PİRİNÇ’Lİ TON BALIĞI SALATASI

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 27 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    2. 2. Pirinçli Ton Balığı Salatası .jpg Porsiyon Başı

    Kalori: 328

    Protein: 14 g

    Karbonhidrat: 49 g

    Yağ: 10g

    Lif: 2 g



    Malzemeler:

    - 400 gr orta taneli Amerikan pirinci (15 dakika pişirilir),

    - 400 gr konserve tonbalığı,

    - 200 gr dondurulmuş bezelye,

    - 2 kırmızı biber çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış,

    - Küçük parçalar halinde doğranmış 3 adet domates,

    - 5 adet ince dilimlenmiş soğan,

    - 1 demet maydanoz doğranmış,

    - 8 adet yeşil zeytin kabaca doğranmış (isteğe bağlı),

    - 4 yemek kaşığı light mayonez;

    - 1 limon suyu,

    - 2 yemek kaşığı zeytin yağı,

    - Üstüne kapari.



    Hazırlanışı:

    Pişmiş pirinçler muhtemelen lapalaşacaktır, onları ayırabilmek için büyük bir karıştırma kabına aktarın. Ton balığını parçalara ayırıp ardından bezelye, biber, domates, soğan, maydanoz ve zeytini karıştırın. Mayonez, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Streç film ile üzerini örtün. Daha iyi bir sonuç için buzdolabına koyun.
     
    stefan35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş