Pastorize Sütmü yoksa Çiğ sütmü

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Zonepro tarafından 17 Nisan 2007 başlatılmıştır.

  1. Zonepro
    Offline

    Zonepro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Networking Uzmanı
    http://bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=10002&postdays=0&postorder=asc&start=0


    Makaleler kısmındaki bir metni ele alıcak olursak pastorize süt tamamen zarardan başka birşey değil bu konu hakkındaki yorumlarınız ve önerileriniz nelerdir

    Çiğ sütü tüketmek hem bakteriler açısından hemde imkansızlıklardan dolayı cok zor
    Pastorize sütler elimizin altında ama beraberinde çeşitli sorun işaretlerinide getiriyo

    İçelimmi yoksa İçmeyelimmi?


    Teşekkürler -
     
  2. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.597
    Beğenileri:
    2.070
    Ödül Puanları:
    0
    Pastorize sütün zarardan başka birşey olmadığı sonucuna varmak, eminim büyük bilim insanı Pasteur'ün kemiklerini sızım sızım sızlatmıştır.
    Kuduz aşısını olduğu gibi, pastorizasyon tekniğini geliştirip insanlığın yararına sunan odur.
    O teknik olmasaydı sütü kesin bir güven içinde içemezdik, hastalıklı ineklerin vücudunda bulunan bakteriler sütlerindede olduğu için bu sütleri pastorize etmeden içen insanlar çeşitli hastalıklara kapılacaklardı.
    Hastalıklı sütü belirlemek ise, her gün her gün tahlil yapmayı gerektirir ki bu imkansız, bu nedenle elimizde pastorizasyon, UHT gibi teknikler var.
    Pastörize süt elbetteki yararlı, belirli oranlarda besin değerini yitiriyor, ancak bunlar kabul edilebilir oranlar.
    Çiğ yumurta yemek gibi, çiğ yumurtadan salmonella hastalığına yakalanma riski bir hayli fazla, fazla derken, bu belki on binde birdir, ancak günde milyonlarca yumurta tüketildiği dikkate alınırsa onbinde bir bile önemli bir orandır.
    Süt içinde aynısı, çiğ süt içerek o riske girilemez. Kaynatılan süt ise, gene besin değerini kaybetmektedir, yani en iyisi teknolojiden yararlanarak pastorize süt içmek.
    Günlük pastörize süt, kutu süte tercih edilmeli ikiside el altında bulunduğu zaman.
     
  3. Rogueknight
    Offline

    Rogueknight Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    İstatistik Uzmanı
    Yer:
    Ankara

    İçmemek daha iyi ama kendi besilediğiniz sağlıklı bir ineğiniz olmadığına göre en azından günlük süt tüketebilirsin.Günlük sütte pastorizedir ama UHT (Ultra Isı Tekniği) işleminden geçirilmez.UHT işlemi raf ömrünü uzatmak için yapılır buda süt firmalarının ekmeğine yağ sürer, sizin sağlığınızı değil ceplerini düşünürler.Bu lafım rafine gıda endüstrisi içinde geçerli.
     
  4. Zonepro
    Offline

    Zonepro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Networking Uzmanı
    Eğer bunları göz önünde bulundurarak süt içmesek kalsiyum 'u hangi besinlerden daha kolay sağlıyabiliriz ben makaleyi baştan sonra okudum ve inceledim sonunda süt içmeme kanısına vardım

    ben henüz 17 yaşındayım ve vucüt gelişimim henüz tamamlanmadı bana ne gibi zararları dezavantajları olabilir


    Teşekkürler Saygılar
     

Sayfayı Paylaş