Peynircilerde satılan yağsız-tuzsuz peynir

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve uzzman tarafından 2 Şubat 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Bugün elime açıkta peynir satan hatta hiç görmediğim ama peynirciler çarşısı denilen yerden alınmış, yağının çok az olduğu iddia edilen bir peynir geçti, bir kere kaynattım ve yediğim en tuzsuz şeyi yemiş oldum.Yağını hissedemedim çünkü direk yutmaya çalıştım, tek kelimeyle berbattı.
    Lorla birlikte tüketebileceğimi düşünüyorum, acaba bu eziyete değecek kadar proteini var mıdır?
     
  2. VoLhuLk
    Offline

    VoLhuLk Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2011
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Üzerinde etiketi olmayan hiç bir ürünü önermem, Yörsan'ın böreklik Lor peynirinin içinde 22g protein 1 gram yağ var, çok fazla açık ürünlere girme derim.
     
  3. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Sebebi nedir? Ülke çapındaki marka içine kimyasal katmayacak, esnaf mı hile yapacak? Açık ürünlerdeki sorun nedir?
     
  4. BeBeT0
    Offline

    BeBeT0 Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2010
    Mesajlar:
    255
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    genelde açık ürün pek almıyorum bende çünkü HPLC testi beklerim yani besin değerleri açık olan tek bir ürünü alıyorum oda Eker lor peyniri + kaşar loru
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Bence sorunun cevabi yanlis yerde araniyor. ilgili peynir zaten teneke peyniridir ve teneke uzerinde besin degerleri mevcuttur. Tarim bakanligi besinlerde deger verilmesi zorunlu kosuyor. Aldiginiz yere bunu sorarsaniz, bilgiyi vermek ile yukumluler.
     
  6. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Gidince soracağım ama denetlendiğini ve değerleri bildiklerini hiç sanmıyorum, fakat şu şekilde düşünürsek, tuz sıfır, yağ olsa bile 3-4 kere kaynatmayla minimuma iner.Geriye laktoz ve protein kalır, laktoz ihmal edilecek kadar az olsa, ürünün içinde geriye sadece protein kalmalı.Bunun da normal bir peynir gibi 20-25 civarında olması bence mümkün değil, mutlaka daha fazla olmalı.
    Siz ne düşünüyorsunuz? Bu peyniri neden almalı veya almamalıyım?
     
  7. zhu.zhq
    Offline

    zhu.zhq Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    999
    Beğenileri:
    340
    Ödül Puanları:
    73
    ben marketlerde görüyorum ambalaj halinde olan lor peynirlerinin bazılarında (şuanda marka hatırlayamıyorum çünkü markasından önce besin değerlerine bakıyorum ve istediğim gibi değilse markasına bakmıyorum bile) 100gr da 10gr protein var. bu normal değerlerin yarısı neredeyse. birde kg fiyatı olarak çokda ucuz değilse yemek için kasma tadı kötüyse eziyet olur
     

Sayfayı Paylaş