Patatesli Krep (Karbonhidrat + Protein/ Anne Tarifidir)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ccward tarafından 21 Aralık 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. ccward
    Offline

    ccward Üye

    Katılım:
    12 Mart 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Öncelikle yemeğin tam bir ismi olmadığı için krep görüntüsünü andırdığı için Patatesli Krep dedim. Ancak yapacağımız karışım normal krepten çok farklıdır.
    Ben 70 kilo olduğum için kendime göre veriyorum. Kilo artımına göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
    Neyse malzemelere gelelim: (Göz kararı)
    3 veya 4 tane orta boy patates
    2 veya 3 tane yumurta
    Karabiber
    Kekik
    pulbiber
    isteğe bağlı tuz

    Üstü için:
    Yağsız veya yağı azaltılmış kaşar veya Lor peyniri (isteğe bağlı)

    Hazırlanışı:
    İlk olarak patateslerimizi soğuk suda haşlıyoruz. Sonra patateslerimiz haşlandıktan sonra bir kapta soyup hepsini rendeliyoruz. Daha sonra 1 tam yumurta 2 yumurta beyazını karışımımızın içine ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra bir güzel karıştırıp harmanlıyoruz. Kıvamı çok cıvık olursa 1 patates daha ekleyin veya 1 yumurta azaltın. Siz kararını göz kararı vericeksiniz. Daha sonra ister krep tavası veya normal bir tavaya karışımımızı iyice yayıyoruz tavada üstten bastırıyoruz. İyice yayıldıktan sonra alt tarafının pişmesini bekliyoruz. Yumurta dağılmasını engelleyecektir. Alt tarafı piştikten sonra diğer tarafını pişiriyoruz. Son olarak üstüne kaşar veya lor peyniri ekleyerek hem protein hem de karbonhidrat açısından iyi bir ara öğün elde etmiş oluyoruz. Afiyet olsun.

    bench_O
     
    Son düzenleme: 21 Aralık 2012
    keepsoul, Dexter_Morgan ve mr_dblue bunu beğendi.
  2. mr_dblue
    Offline

    mr_dblue Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenileri:
    1.363
    Ödül Puanları:
    123
    "İlk olarak patateslerimizi soğuk suda haşlıyoruz" ????
     
    keepsoul ve dungean bunu beğendi.
  3. ccward
    Offline

    ccward Üye

    Katılım:
    12 Mart 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Patatesleri haşlarken koyduğumuz suyun kimisi ılık koyar kimisi soğuk. Daha iyi haşlanması için patateslerin soğuk su koyduktan sonra ocağa koyuyoruz.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:13 ----------

    bu arada yazmayı unutmuşum. Karışımı tavaya koymadan önce çok az peçete ile z.yağı sürünüz veya kullandığınız yağ neyse
     
    keepsoul bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş