Protein Bar Nasıl Yapılır?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Despo tarafından 2 Ağustos 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 28 üye.
  1. ßarskan
    Offline

    ßarskan Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    okaysarac abimiz belirtmis (.
     
  2. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Bende yarın buna benzer bir tarifi denemek istiyorum. Benim denemek istediğim şöyle:
    4 probis
    2 yumurta akı
    1 ölçek whey çikolatalı
    50 gr lifalif çikolatalı
    1 tepeleme tatlı kaşığı pınar yağsız süt tozu

    Tek kafama takılan soru bunu fırına koyunca doğru düsgün pişecek mi ve piştikten sonra umarım yumurtanın tadı kalmaz :p

    Çünkü daha öncesinden sade yulaflı-yumurtalı omlet denemiştim, samanlı yumurta gibi olmuştu zorak bitirdim. Başka bir seferde çikolatalı lifalif i yaptığım omlete katmıştım. Sonuç feci:( Umarım bu güzel bir sonuç verir.
     
  3. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Bugün markete gitmeye üşendiğimden farklı bir protein barı denedim ve süper oldu :D

    2 ölçek çikolatalı whey protein
    100gr lifalif çikolatalı
    2 yumurta akı
    1 avuç kadar badem ve fındık (parçalanacak)

    Bunların hepsini karıştırıp ızgaradaya attım ve 1 dakikada piştiler. Tadlarıda kakaolu kek gibi birşey oldu ve gayet de yenilebilir oldu. Ben yukardaki tarifle 3 adet bar hazırladım.
     

    Ekli Dosyalar:

    • Resim3.jpg
      Resim3.jpg
      Dosya Boyutu:
      60,6 KB
      Görüntüleme:
      750
    • Resim2.jpg
      Resim2.jpg
      Dosya Boyutu:
      63,2 KB
      Görüntüleme:
      743
    • Resim1.jpg
      Resim1.jpg
      Dosya Boyutu:
      65,1 KB
      Görüntüleme:
      751
    yalnızkovboy_89 bunu beğendi.
  4. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    draft çok lezzetli görünüyorlar, ızgarada olmasada tavada veya fırında yapmayı deneyeceğim,aslında şimdi aklıma geldi bu karışımı elektrikli tost makiesinde de pişirebiliriz ben öyle deneyeceğim...
     
  5. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Bende gelecek sefere çilekli whey ile yapıp birazda meyve eklemeyi deneyeceğim bakalım onlar nasıl olcak :D
     
  6. eXo
    Offline

    eXo Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    38
    içine whey koyduktan sonra ne anlamı kaldı ki
    biyerden su bulur içerim şöyle sadece yumurtalı, lorlu yokmu:D
     
  7. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Kafama takılan bir sorun oluştu bugün. Salondaki antrenörle bu whey bar yapıp işini konuştuk ve bana herhangi bir ısısal işleme tutulan whey in yapısının bozulacağını ve kanserojen etki gösterceğini anlattı. Buzdolabında hazırladığım barlar da benim yememi bekliyor. Bu konuda bilgisi olan biri beni aydınlatırsa sevinirim.
     
  8. vanesy
    Offline

    vanesy Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    360
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    mimar
    kanser de nereden çıktı? besin değerleri düşer demek istemiştir...
     
  9. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Bende tam olarak bilmiyorum ama kesinlikle bir daha yapma dedi bana antrenörüm. Aslında yapıp okulda yemek gerçekten büyük kolaylık oluyordu ama :(
     
  10. Chesterbenim
    Offline

    Chesterbenim Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Gıda Mühendisi
    Yer:
    Aydın
    güzel paylaşim despo
     
  11. altaylar
    Offline

    altaylar Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    412
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    0
    evet arkadaşlar bne bunu aslında 1 hafta sonra süt tozu ve krep şurubu alınca yapacaktım ancak dayanamadım ve bu gün biraz farklı bir içerikle yaptım
    yarım bardak yulaf
    eçyrek bardak portakal suyu
    çeyrek bardak süt
    4 kepçe twinlab vanilyalı whey
    1 yumurta beyazı 1 tanede ayırmayı beceremediğimden dolayı bütün yumurta
    iyice karıştırıp pişirmeyi denedim ama dışı yandı içi çiğ kaldı, ben normal fırında 300 derecede yaptım ondan heralde(baya da kalın koydum) haftaya değiştirerek tekrar deneyeceğim ancak bunu düzgünce yapmayı başarınca harika olacağına inanıyorum, düşünsenize kuru meyve parçalı, çi,lekli whey li yada fındık-fıstık(bunları mutlaka koyun ben azcık koydum fındık lı kısımlar baya bi güzel oldu) ve dymatize fıstık yağlı wheyli falan
    ayrıca hammaddeler diğe bir site var oradan aroma alıp eklersek baya hoş olabilir gibime geliyor
     
  12. altaylar
    Offline

    altaylar Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    412
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar bunu dymatize 12hour fudge brownie aromalı ile yapmanızı tavsiye ederim
    önceden bir kesesinde 4 kepçe twinlab vanilya koydum bir keresinde 4 kepçe Scivation çikolatalı whey koydum bu seferse 2 kepçe scivation 1 kepçe dymatize gourmet peanut butter ve 1 kepçe 12h koydum öncekilerden çok daha lezzetli oldu

    ayrıca yapanlar içinde fındık parçaları ve kuru üzümde atsınlar, çok daha lezettli olacak
     
  13. kutlukan
    Offline

    kutlukan Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2009
    Mesajlar:
    685
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    73
    RoyJonesJr bunu beğendi.
  14. DeaqLe
    Offline

    DeaqLe Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2010
    Mesajlar:
    241
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Artvin
    Arkadaşlar krep şurubunu temin edebileceğimiz bir yer var mı.Bide fırınlanınca ürün gerçekten besin değerleri ölüyor mu.Bu sorulara cevap verilmemiş ..
     
  15. Stronger1
    Offline

    Stronger1 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2010
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    whey değilde yukarda arkadaşların dediği gibi süt tozu kulllanılsa?
     
  16. mrternerz
    Offline

    mrternerz Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tekstil
    Yer:
    İstanbul
    Yeniyim forumda.

    Bende deneyeceğim bunu ancak ölçülerde belirttiginiz " kap " ne kadar gram oluyor ? Ayrıca 1/4 kap elma püresi ve portakal suyu neye göre kap ? bardak mı ? Yanıt bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.
     
  17. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    biraz geç alıntı olacak sanırım bu doğru olabilir besin değeri kaybetme konusunda.

    zira ben hiç bi yerde "wheyden yapılmış" protein bar görmedim. hepsi yumurtalı yulaflı falan. koruyucu katkı maddesi dolu. :)
     
  18. secoy
    Offline

    secoy Üye

    Katılım:
    24 Mart 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende protein bar yapacağım fakat kullanım hakkında bilgi verirmisiniz?Sadece antreman günlerindemi kullanayım yoksa her gün mü antremandan önce mi ortasında mı yoksa sonunda mı kullanmalıyım?
    Not:Yaş 16
     
  19. JasonMills
    Offline

    JasonMills Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2012
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Yemek yapmaya aram pek olmadığı için tarifi daha önce yapmış arkadaşlara soruyorum ;

    1/2 kap derken ne demek isteniyor ? ne kabı ? :) ayrıca krep şurubunu internette araştırmama rağmen nereden temin edebileceğim konusunda hiç fikrim yok, bilen anlatırsa sevinirim ;)
     
  20. SweeneyTodd
    Offline

    SweeneyTodd Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2011
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    200
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    1 kap(Amerikan) = 236 mililitre. Saçma sapan bir hacim birimi olduğundan içine konan her bir maddenin ağırlığı farklı olacaktır ve teraziyle işin içinden çıkmak zordur. Tavsiyem Migros da bile satılan cup/ml çizelgeli ölçü kaplarından(plastik olan 5 liraydı en son) alıp onunla işe koyulun.
     

Sayfayı Paylaş