patates kızarması lakin yağsız

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve acer tarafından 12 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. acer
    Offline

    acer Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2010
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    kızartmadan farksız lezzette çıtırlıkta ama sağlıklı
    malzeme:patates,süt,yoğurt
    patatesleri soyup dilimleyin kızartmalık şekilde;sonra bir kapta süt ekleyin ölçü çorba yapmıyoruz az olacak yani sos kıvamında yoğurt bir kaşık yada iki kaşık

    iyice karıştırıyoruz.sonra tepsiye ya çok az yağ ile yapıp direk koyuyoruz,yada şu yağlı beyaz kağıt koyup üstüne koyuyoruz.
    fırında pişiyor önceden ısıtılmış fırında.

    kızartmadan farksız afiyet olsun.
     
  2. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    güzel taktik ama bu tarz uğraşlar bıktırır adamı. bende tefal actifry almayı düşünüyorum
     
  3. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.006
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Yağsız demişsin ama verdiğin tarifte az yağ konulacağını yazmışsın,kandırdın beni ühü:(
     
    SouL61 bunu beğendi.
  4. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.182
    Beğenileri:
    2.501
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    tefal actifry kullanıyorum ... kendi ölçeği ile 1 kaşık yağ ile 1 kg patates kızartıyor 35 dk da..

    Bunun yanında tavuk , et de kızartıyor çok az yağ ile ...

    Çok kullanışlı vg yapanlar ve haşlama yemekten bıkanlar için..
     
    Azi bunu beğendi.
  5. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.006
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Evet evet çok tasarruflu bir alet.Yağdan kazanıyoruz.
     
  6. pierre_tolga
    Offline

    pierre_tolga Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    23
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Çorlu


    zeytinyağı koymanda bir sakınca olmadığını düşünüyorum :)
     
    Azi bunu beğendi.
  7. west67
    Offline

    west67 Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2011
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Zonguldak
    ayrıca bu şekilde yağ yanmamış olur salataya yağ koymuşsunuz gibi düşünün o yüzden az bişe yaın sorun olcanı düşünmüyorum
     

Sayfayı Paylaş