Patates Kızartmasından vazgeçemeyenler için. Fırında Patates Kızartması.

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Ch84 tarafından 7 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Ch84
    Offline

    Ch84 Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2009
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Evet arkadaşlar bende vazgeçemeyen biriydim fırında yapıyorum artık hem düsük kalorili hemde yağsız oluyor ve çok lezzetli :)
    • Olabildigince ince ince doğranmış veya hazır dondurulmuş patatesi alüminyum folyo serili tepsinin üzerine serpiştirin.
    • Üzerine isteğe bağlı her türlü baharat (karabiber özellikle) veya hafif bir zeytinyağı gezdirip max 220 derece önceden ısınmamış fırına koyun ve min 15-20 dakika pişirin.


      İlk başta yumusuyorlar sonra hafif kahverengi halı alınca çıkartabilirsiniz.
      Bence yağda kızarılmışından daha lezzetli ve Sağlıklı :)
     
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Daha once de yazmistim. Turkiye de de vardir muhakkak.Kizartma icin hazir patatesler var. Inanilmaz guzel kizariyorlar, yumusamiyorlar.
     
  3. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ön pişirmesi yapılıp dondurulmuş patatesler Türkiye'de de var, evet.

    Ama o ürünlerde korucuyu madde yok mu?
     
  4. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Aslinda benim dedigim on pisirilmesi yapilmis olanlar degil ozel firinda kizartma yapmak icin olanlar. Katki maddesi muhakka bir miktar barindiriyorlar :/ ama bir kasik yag ile inanin kizarmis patates yenebiliyor. Zaten duzenli tuketimini asla onermem.
     
  5. Mrguven
    Offline

    Mrguven Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Birde Ranch Sos Olursa Tadından Yenmez O Kızartma. :)
     
  6. Aeon_Flux
    Offline

    Aeon_Flux Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2012
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Fırınlanan patates kilo aldırmaya daha müsait oluyor bence haşlanmış patates salatası daha sağlıklı olur.
     
  7. suleyman1992
    Offline

    suleyman1992 Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    116
    Ödül Puanları:
    0
    Tek vaz geçemediğim şeydir patates kızartması, hele o ketçap mayonez uyumu yok mu :(
     
  8. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    aynen beyler bende dondurulmuş patatesi 20 dakika 200 derecede fırına bırakıyorum fıstık gibi oluyor tavsiye ederim :)
     

Sayfayı Paylaş