaktan bahsediyorum. Yani kurusunun makrosunu hesapladin ama pisince su cekiyor icine sebze giriyor vs oyle bi matematik yok. Hani bazen soruyorlar pirincin pismisimi kurusumu diye. Mutfak tartisi ile tart. Diyetkolikten pismisine bak gitsin

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  18. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    312
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Diyetkolik veya başka bir siteyi referans olarak kullanmak yanıltabilir ancak genel olarak değerler yakındır. Yine de yemeğin içine giren maddeler değişebileceği için besin değerleri değişebilir. Bu yüzden toplu beslenme kurumlarında yemeğin içine giren bütün besinlerin makroları hesaplanır porsiyon ölçüsüne bölünür ve porsiyonun besin öğeleri belirlenir. Örneğin her kurumda çıkan yemek için spesifik olarak hesaplama yapılır. Bunu bireysel olarak hesaplarken değişim üzerinden hesaplama yapılır ve değişim listeleri kullanılır. Ya da kuru(pişmemiş) ağırlık üzerinden hesaplama yapılır. Patates konusunda durum biraz farklı ama sebzeyi hesaba katmayıp sadece mercimek üzerinden hesaplama yapılmalı. Bir porsiyonda tüketilebilecek sebze zaten 30-50 kalori olduğu için göz ardı edilebilir. Müsabaka sporcusu veya fenilketonüri hastası vs değilseniz bu kadar detaylı hesaplamalara ve ölçümlere gerek yok zaten.
     
    Son düzenleme: 27 Temmuz 2016
    Barbell Training bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş