Mrb arkadaşlar aylardır forumunuzu takip ettiğim ve çok yararlandığımı söylemek isterim bu benim ilk entrym.Salondan bi arkadaş peynir altı suyu tozunu Eminönün den ucuz bi fiayata aldığını ve kullandığını söyledi.Sorum sağlık açısından bir zararı olabilirmi aynı zamanda yararı ne kadar olur.Ayrıca peynir altı suyu tozunun da Türkiye tarafından ihraç edilen bi ürün olduğunu öğrendim ,syglarımla cevaplarınızı bekliyorum
Peynir Alti Suyu Tozu, Whey olarak adlandirilan, en kaliteli protein çeşidinin türkçe ismi, ancaaak, bazen bir kelime bir kaç anlama gelebiliyor. Mesela çikolatalarda da kullanılıyor bu madde, ama cikolotada kullanilanin, aynı kalitede oldugundan emin değilim, yani eminönünde satılan, vücut geliştirmeye ne derece uygundur, ne derece sindirilebilir bir üründür bilemem. Mesela ben zamanında, pastörize yumurta beyazı aldım pastaneden, ipay marka, ancak berbatti, zira pastane ve fırınların kullanımına yönelikti ve anladiğim kadarıyla cok kötü bir yöntemle pastörize edilmişti (klor tadı vardı) Protein değeri konusunda ciddi endiselerim oldugu icin, 5 kutu kullandiktan sonra bıraktim, eminönündeki peynir altı suyu tozuda, baska bir sektörde kullanilmak üzere, bir sporcu icin cok verimli olmayan bir ürün olabilir, bunu belirtmis olayim.
Esasında mantık olarak bakıldığı zaman protein tozu dışarıda(A.B.D) gib ülkelerde gayet ucuza temin edilen bir madde asgari ücretin ordaki protein tozunun fiyatına oranladığımız zaman.Araştırdığıma göre de peynir altı suyundan toz elde edilme işlemleri aynı gibi gözüküyo belki de dışarıdan getirilen tozların mantığı tereciye tere satmak gibi bişey.
O tozu elde ederken, protein değerini ve sindirilebilirliğini korumak cok önemli, bunun icin özel teknikler kullaniliyor, ben iste o konuda pek umutlu değilim, protein değeri zarar görmüş bir ürünü tüketmenin anlamı olmaz. ama elbette tamamen olumsuz olmak istemiyorum, ama düsünsenize, böyle bir ürün, protein tozu icin değil, gıda sektörü icin üretiliyorsa, protein değerini korumak icin uğraşacaklarını zannetmiyorum, çünkü o tekniğin özel bir maliyeti var.
bir yerde peyniraltı suyunu içmenin faydalı olacağı yazıyordu.ama bunun doğru olduğunu sanmıyorum.ayrıca peyniraltı suyu işlenmemiş durumdayken çok tuzlu oluyor.
Bende araştırdım bu konuyu. Peynir altı suyu tozu işe yaramaz. Boşuna heveslenmeyin. 25 kilosunda 2,5 kilo protein var. 25 kilo protein tozunda yaklaşık 23 kilo protein var. 1 kilo peynir altı suyu tozunda 100 gram protein var. 1 kilo toz yersen bile günlük ihtiyaçını karşılamıyor peynir altı. Yani bunlar unlu mamüller üreten yerlere satılıyor. Protein değerlerini nerdeyse tamamen kaybetmiştir türkiyedeki peynir altı suyu tozu proteinleri. 100 gramda 10 gram komik bi rakam.
arkadaşlar benim fikrim bu çeşit tozlar tam olarak filtre edilmediği için içerisinde amino asit zincirleri bulunmamaktadır protein olarak faydası yok demiyorum ama aynı zmanda bulk yapar çünkü süt karbonhidratı yağsız kas kütlesi gelişimi için çokta uygun değil ayrıca laktoz meselesinide unutmayalım son olarak aşağıya örnek olsun diye bir firmanın 25 kg ürün içeriğini veriyorum. ******************* TANIMI : Peynir Altı Suyu Tozu, peynir mayası kullanılarak peynir yapımı sırasında kazein ve yağın pıhtı olarak ayrılmasından sonra, geri kalan ve bileşimi peynir çeşidine ve yapım tekniğine bağlı olarak değişen sıvının toz haline getirilmesiyle elde edilen mamüldür. GENEL ÖZELLİKLERİ : Türk Gıda kodeksi Süt Tozu ve TS 11860'a uygun olmalı. SPESİFİKASYON FİZİKSEL ÖZELLİKLER LİMİT TEST METODU Tat Ve Koku : Asiditesi hafif gelişmiş su ve süt arasındaki tat. Duyusal Görünüş ve renk : Beyaz, krem renkte kendine özgü yapı ve görünüşte Duyusal Asitlik (%LA) : Max 0.20 TS 4680 Rutubet (%) : Max 4 Nem Cihazı Yağ (%) : Min 1.5 TS 3069 Kül (%) : Max 8 (m/m) TS 9114 Kirlilik : A sınıfı TS 1329 Protein (Nx6, 38) (%) : Min 11 TS 8866 Laktoz : Min 49 TS 8865 Mikrobiyolojik Özellikler Standart Toplam Bakteri (kob/gr) : Max=50.000 TS 1019 Koliform (kob/gr) : Max=10 TS 7725 Küf-Maya(kob/gr) : Max=10 TS 6580 Staph, Aureus (kob/gr) : Max=10 AMBALAJ : 25 kg'lık çok katlı kraft kağıt içerisinde polietilen torbalarda.
Ürün Tipi: Peynir Altı Suyu Tozu Ambalaj: 2.5 kg özel ambalaj Menşei: Türkiye Fiziksel Yapısı: Toz Raf Ömrü: 1 yıl Pastörize edilmiş peynir suyunun, püskürtme yöntemi ile kurutulmasından elde edilen bir toz üründür. Protein: % 10-15 Laktoz: % 65-69 Yağ: % 1.5 (maksimum) Kül: % 8.2 Nem: % 5 (maksimum) Birim Fiyat: 7.95 TL/kg (+KDV)
body yenı basladım gecen sene 3 ay kadar yapmıstım aradan 1.5 sene fılan gectı bıraktım tekar basladım ve 1 ay peynır altı suyu tozu gectı elıme kliom 71.6 bu tozu kulladıgımda ıdeal bı vucut yapabılırmıyım ? - ?_ ?
Temin edip de ne yapacaksınız? Protein oranı yüzde 10 ile 15 arası diyor. Laktoz ise yüzde 65 ile 69 arası... 1 KG'da yüzde 10 ile 15 protein var demek, 1 KG'da 100-150 gram protein var demek... Bunun için de 8 TL+KDV de 9 TL gibi bir para yapar. Ortalama 125 gram proteini 9 TL gibi bir paraya satıyorsa, proteinin kilo fiyatı 72 TL gibi bir para yapar. Bu da uçuk bir fiyata tekabül eder. Ayrıca o denli yüksek laktoz ile artık ne denli bir yorgunluk yaşanır bilemem. Ayrıca yüzde 8.2 kül oranı da çok fazla... Ucuz gibi görünen bu gibi sporcuya yönelik olmayan ürünlere para verirken dolaylı olarak kendi kendinizi dolandırmak da söz konusu olabilir. Lütfen içeriklere dikkat edelim...
peki bilader onerdıgın bırsey varmı senın mesela aminoasit pro 2300 var alsammı dıye dusunuyorum...Vucum bıraz yaglı ama ıyıdır goguslerde sadece bıraktıgım ıcın uclarda yag toplanması var bunları erıte bılmeme ıcın en cok hangı bench lerı yapmam gerekır ? .......... (bıraz fazla soru ve yersız oldu ama ıdare edın =)