Protein alımı ?

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve mymrti tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. mymrti
    Offline

    mymrti Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hocalarım ve kardeşlerim elimde 2 adet 10 kg dumbıll var ve sitedeki 2 adet dumbılla çalışma programını uygulamaya başladım daha önce başka bi program yapıyordum o fayda etti ama sıkıldım birazda böle çalışıyım dedim o programla göğüs kaslarım var ama üsttede yağ var 3 ay oldu dumbıllarla çalışalı nese konuya gelim benim göğüslerde yağ var ama kollar ince bide hep 10kg çalışmakla kol kasları çıkmıyor bide cılız ama sarkan göğüsler topladı kendini kollar ince o hoşuma gitmiyor eğer kol çalıştığım gün protein mi alıyım spordan sonra ve ne kadar alıyım onu sormak istiyordum bacaklarım göğüslerim beya yağlı ama kollar yok :D saygılarımla bu arada 4 gün çalışıyorum 3*8 olarak bench_O
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    S - Günde ne kadar protein almalıyım?
    C- Kilonuz başına, kas oranınızada bağlı olmak üzere en az yaklaşık 1,5-2 gr protein almalısınız.Bu değer definisyon dönemlerinde yada yoğun antreman dönemlerinde kontrollü bir şekilde artırılabilir.Verilen bu değerler vücut geliştirme ile ilgilendiğiniz dönemler içindir.Vücut geliştirme ile ilgilenmiyorsanız bu miktarlara çıkmayınız.

    S- Antreman öncesi öğünüm nasıl olmalı?
    C-Antremandan 1,5-2 saat kadar önce uzun süre enerji verebilecek kompleks karbonhidrat içeren gıdalar mutlaka öğüne dahil edilmelidir.öte yandan günlük ihtiyacımız olan protein,vitamin,mineral,yağdan bu öğüne düşen miktarda yer verilebilir.


    S - Antrenmandan Önce mi Sonra mı Yemeliyiz ?
    C - Antrenman sırasında mideniz boş yada boşa yakın olmalıdır. Çalışmanız için kaslarınızın kana ihtiyacı vardır. Bu nedenle sindirim sırasında, herhangi bir aktivite yapılmaması sağlık açısından gereklidir. Hem sindirim hem de kasların kan ihtiyacı için, kalbinizi kan pompalamaya zorlamamanız iyi bir çalışma ve kalp fonksiyonları bakımından dikkat edilmesi gereken bir husustur. Yemekten sonra çalışmaya başlamak için geçmesi gereken sürenin en az 90 dakika olması şarttır. Ancak, çok uzun süreli açlık da, anî şeker düşmesi, yorgunluk, baş dönmesi vs. gibi sıkıntılara yol açabilir.(1)


    S- Antremandan hemen sonra nasıl beslenmeliyim?
    C- Antremandan hemen sonra kaslardaki glikojen depolarını en hızlı bir şekilde doldurmak ,kas yıkımını durdurmak için önemli etkenlerdendir.Bu sebeple kan şekerini hızlı yükselten ve kana hızlı karışan basit şeker ihtiva eden sıvılar tercih edilmelidir..Öte yandan bozulan elektrolit dengesini sağlamak içinde çeşitli mineraller içeren sporcu içecekleri tercih edilebilir.Her nekadar antremandan hemen sonra katı gıdalara başvurmamak ve kaslardaki kanı mideye toplamamak daha doğru olsada potasyum ihtiyacını karşılayarak kas yıkımını engellemek için hemen sonra olmamak kaydıyla muz tercih edilebilir.

    S - Ağırlık Çalışmaları İçin Daha Fazla Protein mi Gereklidir ?
    C - Protein alımı, toplam kalorinizin % 12 - 15'i kadar olmalıdır. Eğer bu protein miktarı ile kas kütlesini arttıramıyorsanız, genetik olarak protein ihtiyacınız, bir vücut geliştirmeciden daha yüksek demektir. Bir diğer neden antrenmanlara yeni başlamış olmanızdır. Bu durumda daha çok proteine ihtiyacınız olacaktır. Fakat bir duraklama noktasına (plato) eriştiyseniz, vücut ağırlığınızın kilogramı başına 0,8 ile 1.0 gram protein almanız yeterli olacaktır. Bazı araştırmalara göre, gelişme döneminde protein alımının vücut ağırlığının kg.'ı başına 1 ,5 ile 2,0 gram sının arasında tutulması tavsiye edilmektedir. Fakat bu tür bir protein alımı bile toplam kalori miktarının %12 - 15'inin üzerine çıkmamalıdır.
    Kas, yağ hücrelerine benzer. Kas hücrelerindeki protein yada adi poz hücrelerindeki yağ, genetik maksimum sınıra ulaşır ulaşmaz, fazladan alman protein veya karbonhidrat bu hücreleri büyütmeyecektir.
    Bu noktada steroid veya geliştirme için hormon kullanmak, kas gelişimi için gereken protein miktarını düşürmektedir. Bu da, daha sonra doping konusunda göreceksiniz, bunları kullanan sporcuların maruz kaldıkları tehlikelerden sadece birisidir.(1)



    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-le-lgili-en-ok-t11364.html
     
    FleXoR bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş