patates yumurta

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve halil98 tarafından 14 Eylül 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. halil98
    Offline

    halil98 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir
    1 patatesi küp küp doğrayın sıvı yağ ekleyin kızarana kadar tencerede pişirin piştikten sonra 2 yumurta kırın yumurta katılaştık tan sonra yemek hazır üzerine daha fazla protein almak için 100gram kaşar peyniri ekleye bilirsiniz.ben antreman dan bir buçuk saat önce bunu yedim mi antreman çok iyi geçiyor.
    42 gram protein
     
  2. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    849
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    0
    çok yağlı bir besin yağlı göbekli bir vücut isteyenler için müthiş bir tarif denemenizde fayda var özellikle sıvı yağdan istediğiniz sonucu alırsınız
     
  3. occaner
    Offline

    occaner Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    konya
    ogrencı evlerının vazgecılmezlerınden bırısı :))

    bunu antrenmandan once bazen bende yapıp yıyorum, hem karbonhıdrat hem proteın ıyı oluyor gercekten.

    @Ec0
    eger yag sorununa gelırsek patatesi teflon tavada bı yemek kasıgı kadar yagla kavuruyorum ondan sonra yumurta eklıyorum.oyle yaglı olmuyor..
     
    zHeMpa bunu beğendi.
  4. zHeMpa
    Offline

    zHeMpa Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Patatesi küp küp değilde, ince ince dilimler halinde, teflon tavayada bir damla yağdan sonra bi kağıt havluyla yayarsanız ağır ateşte üzerinede bi 4-5 yumurta birazda baharat gerçekten çok leziz oluyor. :) Gece gece canım çekti bak...
     
  5. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    849
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    0
    teflon tavanın özelliği yapışmaması ben tavuk göğsüne yağ koymadan yapıyorum ve yapışma olmuyor tavaya yapışmıyor teflon tavanın özelliği bu ama sen normal tavada yaparsan yağsız yapışır ayrıca yağ sorununa gelince
    kaşar peyniri besin değeri 100 gr daki yağ oranına bakarsan az mı çok mu anlaşılır sıvı ayçiçek yağı koyuyorsunuz ondan sonra göbek sorunu çıkıyor yağlı bir vücut oluyor yağ koyulcaksa zeytin yağı koyulmalı yemeğin kokusu kötü olabilir ama daha sağlıklı
    KAŞAR PEYNİRİ (BESİN DEĞERLERİ)

    Adı.............: Kaşar Peyniri
    Ağırlık gr....: 100
    Protein......: 27
    Karbonhidrat: 1,4
    Yağ…........: 31,7
    Kolestrol...: -
    Kalori….....: 404
    Kalsiyum....:
    Demir….......:
    A vitamini...:
    B1 vitamini.:
    B2 vitamini.:
    Niasin…......:
    C vitamini...:

    ve bu besin değerleriyle nasıl karbonhidrat karşılıyorsunuz antrenman öncesi anlamadım antrenman öncesi pilav makarna vb. yerseniz yağsız daha iyi verim alırsınız

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15.09.11 00:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14.09.11 23:56 ----------

    ben buraya kısaca protein karbonhidrat ve yağ oranlarının toplamını yazıyım

    27 gr kaşar peyniri + 2.1 gr patates + 12 gr yumurta = 41.1 gr protein
    1.4 kaşar peyniri + 17.1 patates + 1.2 yumurta = 19.8 gr karbonhidrat
    31.7 kaşar peyniri + 0.1 patates +10.2 yumurta = 42 gr yağ
    sıvı yağı saymıyorum bile değerlere bakarsanız iyimi kötümü siz yorum yapın
    yumurta 2 yumurta denmiş ona göre besin değerlerini yazdım

    yağdan gelen kalori 42 X 9 = 378 kalori
    karbonhidrattan gelen kalori 19.8 X 4 = 79.2 kalori

    Toplam 457.02 kalori biraz daha bişeyler katsan gainer yapmış olucaksın kendine ama bol yağlı bir gainer

    birde yağlı olmuyor demişsin hem yağlı besinler var hemde yağ ekliyorsun yağlı olmaması için bir neden gösterirmisin teflon tava yağı kendi içinemi alıyor acaba yaptığın yemeğe sızıyor haliyle bu kadar açık sonuç protein kadar yap yiyorsun ayrıca karbonhidrat alımı yetmez bu kadar
     
    Son düzenleme: 15 Eylül 2011
    halil98 bunu beğendi.
  6. occaner
    Offline

    occaner Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    konya
    evet dedıgın gıbı kasarı eklersek bıraz yaglı olur ama kasarsız teflonda ıyı oluyor.

    o yemeklerdekı zeytınyagı kokusuna da zamanla alısıtım vallahi :)
     
  7. halil98
    Offline

    halil98 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir
    Akadaşlar daha az kalori almak isteyen arkadaşlar patatesi fazla kızartmasınlar
    Kaşarı eklememdeki amaç proteini yükseltmek iyi forumlar
     
  8. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    849
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    0
    oranları belirttim tercih sizin
     

Sayfayı Paylaş