Protein agırlıklı omlet

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mertakb tarafından 24 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    ihtiyacımız olan seyler pekde zor bulunan seyler degil

    Malzemeler:3 yumurta(ihtiyaca göre),100gr lor peyniri,10 adet zeytin,ketcap,kekik,tuz,karabiber,süt


    öncelikle tavanın sadece tamamını ıslatmak icin zeytinyagı koyucagız ancak sadece tavanın dibi ıslanması icin fazlasına gerek yok daha sonra yumurtayı çırpma işleminden sonra malzemelerimizi çırpmıs oldugumuz yumurtanın üstüne koyacagız önce 1 cay kasıgı süt ekliyecegiz daha sonra tuz karabiber ekleyip tavamıza koyacagız yaklasık 5-10 sn sonrasında cekirdekleri cıkartılmıs zeytinleri ve lor peynirimizi omletiminizin icine atıcagız eger tadını daha güzel hale getirmek isterseniz cok az da ketcap sıkıp omleti 2 ye katlayın ve muhtesem tadın keyfine vararak protein agırlıklı bir ögün gecirin.... thums:
     
    SystemHasFailed ve Sedif bunu beğendi.
  2. KuKuLeTa
    Offline

    KuKuLeTa Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2007
    Mesajlar:
    69
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    istanbul
    bende biraz önce küçük ton balığının üstüne 2 yumurta kırıp tavada pişirdim ve yedim tamam çok iyi bir öğün değil ama denenebilir yenebiliniyor:D
     
  3. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    bunu bi gün denemeni tavsiye ederim gercekten güzel oluyor yanlz dedigim malzemeleri kesnlkle koymayı unutma ketcap da cok ayrı bi lezzet veriyor..:)
     
  4. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    yanındada süt güzel gider.. 1 büyük bira bardagı light veya yarım yaglı süt tercihimdirthums:thums:
     
  5. lynx_engin
    Offline

    lynx_engin Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    235
    Beğenileri:
    61
    Ödül Puanları:
    38
    yumurtanın sarısınıda koyuyomusun
     
  6. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    evet.. eger sarısını cıkarmayı düsünürsem 4 yumurta kırarım 1 tanesinin sarısını cıkartıp 3 sarıyla yoluma devam ederim.
     
  7. Bench Press
    Offline

    Bench Press Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenileri:
    76
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Özel güvenlik görevlisi
    Yer:
    İstanbul
    Süt 1 çay kaşığı mı? :D
     
  8. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    çay veya tatlı kaşıgı baska bir ölcü söyleyemedim işte cok az olucak:)
     
  9. lynx_engin
    Offline

    lynx_engin Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    235
    Beğenileri:
    61
    Ödül Puanları:
    38
    kesinlikle denicem =)
     
  10. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    beyler bu arada düzeltmek istiyorum kaşık süt degil ölcümüz çay bardagı 1 cay bardagı süt koyucagız cırpma isleminin ardından
     
  11. ismi
    Offline

    ismi Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    pekiya tavaya doğrudan kırarsak yumurtayı ne omlet nede suda direk tavaya kırsak faydalı olurmu yine yoksa sadice kilo alımınamı yardımcı olur : ))))
     
  12. umut-
    Offline

    umut- Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2013
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    tasarım
    Yer:
    izmir
    ben omlette ; tavuk + bıldırcın yumurtası + çökelek + lor tercih ediyorum bilmiyorum ama heral de faydasını alırım ...

    Soya kıyması + tavuk + bıldırcın yumurtası da denemek istiyorum
     
  13. Body06
    Offline

    Body06 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    553
    Beğenileri:
    194
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Merhaba,

    Güzel ve değişik bir tarife benziyor :)
    İçine ketçap sıkınca tadı nasıl olacak merak ediyorum :)
    Deneyeceğim tarifler arasına aldım.

    İyi günler,
     
  14. memed_1907
    Offline

    memed_1907 Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2014
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu tarifeyi gecenlerde tv de gordum. Anlamadigim yumurtanin sarisindan neden kacinilmasi. Ziyanlarlik edip cöpe de atmak istemiyorum. Yesek olmazmi? : ))

    Birde lor peynirim almancasini bilem varsa bana yazsin allah askina. : ))
     
  15. StayeR
    Offline

    StayeR Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2014
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Mager Topfen olması lazım

    GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  16. memed_1907
    Offline

    memed_1907 Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2014
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    O degil baba. Lor peyniri, pihti pihti. Magertopfen (magerquark) ise sert kaymak gibi.
     
  17. StayeR
    Offline

    StayeR Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2014
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
  18. memed_1907
    Offline

    memed_1907 Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2014
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
  19. Lorethlorien
    Offline

    Lorethlorien Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2014
    Mesajlar:
    534
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    tarifi denedim. eskiden lor peynir yiyemezdim fakat artik sayende çok rahat yiyorum. tesekkur ederim :) omletin tadi çok hoş. ben 4 yumurtayla yaptim,5 yumurta ile daha lezzetli olur diye düşünüyorum :)
     

Sayfayı Paylaş