Pilavın Kralı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve FleXoR tarafından 16 Ocak 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.062
    Beğenileri:
    10.104
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    önce peynirciye gidilir ve teneke dibinde kalmış peynir altı suyu alınır (1 litre )
    750 gram peynir altı suyunu ayırıp pirinci bu suda bir gun bekletilir.

    ertesi gun pirinç süzülür. hafif sıvı yağda kavrulur pembeleşince 250 gr kalan peynir altı suya biraz normal su katarak pilava katılır. bu şekilde pişirilip afiyetle yenir... sakın tuz atmayın peynir altı suyu tuzlu zaten :)
     
  2. edobey
    Offline

    edobey Yeni Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2006
    Mesajlar:
    263
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    özel sektör
    Yer:
    gebze kocaeli
    bu peynir suyunu içen adam var demişlerdide şaka sanmıştım senınde bahsettiğine göre doğru galiba iyi birşeymi içelimmi bizde
     
  3. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.062
    Beğenileri:
    10.104
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    o adam benim :D içersen çok tuzlu gelir
     
  4. edobey
    Offline

    edobey Yeni Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2006
    Mesajlar:
    263
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    özel sektör
    Yer:
    gebze kocaeli
    sen ozaman bizim fahriyi tanırsın o anlatmıştı seni bana :idea:
    içince kafa yapmaz değilmi
     
  5. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.239
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    :lol: :lol:
     
  6. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.062
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    He he enteresan :)
     
  7. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.493
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Flexor bahsettiğin peynir altı suyu peynir üretimi hemen sonrası oluşan sıvı değil yanlış bilmiyorsam..Marketlerdeki peyniri saklamak için kullanılan tuzlu salamura suyu..
    (tabi bu latife değilse.. :) )
     
  8. Astor
    Offline

    Astor Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2005
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    penir altı suyu tozu da vardır.
     
  9. Pump Forever
    Offline

    Pump Forever Özel Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2006
    Mesajlar:
    990
    Beğenileri:
    432
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ihracat Uzmanı
    Yer:
    Istanbul
    bizim oralarda pek peynirci yok.. Sarkuteri de sansımı denemek isterim ben.. adam daha once hic peynir altı suyu satmamıstır ama kesin...
    lezzet olarak normal pilavdan eksigi var flexor usta?
     
  10. Astor
    Offline

    Astor Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2005
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Eksiği yok yaf fazlası var.Yoksa niye uraşsın peynir altı suyuyla :) .
     
  11. gky
    Offline

    gky Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2006
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Peynir altı Suyu

    Protein, vitamin ve nükleik asit bakımından çok zengin olan peynir altı suyu (whey), bebek mamaları, süt ürünleri, dondurma ve sütlü tatlılar gibi besin maddelerinin yapımında katkı maddesi olarak kullanılıyor.

    Saygılar gky...
     
  12. acaliss
    Offline

    acaliss Üye

    Katılım:
    4 Mart 2006
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    princler yagda kavrulurken tuzot klasik ekleyin. 1 fincan pirinc icin 1 cay kasigi tuzot atin cok lezzetli oluyor. bu arada sakin tuz eklemeyin.
    tavuk ya da etsulu pilav sevmeyenler denemesin
     
  13. shehim
    Offline

    shehim Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Software Developer
    Yer:
    Çek Cumhuriyeti - Prag
    flexor hoca cok tuzlu oluyo mu bu sekilde pisirilen pilav?
     
  14. besa
    Offline

    besa Üye

    Katılım:
    27 Mart 2006
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ticaret
    Yer:
    istanbul
    EHEHE Bu tarif tam bana göre mandram var ve istemediğim kadar peynir altı suyunu (sırvatka) bol miktarda tedarik edebilirim acaba nezaman ve nasıl tüketmemi önerirsiiniz
     
  15. besa
    Offline

    besa Üye

    Katılım:
    27 Mart 2006
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ticaret
    Yer:
    istanbul
    Flexor bahsettiğin peynir altı suyu peynir üretimi hemen sonrası oluşan sıvı değil yanlış bilmiyorsam..Marketlerdeki peyniri saklamak için kullanılan tuzlu salamura suyu..
    (tabi bu latife değilse.. :) )[/quote]
    Peynir altı suyu üretimde peynirden arta kalan sudur(sırvatka) önemli miktarda yağ içermektedir piyasada satılan yağların küçümsenmiyecek bir bölümü bu sudan çekilen kremadan yapılmaktadır
     
  16. shehim
    Offline

    shehim Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Software Developer
    Yer:
    Çek Cumhuriyeti - Prag
    arkadaslar demin yaptim pilavi...ancak deli tuzlu oldu. :eek: Bilmiyorum nasil yiyecegim :oops:
     
  17. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.062
    Beğenileri:
    10.104
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    tussuz peynir tenekesinin suyuyla denersen çok iyi oluyor
     
  18. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Peynir altı suyu üretimde peynirden arta kalan sudur(sırvatka) önemli miktarda yağ içermektedir piyasada satılan yağların küçümsenmiyecek bir bölümü bu sudan çekilen kremadan yapılmaktadır[/quote]

    Peki gerçekten bu kadar yağlı mı yoksa tam yağlı peynir sularında mı mevcut diğer bir değişle yağsız peynirin suyu da mı yağlı yoksa???
     
  19. mudkicker
    Offline

    mudkicker Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2006
    Mesajlar:
    443
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    En iyisi gidip, peynirciden yağsız tuzsuz peynir alti suyu almak sanirim :)
    Yoksa hayvansal yağ yemek bodyciler için hem ayip hem günah...
     
  20. anung
    Offline

    anung Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2006
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    bruksel
    evet peynir altı suyu cok guzel ama peynırcıden tuzsuz peynır suyu istemelisiniz yoksa tansiyon tavan yapar:) gercektende peynirden özütlenmiş saf proteinler bulunuyor. saygılar
     

Sayfayı Paylaş