Protein bar tarifi ve Tüm değerleri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ugod tarafından 31 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. ugod
    Offline

    ugod Üye

    Katılım:
    30 Mart 2010
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Malzemeler
    250 gr badem
    1 elma rendesi
    100 gr bal
    100gr kuru üzüm
    3 ölçek (75-85 gram) whey proteini
    1 yumurta
    250 ml. su


    1. Malzemelerin tümünü bir blendera koyup iyice karıştırın.
    2. Karışımı derin bir kek kabına koyup fırına yerleştirin
    3. Fırında 15-20 dakika bekletin (baloncuklar oluştuğunu ve üstünün katılaşmaya başladığını görene kadar)
    4. Fırından çıkarıp üzerini örtün, oda sıcaklığında 20 dakika soğumasını bekleyin.
    isteğe göre parçalara ayırabilirsiniz


    Protein...........: 128.07
    Karbonhidrat..: 132.15
    Yağ…..............: 144.6
    Kalori…............: 3077
     
    yellow_captain bunu beğendi.
  2. zHeMpa
    Offline

    zHeMpa Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Yağ değerini 14.46 yazcaktın heralde yanlız yazdın değil mi?

    Eğer doğruysa çok çok fazla yağ oranı var.

    He diyorsun parçalara ayırabilirsiniz, o zaman bu kaç gün tazeliğini koruyabilir.?
    Bekletildiği zaman da protein değerinde bir azalma olur mu?
     
  3. ARNOLDschwarzeneggeR
    Offline

    ARNOLDschwarzeneggeR Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.226
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    C:\
    İçinde yumurta oldugu için bu sıcaklarda pek beklemez
     
  4. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    0
    Yağ oranı doğru zaten 250 gram badem tek başına 100-125 gr kadar yağ veriyor
     
  5. ugod
    Offline

    ugod Üye

    Katılım:
    30 Mart 2010
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    tüm değerler doğru arkadaşlar bünye sarfedilen efor günlük hareket kişiden kişiye değiştiği için kaç bar yapacağınıza kendiniz karar vermelisiniz ister 5 günlük için büyük 5 bar , ister günlük 2 tane olmak üzere 10 küçük bar
     
  6. doqukaaN
    Offline

    doqukaaN Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    379
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Istanbul
    Günlük alsak bunu, yağ biraz fazla gelmez mi ?
     
  7. emregunes
    Offline

    emregunes Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2010
    Mesajlar:
    494
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Bursa
    Kendi tarifiniz mi bu? Bir yerden mi aldınız? Yani denediniz mi?

    Ben hep hazır aldım ama bu işi de merak da ettim.Sonuçta barın tanesine 2 dolar verene kadar denenebilir.Ürünün bozulma,bayatlama durumu nedir?Nasıl muhafaza ediyorsunuz?
     
  8. voltaj
    Offline

    voltaj Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    934
    Beğenileri:
    259
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Ankara
    konuyu takipteyim
     
  9. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    badem azaltılıp yapılmalı bence yağ oranından kazanmak için, veya fıstık kullanılsa onun yerine nasıl olur acaba cünkü değer olarak en kaliteli çerezlerde protein yer fıstığında bir kaynakda yabancı çeviride okumuştum
     

Sayfayı Paylaş