PROTEIN Hamburgeri - 49 gram protein! - FitYemek

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve germel tarafından 19 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. germel
    Offline

    germel Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    İyi pazarlar arkadaşlar, bugün sizlerle çok lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum; hamburger tarifi :p. Yaparken ağzımın suları akti desem yalan olmaz :)
    Malum yağ oranımızı korumak için dışarıda gördüğümüz fastfoodlardan olabildiğince kaçınmaya çalışıyoruz, özellikle canınız çok fazla hamburger çektiğinde fışır fışır yağlarla bol tuzla pişen fastfood hamburgeri yerine evinizde yapacağınız güzel ve sağlıklı bir hamburgerle karnınızı doyurabilirsiniz.Normalde tam buğday hamburger ekmeği kullanıyorum ancak tarifi çekerken markette kalmamıştı o sebeple beyaz hamburger ekmeği kullandım.Videoda verdiğim besin değerleri de beyaz ekmeğe göredir, eğer tam buğday veya kepekli ekmek kullanırsanız çok daha iyi olacaktır.

    49 gram proteine ve 12.75 gram yağa sahip hamburgerlerimiz.Tarifteki malzemelerle 2 adet bu değerlere sahip hamburger çıkmaktadır, yani toplamda 98 gram protein.Hazırlayıp birini bir gün, diğerini öbür gün yiyebilirsiniz.

    FitYemek kanalı da bana aittir; video veya tarifler hakkında yorumlarınıza, tavsiyelerinize açığım.Bu güne dek verdiğiniz tavsiye ve destekler için teşekkür ederim hepinize. :)

    Buyrun video, afiyet olsun ;)
     
    tlgrsy, oviedo, Persephonie ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. NEBUKADNEZAR
    Offline

    NEBUKADNEZAR Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2013
    Mesajlar:
    558
    Beğenileri:
    245
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    Başarılı.Tebrik ediyorum ve videolarin devamliligini bekliyorum : )
     
    germel bunu beğendi.
  3. hasim301
    Offline

    hasim301 Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2012
    Mesajlar:
    565
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    150 gram dana kiymadan 90 gram protein cikarmı
     
  4. germel
    Offline

    germel Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Teşekkür ederim yorumunuz için :)
    --- Mesaj birleştirildi, 19 Nisan 2015 ---
    150 gram dana kıymada 30 gram kadar protein vardır.
     
  5. hasim301
    Offline

    hasim301 Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2012
    Mesajlar:
    565
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Siz kac gram et pisirdiniZ
     
  6. lordsoth
    Offline

    lordsoth Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    350
    Beğenileri:
    279
    Ödül Puanları:
    73
    Antrenman sonrası iyi gider, yüksek glisemik indeks belki böyle tolere edilebilir. Carb-back için de uygun.
     
    germel bunu beğendi.
  7. germel
    Offline

    germel Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Toplam 350 gram pişirdim, 2 parçaya bölünce 175er gram kıymadan hamburger başına 36.75 gram protein geldi.Galeta unundan 0.75, kaşardan 4, hamburger ekmeğinden 7, soğan sarımsak ve karabiberden toplam 0.5 gram protein geldi.Böylece 1 hamburgerde 49 gram protein olmuş oldu.
    --- Mesaj birleştirildi, 19 Nisan 2015 ---
    Yorumunuz için teşekkür ederim :)
     
    hasim301 bunu beğendi.
  8. hasim301
    Offline

    hasim301 Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2012
    Mesajlar:
    565
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Acaba uno ekmeklerinden kullansak genede hamburger ekmegi Gibi guzel olurmu bu arada kiyma kuru falan olmadi demi
     
  9. germel
    Offline

    germel Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Kurumadı tam kıvamında oldu dostum, uno ekmek ile de olur tabi neden olmasın.
     
    hasim301 bunu beğendi.
  10. Ignorius
    Offline

    Ignorius Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    Güzel bir çalışma olmuş, tebrikler. Fakat köfteleri tava ısınmadan attınız. Köfte biraz daha ince yapılır, tava iyice ısındıktan sonra atılır ve mühürlenir, ilk yüzü 4-5 dk diğer yüzü 3 dk pişirilirse daha güzel olur.
     
  11. Persephonie
    Offline

    Persephonie Üye

    Katılım:
    16 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bayan
    Elinize saglik kirmizi et pek sevmiyorum ozellikle kofte ve cesitleri korkulu ruyamdir :D -iskendere hayir demem o ayri hahah- Denenebilir bir tarif
     
  12. germel
    Offline

    germel Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Haklısınız. Aslında ısındıktan sonra attım, kurgudan dolayı öyle görünmüş :(
    --- Mesaj birleştirildi, 5 Aralık 2015 ---
    Teşekkür ederim, iskendere kim hayır diyebilir :)
     

Sayfayı Paylaş