Ortapedist nasihatı...!!!

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve CEW!Q tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 16 üye.
  1. CEW!Q
    Offline

    CEW!Q Yeni Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    154
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Herkese merhabalar,
    Sizinle bir sıkıntımı paylaşacağım.
    Askeri Meslek Yüksek okullarına hazırlandığım için iyice tereddüt yaşıyorum.
    Yaklaşık 2 ay önce BB ye başlamıştım tahminen.
    Şimdi yavaştan yavaştan düz koşulara başladım. Geçenlerde kemik yaşı tespiti için bir ortapedi bölümüne gittim. Ve başka usulleri varmış vs vs.... her neyse.

    Dedim ki ben 18 yaşındayım, kemik gelişimimin devam edip etmediğini öğrenmek istiyorum. Buna göre planlarım var. Ağır bir spor olarak BB ye gidiyorum. Vs vs...

    Doktor sadece bana nasihatta bulundu. Ortapedist olarak bu nasihatımı dinle dedi, ve sadece düz koşu ve kültür fizik hareketleri(mekik-şınav-barfiks) yap dedi. Asıl bunlar kuvvet kazandırır dedi. Ağırlık kaldırmakla pek kuvvet kazanamayacağım gibi sonra onlar sana ileride yağ olarak geri döner dedi. Bol bol da yüzme sporu yap dedi. Son söylediği zaten mantıklıydı düşünüyordum.

    Fakat sonuçta bir ortapedist nasihatı, kafam şimdi iyice tereddütlerle dolu, şu sporu dertsiz tasasız iyi bir konsantrasyon ile yapamayacakmıyım anlamadım, sürekli aklımda bir soru oluyor. Bununla ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız seviyirim.
    Saygılar.
     
    307KD bunu beğendi.
  2. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    mahalesef ulkemızde bunun gubı bırcok uzman kısı var bende gecen ay check up yaptırmaya gıttıgımde baska bır doktordan aynı seyı duydum yok o kaslar yaga donusur falan gıbı bu kadar okumus ve tıpta yerı olan bır ınsanın nasıl olurda kasların yaga donusemeyecegını bılmedıgıne anlam veremıyorum bence ortada yag bır bılgı yetersızlıgı var yada bır kıskanclık var sana tafsıyem sporuna devam et
     
    salvadore_xp ve CEW!Q bunu beğendi.
  3. 307KD
    Offline

    307KD Yeni Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    316
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    CEW!Q ...

    Ben sanki çok mu biliyorum bilmiyorum ama bence ağırlıkta çok fazla ağırlık kaldırmak kalbi yoruyor ayrıca da kesinlikle iskelet sistemini tehdit ediyor. Geri bize yağ olarak dönmesi konusunda benim de sorularım var aslında sormak isterim bir doktora ama sana söylemiş direkt olarak zaten. Herşeyin fazlası zarar olduğundan VG'nin de fazlası zarardan öte bence çok büyük zarar... çok hafif ağırlıklarla çalışılacaksa çalışılmalı! Mekik-şınav-barfiks zaten vücudu tamamıyla topluyor ve güç ve herşeyi veriyor bu bariz açık ve net... Zaten çok ağırlığın altına girince çok zorlanmak demek vücuda işkence demek bir nevi... Bana kalırsa futbol basketbol gibi takım sporları da zararlı aslında... eklemlerde bağlarda sakatlıklar olması normal şeyler değil... kendimden örnek verecek olursam ön çapraz bağlarım koptu futbolda...


    Hafif kilolarla ağırlık, yüzme, jimnastik(esneme-germe) bence insan doğasıyla tamamen birebir örtüşen sporlar... bunları yapmak kararında yeterli... STEROID kullananların da cidden kendilerinde olmadığını düşünüyorum ayrıca... İntihara teşebbüs = steroid alımı! aynı bence
     
