Patates Kavurma'yı Dolaba Yığın....

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve scknyzc tarafından 5 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. scknyzc
    Offline

    scknyzc Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    kilo almak isteyen arkadaşlarım...
    10 adet patatesi haşlıyorsunuz... haşladığınız patatesleri soyduktan sonra püre kıvamına gelmeycek şekilde elinizde yada çatal yardımıyla kalın kalın kıyıyoruz yada eziyoruz...

    öncden hazırladığımız tavaya sıvı yap ve salçayı koyuyoruz. sonra kalın kıyım soğanları tencereye atıyoruz... soğanlar pembeleşince patatesleri bu tencere içinde kavuruyoruz dikkat edin soğanlar yanmasın... sonra tuz ve karabiberini atıyoruz.

    bu yemek dolapta uzun süre kalabiliyor. akşam yemeğinden sonra atıştırmalık olarak bunu yiyorum... valla dolapta çok yaparsam baya kalıyor ve dayanıyor... kilo almak için biliyorsunuz ki yüksek karbonhidrat ve kalori gerekten şeyleri tüketmemiz gerekiyor... ve mideye birden yüklenmek yerine sık sık yemek daha sağlıklı bu yüzden önerebileceğim en lezzetli yiyecek...

    bunu yerken yanında 1 kase yoğurt tavsiyem...
    10 tane patates
    1 tane soğan
    1 kaşık salça tad alması için
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    sıvı yağ

    afiyet olsun....
     
    alifurkan1 bunu beğendi.
  2. alifurkan1
    Offline

    alifurkan1 Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2011
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    soğuk yenen tek yemeği intikam olarak biliyodum.soğuyunca tadı kötü olmuyo mu bu yemeğin,yoksa sıcak güzel olur.
     
    scknyzc bunu beğendi.
  3. scknyzc
    Offline

    scknyzc Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    İntikam daha zevkli emin ol :)) bu yemek soğudu zaman çok az ısıtsanda tadı aynı bozulmuyor.
     
    Blonde bunu beğendi.
  4. Blonde
    Offline

    Blonde Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.010
    Beğenileri:
    752
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    bunu annem yemeğin yanına sık sık yapardı. üzerine bol acı, yanına da bi kuru soğan güzel oluyo aksam yemeğinde yada öğle yemeğinde iyi bi karbonhidrattır. fakat yemeden önce ısıt derim ısıtınce tadı harika oluyo
     
  5. ReadyMyCombo
    Offline

    ReadyMyCombo Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2013
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    denemekten zarar gelmez :)

    birde yanına acı biber ve dediğin gibi yoğurt olursa bence çok iyi olur
     
    Son düzenleme: 13 Eylül 2013
  6. Body06
    Offline

    Body06 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    553
    Beğenileri:
    194
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Merhaba,

    Bunu ben patatesleri küp şeklinde doğrayarak yapıyorum :)
    Bu şekliyle de deneyeceğim.
    Tadı çok güzel, hem de karbonhidrat kaynaklı bir besin.

    İyi günler,
     

Sayfayı Paylaş