bazı noktalar:
-peki, protein alacağız derken ,örneğin 10 yumurta , 200 gr lor , 500 gr tavuk eti yendiği zaman ''kalori alınmamış mı oluyor.oysa, proetinlerin bir işlevi de ''yine enerji kaynağı ''olmaları ve devreye gereken zamanlarda girmeleri.....burda vg arkadaşların genelde atladığı önemli bir konu şu:
'alınan proteinin hepsinin kasta,vücutta sentezlendiği ve kasta anıormal öiktarda protein kaybı olduğu ve bu proteinlerin ancak alınan yüklü proteinlerce sağlandığı !...oysa, durum böyle değil tabi ki, alınanlarda ,yağ ,karbonhidrat olayının çok az olduğunu ,diyet ürünler dahi farz etsek, ki öyle değilidr, proteinler aynı zamanda enerji kaynağı olarak da kullanılır...örneğin, vücutta yeteri miktarda ''yağ varken '' bile vücut proteini (alınan veya vücutta olan) yakma yoluna gider...
ufak bi hesaplama yukardaki miktarları hesaplarken:
10 yumurta ..................yaklaşık 700 kcal
200 gr lor ...................yaklaşık 420 kcal
500 gr tavuk................yaklaşık 700 kcal
100 gr whey..............yaklaşık 160 kcal
yaklaşık 2.000 kcal gibi bi durum söz konusu...hiç de fena bi değer değil...))bi de bunun yanına ,mecburen karbondidrat alımı yapıldığı göz önüne alınırsa...ortaya ciddi kcal toplamı çıkar...
-bitkisel ,kaynaklardan alındığı taktirde ise ,karbonhidrat alımını da otomatikman içinde özellikle ''glikemi indeksine ''uygunluk açısından sıhhi şekildesağlarsınız...b taşla 2 kuş...ama, bitkisel kaynaktan kombinasyonları sağlamak oldukca hassas bir konudur...ve hata affetmez...pure vegeteryanlık açısından...
-bil pearl, andreas cahlinger ,bunlar yanlış hatırlamıyorsam ''lactoovo vejetaryen ''dılar...yani, ''süt ve yumurta ''yı hayvansal kaynak olarak kullananlar...bu tip vejeteryanlık fazla risk almadan uygulanan bi yöntem...daha az zahmetsiz...
Genişletmek için tıkla...