Osmanlı Saray Mutfagı ve Bodybuilding

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve dennyd tarafından 20 Nisan 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. dennyd
    Offline

    dennyd Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2012
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Bu konu baslıgını acma geregi duydum cunku bodybuilding sporunun olmazsa olmazı ve buyuk bir kısmı olan beslenme. Herkesin ortak problemi. Fakat hepimiz bu beslenme konusunda gozumuzu avrupa ulkeleri veya amerikaya cevirip onların bize gostermis oldugu beslenme duzenini uygulamaya calısıyoruz. Aslında bizim derdimize deva bizim tarihimizde. Osmanlı Saray mutfagı diyorum cunku osmanlı mutfagı diye bisey yoktur. Saray mutfagı vardır. 5000 m2 lik devasa bir mutfakta, Anadolunun dort bir kosesinden gelen malzemelerle yapılan yemekler. basımıza bela olan yag seker bunlardan uzak yuksek proteinli vitamin deposu yemekler. Benim gibi guzel yemegi seven arkadaslarım. Bazıları zahmetli bazıları basit gercek saray mutfagı tarifleri uygulaya bilir. agır diyetler yapmadan, duzenli vucudun gereksimi kadar beslenme alıskanlıgıyla suplementlere bile gerek duymadan gelisim saglanabilinir. Simdi benimde sık sık yaptıgım size bir ornek verecegim.
    Bu arada adetlere takılmayın hangisi hosunuza gidiyorsa ve hangisi mevsim sebzesi ise onu daha fazla koyup veya degisik kombineleri sizde yapabilirsiniz.

    3 tane havuc
    5-8 parca brokoli
    3-4 tane taze sogan
    5-6 parca ıspanak koku
    5-10 tane Kuskonmaz
    1 tum sogan
    ----------------------------
    Tavuk Gogusu 5 parca
    bir avuc Siyah uzum
    bir avuc Kayısı
    bir yemek kasıgı Bal
    bir cubuk Tarcın

    Butun sebzeleri tum olarak 1.5 litre suyun icinde orta ateste pisirmeye baslıyoruz. en sertten yumusaga dogru 10 dk arayla ekliyoruz. Yani ilk once havuc, ardından sogan v.b gibi. Sebzeler yumusayıp butun rengini suya verdikleri zaman bir suzgecle sebzeleri blenderın icine koyuyoruz. blenderın icine biraz zeytin yagı, biraz sarımsak, cok az bir tuz, karabiber koyup cekiyoruz. bu yemegimizin yanına sos. :) Hazır olan sebze suyumuzun icine tavuk goslerini atıyoruz. rengi beyazlasınca komple (5-6 dk ) bir borcam veya fırın tepsisine alıyoruz tavuk goguslerini. guzelce dizdikten sonra tavukların uzerine balı surun. uzerine siyah kuru uzum serpiyoruz. katısıları kucuk kucuk kesip onlarıda uzerine serpiyoruz. cubuk tarcınımız bir kac marcaya ayırıp icene koyuyoruz. tencerede kalan sebze suyunu icine dokuyoruz. 180 derece onceden ısıtılmıs fırına suruyoruz.15 dk suyunu cektikten sonra fırından cıkartıyoruz.

    Simdi bazı arkadaslarım tavuk bal uzum kayısı ne alaka diyecek :) o donemlerde ulkemizde domates yoktu :) cok sonraları girdi ulkeye. Yemekleri lezzetini artırmak icin bal pekmez bazı meyveler kullanılmıstı :)

    Antremandan 2 saat once veya antremandan 1 saat sonra yemenizi oneririm!

    Afiyet olsun :)
     

    Ekli Dosyalar:

    atomkarınca01 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş