Protein deposu tatli

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve aneximandros tarafından 6 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.829
    Beğenileri:
    2.144
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Turkiyede malzemeleri bulabilir misiniz bilmiyorum ama ben dun kendi kendime kesfettim ve yerken mest oldum. Tadi hafif tavuk gogsunu andiriyordu. Yagsiz tuzsuz lor peyniri, yagsiz yogurt, vanilya ve tatlandirici ile deneyen biri lutfen lezzet testinin sonuclarini burada paylassin.

    Malzemeler

    1- Yagsiz Ricotta Peyniri (250 gr)
    2- Yagsiz Splendali Vanilyali Yogurt (250 gr)
    3- Tarcin

    Yogurtla peyniri once tatli kasesine dokuyorsunuz, guzelce karistiriyorsunuz bir kasikla, daha sonra da tarcinla susleyip afiyetle yiyorsunuz. Yatmadan onceki son yemek icin ideal.

    Besin Degerleri

    30 gr civari protein, az biraz karbonhidrat, 0 yag
     
    stefan35, castorpollux, GaijinRocker ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    754
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    :D Abi bu ne ya ?

    Biz cahil adamız hadi arada sırada rachel ray'e denk geldik TV'de de oradan biliyoruz ricotta peynirini, migrostada görmüştüm sanırım da.... Yağsız Splendali Vanilyalı yoğurt nedir nerelerde satılır nasıl tüketilir hiç bilmiyorum. Splendali ne markası mı usulü mü bence markasıdır zira ecnebiler yoğurttan anlamaz.

    Şükür tarçını iyi biliyoruz, bozamıza neyin attık...

    Ama teşekkürler bu yağsız kalsiyum ve protein tarifini verdiğin için.

    bende size klasik bir tarifi hatırlatayım yeri gelmişken, Bir kase güzelim tam yağlı yoğurda katkısız katışıksız ev yapımı dut pekmezini karar miktarda atıp bir güzel karıştıracaksınız. Besin değerlerini bilmiyorum içinde proteinde karbonhidratta yağ da var :) Lezzeti 10 üzerinden de 15 numara. Ama bekarsanız gece yemeyin uyutmaz, sabah veya öğlen yiyin.

    Not: Dut pekmezinin hakikisi aşırı koyu kıvamlı olduğundan bir kaseye atacağınız pekmez miktarı 1,5 tatlı kaşığını geçerse tadından yenmez. Gerçek anlamıyla tadından yenmez, yani o kadar tatlı olur sonuçta yoğurtta pekmezde ziyan olur. Üzerine bir kase daha yoğurt eklemeniz gerekir yemek için.
     
    erkan7 ve aneximandros bunu beğendi.
  3. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    Splenda zannedersem kalorisi düşük tatlandırıcı.
    İzlediğim yabancı yemek tarifi programlarında çok sık kullanılıyordu, özellikle kalorisi düşük yiyecekler hazırlarken..

    Ricotta peynirini de Türkiye'de bulmak biraz zor ve maliyeti yüksek sanırsam.
    Ricotta'nın alternatifi aneximandros'un da belirttiği gibi tuzsuz lor olabilir. Zira onu bulmak da ayrı zor =)
     
  4. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    754
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Lor da BİM gibi marketlerde ucuzluğundan ötürü bolca satılıyor ama çökelek iyidir çökelek, çökelek bulursanız boğazınıza duracak gibi dursa da çökerek tüketin. Çökelek yapan olursa da onu PEYNİR ALTI SUYUNU ATMAMASI İÇİN UYARIN çünkü bizim geleneksel yöntemlerimizde o su dökülür ben memlekete gittiğimde bizimkiler peynir yaparken döktürmüyorum o güzelim wheyleri doğal doğal içiyorum. lorda çökelek de aynı şeydir esasında biri süt kesiğidir diğeri yoğurt kesiği....

    100 gr çökelekteki oralama besin değerleri:

    Kuru Çökelek (Tazesi bu bi de kurusu vardır)
    100 kalori
    3,2 gr karbonhidrat
    35 gr Protein
    5,6 yağ

    Kurusunda ise :
    379 kalori
    13,8 gr karbonhidrat
    54,9 gr protein
    11,7 gr yağ

    ihtiva eddiği iddia edilir. Protein miktarının çok yüksek olduğunu her aklı başında insan bilir ama miktarı konusunda çok kesin ve sağlıklı bir bilgiye ulaşmak zor.


    [​IMG]
     
  5. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.829
    Beğenileri:
    2.144
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Firsatiniz olursa Splenda mucizesini bir okuyun, modern bilimin bize bahsettigi en guzel buluslardan biri. Maalesef yine ingilizcesi olanlar icin.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Splenda

    Splenda'nin en buyuk ozelligi sekerin molekuler yapisinin tamamen korunup sadece iki hidroksit grubunun klor atomlari ile degistirilmesi. Vucut bunu sindiremiyor ve atiyor. Soylendigi gibi kalorisi tam olarak 0 degil ama 0'a cok yakin. Tadi diger tatlandiricilar gibi berbat degil ayrica diger tatlandiricilar gibi kansere yol actigina dair bilimsel bir bulgu bildigim kadari ile henuz bulunamadi, ve en onemlisi bu urun gercekten de seker tadinda. Tabi Splenda'nin da kendi problemleri var ama sizi aratirmaya tesvik etmek icin her seyi burada aciklamiyorum :). Yatirim imkanlarim olsa inanin bu urunu Turkiyeye getirir ve tatlandirici piyasasini alt ust ederim.
     
  6. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    754
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Evet, be ingilizce bildiğim kadarıyla anladım biraz. Gerçekten güzel. ama belki de hali hazırda türkiyede satılıyordur ithal eden firmalar vardır. Dediğin gibi bir üretimin maliyetleri falan ne ola? Onları da hesaplamak lazım. Bırak sen bunları yatırım imkanları bulunca biz millete ucuzdan whey satalım. :)
     
  7. body-ci
    Offline

    body-ci Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    255
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    0
    walla bizim evde tarçin var ama o diğerlerini nerden bulucazz :D
     
  8. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    53
    :D:D

    benim aklıma tatlı bir şey geldi :)
    sütlaç ( yerli malı mutfal malı )
    ama şekersiz yarım yağlı süt ile bıraz bol pirinçli
    ve içine şu bizim meşhur köpüklü proteinden katsak birazda gözkararı yulaf ezmesi (lifalif )
    hafta sonu deniycem bakalım nasıl olacak
    bu arada daha önce denıyen varmı bu fomülü:)
    üzerinede tarçın

    bu sporun bi faydası daha "yaratıcılık":D
     
    Son düzenleme: 8 Ağustos 2008
    aneximandros bunu beğendi.
  9. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    pekmez ile sut urunlerini tuketmenizi tavsiye etmiyorum.zira sut icemedigim zamanlar pekmezle karistirp iciyordum ancak bunu bir hekime soyledigimde bunun sindirim acisindan performansi dusurdugunu soyledi.yanilmiyorsam demir ve kalsiyum birbirini etkiliyor.
     
    Rpac bunu beğendi.
  10. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    754
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Sindirim açısından performansı düşmesi ne ben anlamadım? Yani daha mı zor sindiriliyor veya sindirilmesi gereken bazı maddeler sindirelemiyor mu? Doktor biraz daha açıklasaymış keşke....

    Eğer doktor gerçekten haklıysa, yani sonuçta kanıtlanmış bişey mi bilemiyorum.

    Ama gerçekte haklıysa ve bazı maddelerin sindirimini etkiliyorsa mesela işte pekmezle yoğurdu beraber yiyince yoğurttaki bi kaç madde sindirlemiyorsa, varsın sindirilmesin. Tek zararı buysa umrumda olmaz ben yemeye devam ederim. Ayrıca ben yoğurt dedim yani sütle belki sindirim sorunu yaratıyordur ama yoğurtla pekmez sorun yaratmıyordur sonuçta sütle yoğurt birebir aynı yapıda değiller.
     
  11. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    soyle aciklayamaya calisayim.
    sutun(ve tabi ki benzeri urunlerin peynir,yogurt gibi...) icindeki kalsiyum, pekmezin(ozellikle uzum pekmezinde daha fazla) icindeki demir sindirim sirasinda bir cesit tepkimeye giriyor ve vucut bu iki mineralide sindiremiyor.
    benim hatirladigim aciklama bundan ibaret.daha ayrintili anlatmista olabilir ama ben bu isin uzmani degilim, bilene saygi duyarim.

    tabi bu kimseyi baglamaz isteyen istedigi gibi yer icer, ama dedigim gibi onemli mineralleri kullanamaz ki her sey protein degil,vucudumuzun mineralle de ihtiyaci var.
     
    castorpollux bunu beğendi.
  12. nime
    Offline

    nime Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Meslek:
    MODELİST
    Yer:
    İST
    Ekici rıcotta ; Arkadaşlar rıcotta peyniri buldum en sonunda Ekici markası 1,5 kg 12 tl carffur mağazasına bakın yoksa Ekici sitesine mail atın size geri dönüş yaparlar. Ben yaptım oldu. Müthiş bir kıvam yoğun yoğurt tadı var ve 100 gr 17 gr protein var. Lor gibi değil çok lezzetli. Kesin deneyin. Lorun en taze halidir rıcotta peyniri. Saygılarımla selamlıyorum
     
  13. vveedi41
    Offline

    vveedi41 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    89
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    bi 7-8 seneyede splendalı vanilyalı yoğurdu bulsak 2023 gibi yeriz tatlıyı:D
     

Sayfayı Paylaş