Pişirilmiş besinlerin buzdolabında saklanması

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve -RevoLt- tarafından 10 Kasım 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. -RevoLt-
    Offline

    -RevoLt- Üye

    Katılım:
    7 Mart 2012
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    93
    Araştırma yaptım internette ve forumda fakat net bir bilgi bulamadım.
    şimdi sorum şudur;

    Pazartesi günü kasaba gittim -atıyorum- 1kilo tavuk göğsü aldım ve 1 kg tavuk göğsünü ben 1 haftada tüketiyorum.

    Pazartesi günü bu 1kg tavuk göğsünün hepsini zeytinyağında kızarttım ve dolaba koydum(buzluk değil) yanında da bulgur pilavı,pırasa,ıspanak,nohut,bezelye vb. yemekleri pişirdim koydum dolaba. 1 hafta boyunca her gün yemem gereken kadarını dolaptan alıp yiyorum. dolapta bekleyen bı kızartılmış,pişirilmiş ürünlerin besin değerlerine bi düşüş olur mu?
     
  2. Kauss
    Offline

    Kauss Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.621
    Beğenileri:
    1.401
    Ödül Puanları:
    123
    RevoLt neden günlük yiyeceğin kadar yapmıyorsun yada 2 günlük. 1 hafta biraz uzun süre. Besin değerlerini geçtim sağlık açısından. Tabi bana göre bu dediğim bir şey.
     
  3. -RevoLt-
    Offline

    -RevoLt- Üye

    Katılım:
    7 Mart 2012
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    93
    şimdi günlük 150gr tavuk göğsü yemem gerek.bunu da bölüyorum.tek öğünde tüketmiyorum.her öğünde tek tek pişirmek zahmetli oluyor ki bunun yanında daha bulgur pilavı sebze vs. var. çok uğraştırıyor.
     
  4. Kasımpaşa34
    Offline

    Kasımpaşa34 Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2011
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kadıköy
    Ben günlük 300 gr haşlayıp dolaba atıyorum şahsen. Haşlama 2 gün bekleyincede koku yapmıyordu ama yememek lazım.
     
  5. -RevoLt-
    Offline

    -RevoLt- Üye

    Katılım:
    7 Mart 2012
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    93
    takıldığım bir diğer konu ise;
    Tavuk göğsü haşlanmalı mı?kızartılmalı mı?
     
  6. mr_dblue
    Offline

    mr_dblue Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenileri:
    1.363
    Ödül Puanları:
    123
    Hayatta haşlamasını yiyemem.
    Elektrikli ızgara var dehşet-ül vahşet!
    Buzdolabında 2 gün kalmayla birşey olmaz ama yine de fazla uzatmamak lazım.
    Haşlama ve ızgara bence en sağlıklı yöntemdir.
     
    sthammer bunu beğendi.
  7. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Bakteriler üremek için et, süt, tavuk, balık, yumurta gibi protein yönünden zengin besinleri tercih ederler. Bu nedenle proteinden zengin olan besinler potansiyel tehlikeli besinlerdir. Besinleri soğuk alanda tutma veya dondurma işlemi bakterileri öldürmez, ancak üremelerini yavaşlatır veya durdurur. Pişirme ve kaynatma ile bakterilerin birçoğu ölür ama sporları ve toksinleri tamamen yok edilemez. Bu toksinler de gıda zehirlenmelerine yol açabilir. O yüzden bu tür besinleri mümkün olabildiğince tazeyken tüketmek daha yararlı olacaktır.
     
    Hymenalos, -RevoLt-, sthammer ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş