Patatesli Tavuk

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve sleepy tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    843
    Beğenileri:
    639
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

    Yine basit ve lezzetli bir tarif geliyor.

    Belki çoğunuz daha önceden yapıyordunuz; fakat burada yer almayan bir tarif olduğu için yazmak istiyorum.

    Hep aynı şeyi yemekten sıkıldığınızda çeşit olması bakımından çok güzel bir tarif.

    Gelelim tarife.

    Önce 3 adet orta boy patatesi soyup yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde dilimliyoruz.

    Daha sonra arzu ettiğiniz kadar tavuğu kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.

    Biraz büyük bir teflon tava kullanırsanız daha rahat pişirirsiniz.

    Teflon tavamıza ilk önce bir tatlı kaşığı zeytin yağını koyuyoruz.

    Ardından kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı ocağın altını açarak hızlıca kavuruyoruz. Biraz kavursanız yeterli, çünkü patateslerle de pişecekler; ama çiğ kalmasınlar.

    Daha sonra 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 3 tatlı kaşığı domates salçasını ekliyoruz.

    Ocağın altı orta olmak kaydıyla bir süre salçaları ve tavuğu birbirine iyice yediriyoruz. Sonra biraz sıcak su ekliyoruz ki hafif kıvam verelim.

    Harcımızın kıvamı su eklendiken sonra cıvık olmayacak, çünkü pişirirken de su ekleyeceğiz. Katıya yakın olsun.

    Şimdi dilimlediğimiz patateslerimizi teflonun en alt kısmına koyuyoruz. Bu arada biraz da karıştırarak patateslerimizi de iyice salçaya buluyoruz.

    Patatesler altta tavuklar ise onların üstünde olsun.

    Malzemeleri bu duruma getirdikten sonra tavukların yüzünü örtecek kadar sıcak su ekliyoruz. Bu aşamada bir diş sarmısağı da ufak ufak bölerek yemeğinizin içine serpiştiriyoruz. Ben 1 dişi 4 5 parçaya bölüp içine atıyorum.

    Dilediğiniz ölçüde tuz ekleyebilirisiniz.

    Daha sonra ocağın altını kısıp teflonun ağzını kapatıyoruz. Yalnız tam kapamayın, kındırık bırakın.

    Yaklaşık bir yarım saat sonra patatesleri kontrol edin. Suyun iyice azalıp patateslerin çatalla rahatlıkla bölünüyor olması lazım. Eğer patatesler kıvama gelmişse fakat su fazla ise o zaman ağzını kapatmadan ocağın altını açın. Yemeğin suyunu çektirin.

    Yok su azaldıysa ama patatesler sert ise biraz daha su ekleyip pişirmeye devam edin.

    Evet arkadaşlar basit ama lezzetli bir tarif.

    Hepinize afiyet olsun:)
     
    lazmataz5, zuzu, himes ve diğer 4 kişi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş