Öncelikle yemeğin tam bir ismi olmadığı için krep görüntüsünü andırdığı için Patatesli Krep dedim. Ancak yapacağımız karışım normal krepten çok farklıdır.
Ben 70 kilo olduğum için kendime göre veriyorum. Kilo artımına göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
Neyse malzemelere gelelim: (Göz kararı)
3 veya 4 tane orta boy patates
2 veya 3 tane yumurta
Karabiber
Kekik
pulbiber
isteğe bağlı tuz
Üstü için:
Yağsız veya yağı azaltılmış kaşar veya Lor peyniri (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
İlk olarak patateslerimizi soğuk suda haşlıyoruz. Sonra patateslerimiz haşlandıktan sonra bir kapta soyup hepsini rendeliyoruz. Daha sonra 1 tam yumurta 2 yumurta beyazını karışımımızın içine ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra bir güzel karıştırıp harmanlıyoruz. Kıvamı çok cıvık olursa 1 patates daha ekleyin veya 1 yumurta azaltın. Siz kararını göz kararı vericeksiniz. Daha sonra ister krep tavası veya normal bir tavaya karışımımızı iyice yayıyoruz tavada üstten bastırıyoruz. İyice yayıldıktan sonra alt tarafının pişmesini bekliyoruz. Yumurta dağılmasını engelleyecektir. Alt tarafı piştikten sonra diğer tarafını pişiriyoruz. Son olarak üstüne kaşar veya lor peyniri ekleyerek hem protein hem de karbonhidrat açısından iyi bir ara öğün elde etmiş oluyoruz. Afiyet olsun.
bench_O
Son düzenleme: 21 Aralık 2012