peynir altı suyu?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve xcim26 tarafından 30 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. xcim26
    Offline

    xcim26 Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Yer:
    Eskişehir
    sorum şu hani teneke peynirler olur ya belli bi zaman sonra tenekede sarımsı bi su oluşur.bu su peynir altı suyumudur. protein içeri nedir kullanılabilir mi ?
     
  2. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0
    İster Peynir altı suyu olsun ister başka bir sıvı olsun o şekilde kullanımı efektif bir şey değil. Peynir altı suyu tozu . nokta.
     
  3. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    503
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    O su salamura suyudur peynir bozulmasın diye yapılır ve muazzam derecede tuzludur.
     
  4. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    O suyun peynir alti suyu ile alakasi yok :) peynir alti suyu sutun kesilmesi sonucu alta biriken sivi kesimdir, ustte kalan da caseindir :)
     
  5. Rambo16
    Offline

    Rambo16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2010
    Mesajlar:
    711
    Beğenileri:
    1.146
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    La Paz
    Peynir altı suyu; ağır spor yapan sporcular, yaşlılar ve bebekler için yani hemen hemen herkes için gerekli bir içecektir.

    Özellikle bizler için çok çok yararlıdır, genel olarak faydalarına şu linkten bakabilirsiniz: diyetvakti.net/peynir-alti-suyunun-faydalari-nelerdir-peynir-alti-suyu-neye-iyi-gelir-ve-zayiflatirmi.html

    Ülkemizde, hala her gün binlerce ton peynir altı suyunun çöpe atılması, ülkemizdeki peynir üreticilerinin ayıbıdır. Eğer birisi bu işe el atarsa hem çok karlı çıkacağı, hem ülkemize büyük fayda sağlayacağı, hemde tüm sporcu kardeşlerimi "yabancı whey" peşinde koşmaktan kurtaracağı pek muhtemeldir.

    İnternetteki hemen hemen tüm p.a.s. tarifleri pastanecilikte kullanımına yönelik ve zahmetlidir, bu yüzden en pratik ve besin değeri açısında da bizlere en uygun tarifini vereyim:

    1-2 litre sütü(sütü açık süt olarak temin etmeye çalışın) orta ateşte kaynamaya bırakın.

    Süt kaynamaya başladıktan sonra 5-6dk ateşi biraz kısarak kaynatın.

    Ardından ateşi kapatmadan önceden sıkılmış 2/3çay bardağı limon suyunu birden süte ilave edin ve karıştırmaya devam edin.(Limon suyu birden dökülmelidir. Parça parça dökülmesi halinde süt kesilmeyebilir.)


    Süt o an kesilecektir, süt kesildiğinde ateşi kapatın ve lor kısmı(casein) ile pas'ı bir süzgeç yardımıyla ayrıştırın.

    Soğuduktan sonra spor öncesi-sonrası veya gün içinde istediğiniz vakit tüketebilirsiniz. P.a.s. yazın 3gün, kışın 5 gün buz dolabında muhafaza edilebilir. Siz yinede pek bekletmeyin. Afiyet olsunthums:

    Not: Eğer yakınlarınızdaki bir peynir üreticisinden pas alacaksanız(büyük ihtimalle para istemeyecektir) sütün ne ile kestirildiğini mutlaka sorun. Herhangi bir sentetikle kestirilmiş sütün pas'ı sizin için zararlı olabilir.
     
    Son düzenleme: 30 Ağustos 2012
    carmelo114, RaPPeRuA ve (silinen üye bunu beğendi.
  6. tero
    Offline

    tero Yeni Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    peynir altı suyu adı üstünde sudur içindeki protein oranı sadece binde 8 yani bi litrede 8 gram . bu kadar şişirmeye ne gerek var onun yerine kefir ayran için daha iyi
     
  7. TheBlack_D-D_
    Offline

    TheBlack_D-D_ Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2011
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sochi
    al o bahsettiğin sudan bikaç bardak dik kafaya, sanki litrelerce deniz suyu yutmuş gibi olursun :D tavsiyem eğer antrenman sonrası hızlı protein ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan ve supplement kullanmıyorsan, yumurta beyazı.
     
  8. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    En mantiklisi Lor peyniri, peyniri alti suyundan yapilmis olan :)
     
  9. efekan
    Offline

    efekan Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    975
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    KARABÜK
    kendi peynirimizi kendimiz yapıyoruz :) bu konuda biraz avantajlıyım sanırım :D beleş Whey
     
  10. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenileri:
    2.272
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    gunes gıbısın abı valla :) bu arda bazı marka lorlar da proteın oranı cok dusuk mesela yorsan lor da 100 gramda 19 gram pro varken gulgun markada 100 gramda 12 gram pro var alırken dıkkat edılmesı lazım ben sahsen aldıgım her urunun ıcerık kalorı yag korbo pro ve seker oranına bakıyorum:D dıkkat ozen dısıplın ve zaman :D
     
    1 kişi bunu beğeniyor.

Sayfayı Paylaş