Prof. Saraçoğlu süt ezberini bozdu!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve BeachBoy tarafından 13 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0

    Tam ben kazein diyecektim sevgili Heldic söylemiş zaten ;)

    Sindirimi (kana karışması!) daha ağızda başlayan hızlı Kh ile karşılaştırıldığında kesinlikle yavaşdır kazeinin sindirimi, tahminimce en az 2saat dir :)
     
    Azi ve ccmssx bunu beğendi.
  2. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0

    ama hayvanlar vücutta geliştiremiyor uzama şanslarıda yok :) bunun yanında kilo alma zayıflama hacim kazanma gibi bi dertleride yok tek dertleri akrınlarını doyurup dinlenmek ama biz sosyal varlığız ve tadını sevdiğimiz ayrıca yararlı olan herşeyi içmeliyiz bence :)
     
  3. lakers44
    Offline

    lakers44 Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    53
    peynir gibi harika bir yiyecek var. peyniri alıskanlık edinmek lazım. en azından gaz yapmıyor.
     
    deist190 bunu beğendi.
  4. Turquase
    Offline

    Turquase Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2009
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Öncelikle yıllar önce bir kitapta sanırım Arnold hayranı olduğumuz dönemlerden (ki hala yerini kimse tutamaz) kalma bir kitaptı. Süt içtiğim zaman sürekli gaz şikayetim olur doya doya içemezdim. Bu kitapta galaktoz yetmezliği isminde bir rahatsızlık okumuştum. Batılılara göre doğulularda ve bayanlara göre erkeklerde nispeten sık görülen bir rahatsızlık diye geçiyordu.
    Şimdi hatırladığım için bikaç notu sizlerle paylaşmak istedim.
    Aşağıda daha detaylı olarak kısa araştırmamın sonuçlarını görebilirsiniz.

    Karbonhidrat Emilim Bozuklukları;

    Oldukça sık görülen bozukluklardır.
    Gıda alımından kısa bir süre sonra görülen,karında şişlik ve ağrı, gaz oluşumu ve
    şiddetli ishal ile karakterize hastalıklardır.
    Emilimi bozuk olan karbonhidrat, bağırsak bakterileri tarafından metabolize edilince gaz oluşturur, monosakkarid birikimi su emilimini engeller, bağırsak içi basıncı artar ve ozmotik diyare olarak bilinen patlayıcı tarzda(eksplosif diyare) bir ishal biçimi ortaya çıkar.

    Karbonhidrat emilimi bozukluklarının sebebi, emilimini sağlayan enzimlerin noksanlığıdır, bunların başında disakkaridaz yetersizliği gelir.
    Laktaz Yetmezliği(..!!!..)
    Laktaz jejunumda bulunan ve süt şekeri laktozu glukoz ve galaktoza parçalayan bir disakkaridaz dır.
    Laktoz bağırsaklardan emilmeyen bir monosakkarittir ve bu nedenle birikmesi halinde bağırsak lumeni ile bağırsak çeperi arasında ozmotik gradiyent oluşur, su ve elektrolitler bağırsağa dolar ve ozmotik diyare(ishal) meydana gelir.
    Kalın bağırsaklarda mevcut bakterilerin etkisiyle de laktoz parçalanır ve hidrojen, karbon diokside ve metan gibi gazlar meydana gelir.
    Karın şişliği, karın ağrısı ve ishal hastalığın en önemli bulgularıdır.

    3 Tip Laktaz Yetmezliği vardır:

    1.Primer laktaz yetmezliği : Otozomal resessif olarak geçer. Yetersiz laktaz sentezi vardır. Hastalık bulguları ,enzimin sentez durumuna ve hastanın aldığı laktoz yüküne bağlı olarak değişir. Laktoz intoleransı olarak ta bilinir. En çok görülen tiptir.
    Bebeklik döneminde kısmen yeterli olan laktaz aktivitesi zamanla azalır, hele süt içilmesi adet haline getirilmemişse bu azalma daha belirgin olur. Siyah ırkta bu tip yetmezliğe daha sık rastlanır.

    2.Sekonder laktaz yetmezliği:
    Çeşitli nedenlerle (akut diyare, kolit, bağırsak rezeksiyonu, HIV enfeksiyonu, NSAID -non steroid antiinflammatuvary drug- kullanımı gibi) bağırsak mukozasının bozulması sonucu sonradan ortaya çıkar.

