Diyetkolik veya başka bir siteyi referans olarak kullanmak yanıltabilir ancak genel olarak değerler yakındır. Yine de yemeğin içine giren maddeler değişebileceği için besin değerleri değişebilir. Bu yüzden toplu beslenme kurumlarında yemeğin içine giren bütün besinlerin makroları hesaplanır porsiyon ölçüsüne bölünür ve porsiyonun besin öğeleri belirlenir. Örneğin her kurumda çıkan yemek için spesifik olarak hesaplama yapılır. Bunu bireysel olarak hesaplarken değişim üzerinden hesaplama yapılır ve değişim listeleri kullanılır. Ya da kuru(pişmemiş) ağırlık üzerinden hesaplama yapılır. Patates konusunda durum biraz farklı ama sebzeyi hesaba katmayıp sadece mercimek üzerinden hesaplama yapılmalı. Bir porsiyonda tüketilebilecek sebze zaten 30-50 kalori olduğu için göz ardı edilebilir. Müsabaka sporcusu veya fenilketonüri hastası vs değilseniz bu kadar detaylı hesaplamalara ve ölçümlere gerek yok zaten.
Son düzenleme: 27 Temmuz 2016