Pirinç Lapası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve sosunaverenso tarafından 27 Kasım 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. sosunaverenso
    Offline

    sosunaverenso Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaslar prinç lapasını nasıl yapıysunuz ?
    Ben pirinçleri hasladım süzdüm, karabiberle falan fenada olmadı ama neden ıslak oldu bu ? Pek beceremedim :D soguyunca tadıda gitti hala ıslak vıcık vıcık biraz :D


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  2. lupelius
    Offline

    lupelius Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2013
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Lapanın asıl olayı ıslak olması zaten. İçine tuz, yağ girince ve uzun süre demlenince pilav olur, sakın tencerede pilav gibi demlemeye kalkma dibi tutar tencerenin. Tecrübeyle sabittir:)
     
  3. sosunaverenso
    Offline

    sosunaverenso Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    Seninkinin tadi kivami nasil oluyor rahat yeniyor mu :D


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  4. lupelius
    Offline

    lupelius Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2013
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Hemen hemen aynıdır. Islak ve yumuşak yani:) Kekik ve pul biber ekiyorum bende tadı fena olmuyor.
     
    sosunaverenso bunu beğendi.
  5. neverbackdown.
    Offline

    neverbackdown. Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenileri:
    907
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Pirinç zorda kalmadıkça yeme bence. Arada bir yersende pilav ye bişey olmuyor :) deneyımlerıme dayanarak. En iyi komplex kepekli makarna , yulaf ezmesi , domates soslu bulgur pilavı.
    Özellikle bulgur.
     
  6. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    soğuyunca taş gibi oluyordu ben yaptığımda. bıcakla borek gibi kesip yiodum :D
     
  7. sosunaverenso
    Offline

    sosunaverenso Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    Bulgur lapası mı yapsak :D


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  8. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    Bulgur çok daha iyi. Domatesi biberi yaptın mı bir de. Of :)
     
    sosunaverenso bunu beğendi.
  9. lupelius
    Offline

    lupelius Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2013
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Benim yıllar önce ilk gittiğim salondaki hocam bu yabancıların bulgurdan haberi olsa esmer pirinci çöpe atarlar diyordu:) Öyle de faydalı bir gıda özellikle vg için, ben bir gün pirinç lapası, bir gün bulgur, bir günde makarna yiyorum malum değişiklik şart:)
     
  10. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    yabancılarda da quinoa var. bulgur gibi çok daha yuksek besin degerlerine sahip. ayrıca bulgurun dezavantajı çok fazla gluten içeriyor
     

Sayfayı Paylaş