    Bundan sonrası bizim dışımızdaki bilgilerle devam ediyor ancak isteyen arkadaş aşağıdan linki tıklayarak destek alabilirler.

    www.biyokimya-pinari.com/dokumanlar/karmetbozukluklari.ppt

    Kısacası kuyu herzaman derin değil çoğunlukla ip kısadır :)

    Selamlar..

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:58 ----------

    Sn Yetkililerimiz editleyebilirse sevinirim. Farkında olmadan linki yazmışım.
     
    AkrepHan bunu beğendi.
  5. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    kardeş valla kafamız karışıyor ender saracoğlu derki süt içmeyin sen diyosun ki böyle bence içilmeli ben içiyorum ve tavsiye ediyorum ama boyumu uzattımı hayır. boyum hatta yaşıtlarıma göre biraz daha kısa ama bunun nedeni süt olacağını sanmıyorum olsa bile doğal süt içseydim belki daha iyi olurdu. UHT sütler çok zararlı ama süt içmemekte kötü bir şey olduğunu görüyoruz
     
  6. Only Rocky
    Offline

    Only Rocky Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Denizli
    madem ki olay inek sütünde yoğurtla peynirinde sonuçta ana maddesi süt buna göre ayran içmekde aynı şeymidir sizce ?
     
  7. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    ne kadar süt içilmemesini savunmasamda sütün fermante edilmesiyle var olan zararları en aza indirgenebilir. yani yoğurt ve peynirin yenmesi sağlıklı ama sütünki sağlıksızmış (!) ben katılmıyorum sebeplerini uzun uzun tartışıyoruz bence sütte içilmesi gereken bi şey ama sevmeyenler için şart değil tabii ki o farklı
     
  8. Only Rocky
    Offline

    Only Rocky Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Denizli
    2 sene önce yıllık 400 litre tüketiyodum bu sene sek olarak 0 litre ben 7 yıldır bu sporun içindeyim sütle çatışmamız bu ilk degil uzun suredir kararsızdım cok makale yazıldı çizildi bunun hakkında
     
  9. ParZ
    Offline

    ParZ Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenileri:
    869
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    O zaman süt ve sütün türevlerinide yememeliyiz (yoğurt,peynir)


    yani saçma.
     
    deist190 bunu beğendi.
  10. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    neden fermante mi

    sutu kaynattiginiz zaman icindeki faydali bakterile ölurler siz onu mayaladiginiz zaman tekrar canlanirlar o yuzden fermante urunler tuketilmeli

    Birde icinde ki laktoz u bakterile yiyolar gelismek icin laktoz intoleransi olanlarda fermante yemeli


    Sutun faydasindan cok zarari var bu net dileyen 50 kilo icsin ama zararsiz diyemez
     
  11. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    faysından çok kısmı tartışılır ama zararı var her şeyin zararı var dünyanın işleyişi böyle sütün zararlrından korunmak için sütle ilgili her konuya çeşitli mesajlar yazdım günlük kalsiyum ve fosfor tüketimi kazeinin kemiklerden kalsiyum çekmemesi için. en yakın zamandada saraçoğluna bu konuda ulaşıcam çünkü bu iş çok karıştı
     
  12. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir




    İnek sütü, insan sütünün 4 katı protein ve sadece yarısı kadar karbonhidrat içerir. Pastörizasyon, inek sütünün içinde bulunan yoğun proteinin sindirilmesini sağlayan doğal enzimleri yok eder. Böylece; bu fazla süt proteini, bağırsakları çamurla tıkayarak, insanın sindirim yolunda çürür.
    Bu çamurun bir kısmı kana sızar. Süt ürünlerinin günlük tüketimleriyle bu kokuşmuş çamur biriktikçe, vücut çamurun bir kısmını deriden (sivilce, leke ile) ve ciğerlerden (nezle ile) dışarı atarken kalanı içeride iltihaplanır, enfeksiyonlara sebep olan mukoz oluşturur, alerjik tepkilere yol açar, eklemleri kalsiyum tortularıyla sertleştirir. Kronik astım, alerji, kulak enfeksiyonları ve sivilceler çoğu kez süt ürünlerini diyetten çıkarmakla kolayca iyileştirilebilir.




    http://www.beslenmebulteni.com/bes/...suet-mue-ci-suet-mue&catid=42:suet&Itemid=401
     

Sayfayı Paylaş