Peynir Altı Suyu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve nuri07 tarafından 9 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. nuri07
    Offline

    nuri07 Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar bu protein tozları bildiğim kadarıyla peynir altı suyundan yapılıyor biz bu peynir altı suyunu direk içsek ne gibi faydası veya zararı olur..?
     
    Pinky bunu beğendi.
  2. redbaron_
    Offline

    redbaron_ Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2009
    Mesajlar:
    388
    Beğenileri:
    164
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Elazığ
    Büyük ihtimal en büyük sorun aşırı tuz oranı olacaktır.

    Ayrıca midenin bunu kaldıracağını sanmıyorum iğrenç bir tadı olur muhtemelen.
    Hiç denemedim ama az çok tahmin edebiliyorum :D
     
  3. nuri07
    Offline

    nuri07 Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Tadı benim için sorun olmaz bi şekilde tüketirim ama yararı olacaksa, acaba yararı olurmu?
     
  4. altaylar
    Offline

    altaylar Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    412
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    0
    antrenman sonrası amacıyla değil ama günlük protein ihtiyacını karşılama amacıyla olabilir
    yada böreklik lor yersin yağsız az tuzlu birşey protein miktarı yüksek(%19 kadar) fiyatıysa kilosu 4-5 lira kadar, her gün yarım kilo yesen protein derdini büyük ölçüde ortadan kaldırırsın, yoğurtla yada meyveyle yersen lezzetli de olur
     
    nuri07 ve Pinky bunu beğendi.
  5. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    peyniraltı suyu yerine altaylar 'ın dediği gibi lor peynir almanı tavsiye ederim.Normal peyniraltı suyunu hergün içersen yarardan çok zararın olur en başka içerisindeki "tuz" oranı çok yüksek,ayrıca normalde aldığımız peyirlerin kabının dibinde bulunan su bence doğal peynirin suyu değil bozulmasın diye sonradan ekleniyor ...
     
  6. nuri07
    Offline

    nuri07 Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Teşekkürler bide loru deneyelim bakalım..
     
  7. iris
    Offline

    iris Üye

    Katılım:
    17 Mart 2010
    Mesajlar:
    181
    Beğenileri:
    118
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İzmir
    peyniraltı suyunu içebilmen biraz zor olur, asidik bir ortamdır ve midene ve yemek boruna çok kolay bir şekilde zarar verebilirsin.
     
  8. pastnova
    Offline

    pastnova Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    345
    Beğenileri:
    150
    Ödül Puanları:
    53
    Peynir altı suyu peynirin altındaki su değildir diye bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim inşallah biliyosunuzdur :)
     
    yalnızkovboy_89 bunu beğendi.
  9. mustiii
    Offline

    mustiii Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    peynir alti suyunun cok tuzlu birsey oldugunu zannetmiyorum cunku peynir mayalandiktan sonra tuzlanir peynir alti suyu dedikleri sey ise dinlendirme havuzunda bekletilen buyuk miktarda mayalanmis sutun peynire donustukten sonra kalan kismidir.ayrica kalan peynir alti suyu tekrardan yuksek isida buhar kazanlarinda kaynatildiktan sonra mantik olarak proteinli olan kismi ustte tortu olarak birikir ustte kalan peynir tortusu taze lordur bu yuzden taze lor en saglikli sut urunudur umarim yardimci olmusumdur
     
    nuri07 bunu beğendi.
  10. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    Benim bildigim peynir alti suyu peynirin kutusunun icerisindeki tuzlu su degil,taze yogurtu actigimizda icerisinde az miktarda bulunan sudur.yanlis mi biliyorum.bu arada bir arkadasim loru yogurt yada meyve ile tüket demis.Peynir ve yogurdun ayni anda yenmesi midede bir sorun olusturmaz mi eksime vs.?
     
  11. mustiii
    Offline

    mustiii Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    lor dediginiz urun iki kere kaynamis oldugundan en sagliklidir sadece tuzsuz oldugundan cabuk bozulur onun icin azar azar alip tuketmeye bakin hic bisey olmaz rahatlikla tuketin.hem peynir alti suyu o degil peynir yapilmak icin mayalanan sutun peynir olustuktan sonra kalan kismidir.
     
  12. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.493
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    darknesssword bunu beğendi.
  13. enwer-34
    Offline

    enwer-34 Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    268
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    havaalaninda isci
    Yer:
    İstanbul
    arkadaslar size tarifini vereyim evde kendim yapiyorum bu peynir alti suyunu sütü kaynattiktan sonra sogumaya birakin ilik hale geldikten sonra icine yarim cay kasigi kadar sirke dökün döker dökmez sirkeyi süt kesilecektir kesilen kismi lor peyniridir tuzsuz tadsiz marketlerden aldigimiz gibi fakat kendimiz yaptigimiz icin icinde ne oldugunu biliyoruz peyniri kepce süzgeciyle tülbentin icine koyun isterseniz icine biber ceviz fistik gibi vesayre seyler ekleyebilirsiniztülbentin agrini bagladiktan sonra süzülmeye birakin peynirden arda tencerede peynir alti suyu kalacaktir protein acisindan cok zengindir söylmesi vaktim olursa video eklerim
     
    AnkTıp92 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş