Protein, kaliteli karbonhidrat, lif, omega 3, demir; Hepsini 1 öğünde alabilirsiniz.

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tezcatcatl tarafından 1 Aralık 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. tezcatcatl
    Offline

    tezcatcatl Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2010
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Her gün öğlen yada akşam öğünlerimden birinde mutlaka hazırladığım bir tarifi paylaşmak istedim sizlerle.

    Ben özellikle antreman sonrasına, olmuyorsa en az 2 saat öncesine denk getirmeye çalışıyorum bu öğünü.

    Tarif tek tip. Biraz uğraştırır fakat bu tarifle bir çok farklı yemek yapılabilir. Lezzet ve besin değeri mükemmel..

    Malzemeler:

    150 gr et (tercihen bifteklik yumuşak dana eti, somon balığı, levrek veya tavuk göğsü.) (protein, demir, omega 3, CLA vesaire)
    15-30 gr karides (omega 3, protein, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, vitamin A,C,B1-2, Niasin,
    1 tane taze kırmızı biber. (antioksidan, lif, C vitamini, betakaroten)
    1-2 baş sarmısak (protein ,antioksidan, lif, fosfor, kalsiyum, demir, b1-2-3 ve c vitamini)
    1 adet taze soğan (kaliteli karbonhidrat, lif, fosfor, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit, vitamin b1-2-3-6, vitamin A-C-E)
    1 adet iyi yıkanmış, soyulmamış patates (karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, Vitamin B1-2-3 ve C, az miktarda da vitamin A)
    6-8 adet brüksel lahanası (kaliteli karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, folik asit, betakaroten, Vitamin C-E)
    2 küçük parça brokoli (yemek kaşığıyla taşınabilecek boyutta küçük parçalar (kalsiyum, demir, betakaroten,B1-2 ve C vitamini)
    1 parmak boyunda havuç (fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, Vitamin A,B1-2-3-6, C,E , folik asit)
    4 küçük mantar (protein, demir, kalsiyum, C vitamini, lif)
    100 gr patlıcan (vitamin A, B1-2-3-6, C, potasyum, sodyum, demir, kalsiyum, fosfor, lif)
    Kekik, kara biber
    Extra virgin Zeytin yağı
    1 Adet fırın poşedi (çoğu markette bulabilirsiniz. içine yemekleri doldurup, ağzını bağlayıp fırına atabildiğimiz poşetlerden.)


    Malzemeleri görünce ohooo bunla uğraşılmaz diyeniniz eminim olmuştur. Ben yurt dışında yalnız yaşıyorum ve haftada 1 kere markete gidip bunları alıp dolabıma yerleştiriyorum ve 1 hafta boyunca kullanıyorum.

    Yapılışı:
    Seçtiğiniz et çeşidini kekiğe ve kara bibere bulayıp, karideslerle beraber fırın poşedinizin içine koyun.
    Daha sonra bir tahta üzerinde biber, sarımsak, soğan, (kabuğunu soymadan) patates, havuç, mantar ve patlıcanı küçük küçük doğrayın. Fazla da küçük yapmanıza gerek yok.
    Bunları doğradıktan sonra yanlarına borkoli parçalarını ve brüksel lahanalarını da koyun.
    Hepsinin üzerine biraz daha kekik serpiştirin. Seviyorsanız biraz da karabiber serpiştirebilirsiniz.
    Daha sonra tahtanın üzerindeki tüm bu malzemeleri, etinizin olduğu fırın poşedinin içine boşaltın.
    Poşedin içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Zeytin yağını özellikle etinizin üzerine denk getirmeye özen gösterin. Piştiğinde daha yumuşak olacaktır.
    Poşedin ağzını bağlayın.
    Bir kürdan alıp, poşedin üst kısmına hava alabilmesi için 5-6 küçük delik açın.
    Poşedi bir borcamın içine koyup, fırına atın.
    200 derecede 60 dakika pişirin.

    60 dakika sonra fırından borcamı alıp, poşedi makasla kesip, içindeki yemeği ve suyunu borcamınıza boşaltıp, ziyafetinize başlayabilirsiniz :)
     
    Son düzenleme: 1 Aralık 2010
    cadocx, Santos, Fυякαη Acαя ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. Santos
    Offline

    Santos Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Cambridge
    Şu an koydum fırına bakalım nasıl olacak :)
     
  3. judgementday
    Offline

    judgementday Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    53
    güzel oldu mu
     
  4. Santos
    Offline

    Santos Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Cambridge
    Öncelikle kırmızı biberi 2 tane koyduğum için inanılmaz acı oldu:) Okurken aslında gözüme fazla gözükmemişti fakat, bu yazdığın sebzeler ve porsiyonları birleşince öyle kocaman birşey olduki bende :) O yüzden sebzeleri 2 öğünde yedim. Lezzet konusuna gelincede herşey güzeldi fakat, sebzelerin en üst kısmında kalan bazı brokoliler çok kuruydu yemek fazla sulanmadığı için. Ama genel olarak beğendim, artık düzenli olarak 1-2 haftada bir sürekli yapacağım bunu.
     
  5. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    tarıfını bugun bende dendım ben ekstra olarak etı 250 gr karıdesıde 100 gr yaptım bıde ıcıne bıraz su kattım kuru olduda bıraz ben tabagım aldıgımda ustune kasarda rendeledım bence guzel bır yemek oldu tadı gayet hos ben bır seferde bıtırdım vallah hepsını :) tarıfın ıcın cok tesekkurler :D
     
  6. tezcatcatl
    Offline

    tezcatcatl Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2010
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Afiyet olsun arkadaşlar :)
    Hayret ben poşette yaptığım zaman bayağı sulu oluyor.. Ülkemin sebzeleri de mi farklı artık acaba :S

    Tabiki et porsiyonu tercihe kalmış :)
    Kilo derdiniz yoksa fırın poşedini borcama boşaltmadan önce kaşarı borcamın içine rendeleyip, poşedi üzerine boşaltırsanız, kaşar erir, biraz da karıştırdınız mı güzel şeyler ortaya çıkabilir.
    Arada yapıyorum ben :)
     

Sayfayı Paylaş