Peynirli Yumurta ( Favorim)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Mutluhan tarafından 3 Ekim 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Mutluhan
    Offline

    Mutluhan Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Rize / Ardeşen
    Ben hergün bunu yerim ve süper tadı ver herkese tavsiye ederim :) Tek kişiliktir!!!

    3 yumurtayı bir kabın içine kırıyoruz.Beyaz Peyniri(Miktarı yumurtaya göre ayarlayın.fakat peynir ön planda olsun ) kabın içine iyici parçalıyoruz.Üstüne pul(kırmızı) biber ve tuzunu ekliyoruz.1,5 - 2 dk boyunca çırpıyoruz.Yağlanmış tavaya döküp pişiriyoruz.Ve afiyetle yiyoruz.Bunun yanında büyük bir bardakda Ballı süt ...ımmm süper olur:D
    Okula gitmeden kesinlikle tüketin :D
     
  2. army1010
    Offline

    army1010 Üye

    Katılım:
    24 Mart 2006
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    61
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    katılorum favori yemeğimdir
     
  3. İnteqral
    Offline

    İnteqral Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    322
    Beğenileri:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Beyaz peynir değilde sen onu kaşar peyniriyle veya daha kolay eriyen bir peynirle yapsan süper olur.hatta gerçekten damak zevki istiyorsan,mıhlama diye googleda arat.onu yap.ondaki tat yaptığın kahvaltadan(ki dediğin gibi süper lezzetli olur yaptığın) çok daha lezzetli olur.Gerçi onda yumurta yok sanırım.Ama dene derim.Dikkat peyniri unu vs illa karadenizden olacak.normal peynirle aynı tadı vermiyor.Yapılışı:

    Malzemeler:
    - 1 su bardağı mısır unu,
    - 100 gr. Trabzon tereyağı,
    - 150 gr. Trabzon İmansız peynir,
    - 1 su bardağı sıcak su.


    Yapılışı:
    Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.

    Afiyet olsun.
     
  4. Mutluhan
    Offline

    Mutluhan Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Rize / Ardeşen
    integral işte bunu sana yakıştıramadım.Benim nereli olduğuma bakarmısın.Rizeli adama muhlama yapmayı öretiyorsun :):) (yazdıklarımda sitemkar tavır yoktur artistlikle şaka karşımıdır !! :D:D:D )
    O zaten kavaltılarımızın vazgeçilmez tacıdır.Minci dağaneri Lazcası :D
     
  5. İnteqral
    Offline

    İnteqral Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    322
    Beğenileri:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Harbi ha!:DHiç görmedim,terziye dikiş öğretiyoruz:DNe bileyim direk aklıma mıhlama geldi.Hayatımda 1 kez yemiştim:D
     

Sayfayı Paylaş