Peyniraltı suyu peptid bağ amimo toz protein+b complex

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mourge tarafından 18 Şubat 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. volvoxcnt
    Offline

    volvoxcnt Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    peynirin başına gelen pişimş tavuğun başına gelmemiştir. ısıt soğut ısıt soğut. Ben de deneycem.
     
  2. Layn
    Offline

    Layn Yeni Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2007
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Bodrum
    40 dereceden 50 dereceden bahsediyorsunuz da yazın burası güneşin altında 50 dereceyi aşıyor zaten.yazın şöyle öğle 11:30-13:30 arası falan tepsiyi balkonda güneşin altına bıraksam olur mu ki?hem elektrik faturası da gelmemiş olur.denemekte fayda var.annem balkonda çok domates,biber,nane vs. kuruttu.bir nevi loru da kurutuyoruz.mantık aynı mantık.sersem yere 10 kilo loru.%20'si 2 kilo yapar.içine biraz tatlandırıcı,200 gr. da şekersiz,saf kakao eklesem.onu da evdeki boş optimum nutrition %100 whey gold standart kutusuna doldursam...olsa ne güzel olurdu.. :)
     
  3. noghay
    Offline

    noghay Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar ben denedim ama pek yenilir içilir bir toz olmuyor istediğiniz adrar karıştırın dibinde kalıyor.Ben bir kere yaptım hepsi elimde kaldı...
     
  4. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Icine kesin kimyasal karistiriyorlar endustride cozulgenligi artsin diye. Ben de amino asit sentezlemistim bir kac sene once, bazisi suda cozulmuyor gercekten. Dibe cokup kaliyor. Uygun bir solusyon bulup onun icinde islemden geciriyordum. Kimbilir neler aliyoruz, protein tozuyla birlikte :)

    Bir de maliyet hesabi yapan arkadaslar; fabrikada calisanlarin maaslarini, ondan sonra urunun ambalajlanmasi, paketlenmesi, pazarlanmasi, size ulastirilmasini da eklemek lazim maliyet hesabina. Sirf malzemeye bakarak, "adamlar amma kazaniyorlar" dememek lazim.
     
  5. FREELEO
    Offline

    FREELEO Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    ozgur
    Yer:
    BALIKESİR/BURHANİYE
    arkadaşlar formda yeniyim ama şunuda düşünmek lazım ya ayarı tutturamazsak yada benim aklıma şu takıldı biz zaten günde 3 lt yakın su içmeye çalışıoruz bu sudan neden kurtulmaya çalışıouz:) yemekle ne güzel dağa rahat midemize girmiş olmuyormu.... hem maliyetide hesaplarsak bence işi uzmanlarına bırakıp almak dağa iyi.3ytl ye 100gr. kü.ük bi hesap 1000gr = 30 ytl 5000gr= 150ytl artı elektrik en son aldığım whey protein sanırım bu fiyatta .arkadaşa emeğinden dolayı teşekkür ederim
     
  6. erencaner
    Offline

    erencaner Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    bu loru direk yesek, yediğimiz kadarının kurutulmuşu kadar protein alabilir miyiz???
     
  7. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Peki bu yöntemle protein bar tarzı birşey yapsak, çünkü herkes çözünürlükten dem vurmuş. Çözünürlük sorun olmaz hem?
     
  8. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Yediğiniz lorun 100 gramının protein değeri bellidir.
    Kaç gram tüketiyorsanız o kadar grama tekabül eden proteini almış olursunuz.

    Lorun kurutulmuşu demek protein tozu demek değildir.
    Yani 100 gram kurutulmuş lor 100 gram saf proteine eşittir diyemeyiz.
     
  9. erencaner
    Offline

    erencaner Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Teşekkürler. kurutulmamış haliyle yediğim lorun proteini, aynı miktarın kurutulmus halinde barındırdıgı protein kadardır degıl mı? yani 100 gr da 30 gr protein varsa, 100 gramı kuruttugumuzda 30 gr protein olusursa bu ikisi birbirine eşittir. yanlıs mı anladım?
     
  10. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    100 gram lor peynirindeki proteinlerin yapılarını bozmadığınız sürece ister kurutun, ister başka besinlerle karıştırın, ister sulandırın ya da ister pişirin içindeki protein miktarı bellidir, değişmez.
     
  11. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Çok iyi düşünmüşsün. ÖZellikle turbo fırınlar rahat 5-6 tepsi alabilir. Zararlı çıkacağımı bildiğim halde denemeye değer buluyorum. Bu bilgilere nereden ulaştığını merak ediyorum. (bir supplement imalatçısının harddiskini ya da e-mail verilerini mi ele geçirdin :D)
    Çok mantıklı bir sistem ve hiç aklıma gelmemişti. Bravo vallahi...
     
  12. KelTanju
    Offline

    KelTanju Yeni Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Ist.
    Hemde cok zahmetli birşey. Bnla ugrasiLmaz. :)
     
  13. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Acaba lorun protein profili elinde olan var mı?

    Tamam lor kaliteli bir protein kaynağı ama BCAA ve Glutamin bakımından ne durumda bir bilgim yok benim.

    ...ki biz protein alırken kutunun arkasını çevirir BCAA ve glutaminine sonra vücut tarafından kullanılabilirliğine ve son olarak nasıl bir marka olduğuna bakarız. Son basamağı atlayalım.

    Lor için saydığım ilk 2 madde hakkında bilgisi olan var mı?
     
  14. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    http://www.nutritiondata.com/facts/dairy-and-egg-products/13/2

    "Cheese, cottage, nonfat, uncreamed, dry, large or small curd"
     
    mericbkl ve sleepy bunu beğendi.
  15. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    çökelekle de yapılır bu değil mi? ikisi de hemen hemen aynı sonuçta: lor sütten, çökelek yoğurttan yapılıyor ve çökelek yarı yarıya daha ucuz aynı zamanda.
     
  16. emmrree
    Offline

    emmrree Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Valla fırınım yok ama cazip fiyata saf peynir altı suyu tozları var 1.75 kg'mı 50 tl sanırım.. onlardan alıp nesquik ile karıştırırsak nasıl olur acaba?
     
  17. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    nerde o 1.75kg'ı 50tl olan ürün?
     
  18. mericbkl
    Offline

    mericbkl Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2010
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    çok önemli bi sorum olacak... bu toz şeklinde olan lor peyniri whey türünden mi olacak... yani süte katıp antrenmandan sonra içtiğimizde hemen kana geçip protein tozunun yerini mi tutacak :confused:
     

Sayfayı Paylaş