Merhaba arkadaşlar. Her gün öğlen yada akşam öğünlerimden birinde mutlaka hazırladığım bir tarifi paylaşmak istedim sizlerle.
Ben özellikle antreman sonrasına, olmuyorsa en az 2 saat öncesine denk getirmeye çalışıyorum bu öğünü.
Tarif tek tip. Biraz uğraştırır fakat bu tarifle bir çok farklı yemek yapılabilir. Lezzet ve besin değeri mükemmel..
Malzemeler:
150 gr et (tercihen bifteklik yumuşak dana eti, somon balığı, levrek veya tavuk göğsü.) (protein, demir, omega 3, CLA vesaire)
15-30 gr karides (omega 3, protein, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, vitamin A,C,B1-2, Niasin,
1 tane taze kırmızı biber. (antioksidan, lif, C vitamini, betakaroten)
1-2 baş sarmısak (protein ,antioksidan, lif, fosfor, kalsiyum, demir, b1-2-3 ve c vitamini)
1 adet taze soğan (kaliteli karbonhidrat, lif, fosfor, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit, vitamin b1-2-3-6, vitamin A-C-E)
1 adet iyi yıkanmış, soyulmamış patates (karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, Vitamin B1-2-3 ve C, az miktarda da vitamin A)
6-8 adet brüksel lahanası (kaliteli karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, folik asit, betakaroten, Vitamin C-E)
2 küçük parça brokoli (yemek kaşığıyla taşınabilecek boyutta küçük parçalar (kalsiyum, demir, betakaroten,B1-2 ve C vitamini)
1 parmak boyunda havuç (fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, Vitamin A,B1-2-3-6, C,E , folik asit)
4 küçük mantar (protein, demir, kalsiyum, C vitamini, lif)
100 gr patlıcan (vitamin A, B1-2-3-6, C, potasyum, sodyum, demir, kalsiyum, fosfor, lif)
Kekik, kara biber
Extra virgin Zeytin yağı
1 Adet fırın poşedi (çoğu markette bulabilirsiniz. içine yemekleri doldurup, ağzını bağlayıp fırına atabildiğimiz poşetlerden.)
Malzemeleri görünce ohooo bunla uğraşılmaz diyeniniz eminim olmuştur. Ben yurt dışında yalnız yaşıyorum ve haftada 1 kere markete gidip bunları alıp dolabıma yerleştiriyorum ve 1 hafta boyunca kullanıyorum.
Yapılışı:
Seçtiğiniz et çeşidini kekiğe ve kara bibere bulayıp, karideslerle beraber fırın poşedinizin içine koyun.
Daha sonra bir tahta üzerinde biber, sarımsak, soğan, (kabuğunu soymadan) patates, havuç, mantar ve patlıcanı küçük küçük doğrayın. Fazla da küçük yapmanıza gerek yok.
Bunları doğradıktan sonra yanlarına borkoli parçalarını ve brüksel lahanalarını da koyun.
Hepsinin üzerine biraz daha kekik serpiştirin. Seviyorsanız biraz da karabiber serpiştirebilirsiniz.
Daha sonra tahtanın üzerindeki tüm bu malzemeleri, etinizin olduğu fırın poşedinin içine boşaltın.
Poşedin içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Zeytin yağını özellikle etinizin üzerine denk getirmeye özen gösterin. Piştiğinde daha yumuşak olacaktır.
Poşedin ağzını bağlayın.
Bir kürdan alıp, poşedin üst kısmına hava alabilmesi için 5-6 küçük delik açın.
Poşedi bir borcamın içine koyup, fırına atın.
200 derecede 60 dakika pişirin.
60 dakika sonra fırından borcamı alıp, poşedi makasla kesip, içindeki yemeği ve suyunu borcamınıza boşaltıp, ziyafetinize başlayabilirsiniz
Son düzenleme: 1 Aralık 2010