Pilav Toplari-harika ve besleyici-denemelisiniz

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve darknesssword tarafından 19 Mart 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    Arkadaslar simdi paylasicagim tarifi bir anime filminde gördüm.gercegini ve benim üzerinde bir takim degisiklikler yaptigim tarifi yazicam simdi.her 2 sininde tadi mükemmel ama benim yaptigimi yiceginizden eminim :)
    gercegi icin gereken malzemeler:

    -yarim su bardagi pirinc
    -240 gr ton baligi
    -mayonez
    -bezelye(haslanmis)
    -tereyagi
    yapilisi:
    elimizdeki pirinclerden tereyagli bir pilav yapiyoruz.sonra bu pilavdan parca parca alip avcumuzda top haline getiriyoruz-top haline getirirken icine az az ton baliklarini koyuyoruz.bunlari sogutmak uzere buzdolabina koyuyoruz.daha sonra haslanmis bezelye ve mayonezi mikserden geciriyoruz.sira yemesinde pilav toplarini mayoneze batirip batirip yiyoruz(tabi yerseniz:-D)

    Simdi gelelim benim tarifime:
    malzemeler
    -yarim su bard. pirinc
    -250 gr light ton baligi
    -250 gr light yogurt
    -bezelye

    yapilìsi:
    1 tarifle ayni sadece ürünler light ve mayonez yerine yogurt kullaniyoruz.ve pilavi lapa yapiyoruz(yagsiz)-boylece yemesi daha kolay oluyor pilav toplari dagilmiyor
    benim tarifi yapmanizi tavsiye ederim.afiyet olsun.:)
     
    abbac, rsxer ve s.eroglu15 bunu beğendi.
  2. agirvasita
    Offline

    agirvasita Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2010
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    anime den uyarlanmış yemek tarifi ilginç doğrusu :)
     
  3. s.eroglu15
    Offline

    s.eroglu15 Üye

    Katılım:
    16 Mart 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    resepsiyon
    Yer:
    Antalya
    denemekten zarar çıkacağa benzemiyor ama senin tarifin tabiki :)
     
  4. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    1. tarifi bu site üyelerinden ben dahil herhangi birinin yapip yicegini düsünemiyorum..:)
     
  5. FREELEO
    Offline

    FREELEO Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ozgur
    Yer:
    BALIKESİR/BURHANİYE
    anam anam mayonez tereyağ ve ton balıktaki yağ anam anam anam :( zor iş eminim midem sindirirde psikolojim sindiremez :)
     
  6. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    340
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    senin tarifin daha güzel duruyor hsonu mutlak denicem sağol
     
  7. abbac
    Offline

    abbac Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Çevirmen
    Yer:
    İstanbul
    Merhaba. Siteye birkaç ay önce üye oldum, spora yeni başlayan biri olarak bilgi dağarcığımı da epey genişlettim sayenizde.

    Tarifiniz bana onigiri'yi hatırlattı. Onu da şöyle hazırlıyorum ben:
    2 kişi için 1,5 bardak pirinci ıslatmadan direk tencereye atıp pişiriyorum. Amaç pirincin lapa olması, onigirinin anavatanında böylesi makbul. :) Suyunu çektikten sonra hem lezzet vermesi, hem de biraz tuzlanması için bir küp bulyon da atılabilir. Pirinci büyükçe bir tabağa alıp ılıması için biraz bekletirken, ton balığının yağını iyice süzüp çatalla eziyorum. Canım isterse 1 yemek kaşığı da mayonez ekliyorum. Bir kaseye de 2 çay kaşığı tuz ve soğuk su koyuyorum. Topları yapmadan önce elleri bu karışıma batırmak, pirinçlerin yapışmasını sağlıyor. Onigirileri yapmak için bir parça pirinç alıp avcumda top haline getiriyorum. Parmağımla bir boşluk açıp içine ton balığını koyuyorum ve tekrar yuvarlıyorum. Önemli olan onigirileri dağıtmayacak kadar bastırmak.
    Onigirilerimiz hazır. Evde varsa eğer, sushi yapılırken de kullanılan nori (kurutulmuş deniz yosunu) sarabiliyorum topların etrafına.

    Bezelye ve yoğurtla yapılan tarifinizi de mutlaka deneyeceğim. :)
     

Sayfayı Paylaş