    Bloodist, casparov2 ve CEW!Q bunu beğendi.
  4. 307KD
    Offline

    307KD Yeni Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    316
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0

    body hocasına sorunca da doktorları boşver... bu spora dar bakıyorlar diyorlar... Ne alakası var ki kıskanmayla vs. başka şeyle... doktor anatomiyi bilen adam body hocalarına pek laf etmek istemem ama doktordan iyi mi bilecekler?!?!? Ayrıca yağa dönüşme olayı diye bir şey abarttıktan sonra ilerleyen yaşlarda sanırsam 50-60 larda oluyor...
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  5. CEW!Q
    Offline

    CEW!Q Yeni Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    154
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Bende öyle düşünüyorum. Fakat orda vurgulamak istediği bence kasların yağa dönüşeceği değilde nasıl desem vücudun hareketle çalışmasının, oturulan yerden ağırlık kaldırılarak çalışmasından daha da etkili olacağıydı.

    Kıskançlık ise ne biliyim sanki biraz ağır düşer gibi. Ortapedist bu tür nasihattan sonra bol bol koş ve yüz demeside doğruluğunu gösteriyor.
    =))
    Ben devam edeceğim, bu yazım yüzme-koşu-BB-basketbol ile geçecek.
    =))
     
  6. CEW!Q
    Offline

    CEW!Q Yeni Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    154
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Sayın 307 sizin yazınızın sadece basketbol futbol tarzı takım sporlarının zararlı olduğu düşüncesine katılmıyorum.
    Kısacası o kadarda olmaz yani diyorum. Dediğiniz gibi BB kalbi yoruyor, iskelet sistemini tehdit ediyor fakat diyer takım sporları kalbe pek bir zararı değil hatta ve hatta tam aksine kesinlikle faydalı olacağını biliyorum.
     
    307KD bunu beğendi.
  7. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    vucut gelıstırmenın kalbı yorduguna katılmıyorum ama buyuttugu dogrudur ama bu buyme zararlı bır buyume degıldır sonucta sızın yapacagınız spor ne olursa olsun kalbınız belırlı bır buyume gosterır cunku kalpte bır kastır ve zorlanmaya mahruz kalırsa artan kan ıhtıyacını karsılamak ıcın buyur v.g dogru yapıldıgı taktıde eklemlere ve ıskelet sıstemıne bırakın zararı buyuk bır yarar bıle saglar cunku hıcbır kardıyovaskuler spor kemıklerı gelısmeye zorlamaz hafıf agırlıkla calısma yapılırsa bu eger agırlık cok hafıfse asla vucut gelıstıremez ve kardıodan oteye hıcbır faydası olmaz hem zaten v.g demek sadce agırlık kaldırmak degıldır v.g ıcınde agırlık ve kardıyo ıdmanını aynı oranda barındıran bır spordur kı zaten dogrusuda budur

    sız v.g ıstedıgınız kadar abartın ama kaslarınız asla yaga donusmez yag a donusme dıye tabır edılen sey aslında toplumdakı bır hurafedır soylekı bır dam 5 yıl v.g ypar ve ona gore yuksek kalorılı beslenır sonrada bu sporu bırakır ama beslenmeye aynen devam bunun sonucunda uyarılmayan kaslar kuculmeye fazla kalorılerde yaga donusmeye baslar
     
    307KD ve CEW!Q bunu beğendi.
  8. Deli333
    Offline

    Deli333 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    630
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    sezer e kısmen katılıyorum.

    ve doktorlarımıza , spor hocalarımıza inanamıyorum. bu adamlar hangi çağda yaşıyor, yahut tıp ta öğretilenleri nasıl değerlendiriyorlar, nasıl bakıyorlar anlamak imkansız.

    gecen gun bır beden öğretmeni ile konuştum. 88 kilo olduğunu söylüyor, benden 2-3 cm kısa yani 1.75 - 1.77 civarı ama benım 2 katım kadar iri gt gobek onde kısacası, bana dediği aynen şu " olm body spor mu, ben 3 ay bassam varya, inanılmaz vücut yaparım, bas şişsin, bas şişsin" doğrudur haklısın dedım tartışmaya bile girmedim.

    çoğu aşşağı yukarı böyle düşünüyor, halbuki body çok komplike bir spordur. kendisi orada fahiş fiyatla ( halka açık tartan pistte ve kenarlarda çimlerde 1-1.5 saat genclerı spor akademisi sınavlarına hazırlayıp 150-300 ytl arası para alıyor)

    işte bu adamın spor akademisine sokacağı adam yarın karşına ben beden öğretmeniyim diye cıkıcak. gelde bu adamlarla muhattap ol, mümkün mü?

    "yağ kasa dönüşür, kas yağa dönüşür" ortopedist insan bunu diyorsa helal olsun diyorum, eğitim yetersizliğinin daniskasıdır bu başka birşey değil. insan yıllarca tıp, uzmanlık derken bu kadar mı robot yetişir ya.


    ayrıca her yapılan spor , karaciğeri ve kalbi bir miktar yorar, bu da çoğu zaman önemsenmeyecek derecededir.
     
    amatör, _Fabregas_, SEZER YZL ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  9. CEW!Q
    Offline

    CEW!Q Yeni Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    154
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız, açıklamalarınız için. Biraz olsun rahatladım zaten. Kararımıda vermiştim.
     
  10. fitnessist
    Offline

    fitnessist Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    437
    Ödül Puanları:
    73
    ortopedist saçmalamış bence, hadi uzmanlık alanı dolayısıyla eklemlerden filan bahsetse anlayacağım ama bizim mahalle bakkalı muzaffer amca gibi tavsiye vermiş resmen.


    çok yüksek ağırlıklarla çalışmak ilerleyen yaşlarda eklem sıkıntılarına yol açabiliyor. ama bunlar uç örnekler, bu sporu yapan kaç kişi 250 kilo ile bench press yapıp 300 kilo ile deatlift yapıyor ki..?
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  11. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    arkadaşlar bu tarz insanlar var ama doktorun niyetini çok kötü bulmamak lazım..
    vg.ye başlayan herkes bilimsel ve tedbirli gitmiyor, çok hırs yapıp sağlığını riske sokan genç çok..
    eminim doktor yaşınızın genç olması ve hedeflerinizinin daha küçük çaplı oluşundan dolayı diğer sporları tavsiye etmiştir..
    yüksek ağırlıkla az tekrar yap güç için diyecek doktor yoktur heralde..daha basit düşünmek lazım..
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  12. desci
    Offline

    desci Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2008
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Ben de dün özel bir hastanede Fizik Tedavi Rehabilitasyon bölümüne gittim ve uzman doktorla görüştüm.

    Benim doktora gitmemin sebebi boyun ağrısı ve ağırlık çalışmanın eklemlerde ne gibi etkiler yaratacağı hakkında bilgi almaktı.

    Doktor askeriyeden geçmiş hastaneye. Ağırlık çalıştığımı ve boynumda ağrı olduğunu söyledim. Film çektirelim dedi ve bana yaptığım hareketleri sordu.

    Uyguladığım program hacim programıydı, yani düşük tekrar (6-8) ağır kilo. Bu programımı anlattım ve doktorun tavsiyelerini istedim.

    Yüksek kilolarla çalışmanın kasları çok güzel şişireceğini ve patlamalı kuvvet yaratacağını, güzel bir görüntü oluşturacağını söyledi. Aynı zamanda yüksek kilolarla çalışmanın eklemlere ağır yükler bindirerek 30 yaşından sonra sıkıntı yaratabileceğini söyledi(20 yaşında olduğumu söylemiştim).

    Bunun yerine bana daha çok tekrar az kilolarla çalışmamı ve "endurance" üzerinde durmamı söyledi. Bu sayede kaslar laktik asite daha dayanıklı ve uzun süreli çalışmalara uygun olarak gelişir dedi.

    Aslında dediklerinin hepsi araştırmalarıma göre doğru. Ben de deliler gibi hacim yapmak istememe rağmen sağlığımı tehlikeye atmamak için doktorun tavsiyesine uyacağım.

    Kimseyi yönlendirmek istemem ama bana mantıklı gelen bu.thums:
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  13. CEW!Q
    Offline

    CEW!Q Yeni Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    154
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Buyur burdan yak.
    Bi rahat kafa ile başlayamadım şu bb ye, durmadan yeni fikirler, yeni düşünceler geliyor aklıma.
    :S
     
  14. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    doktorlarin genel olarak sporlara bakisi boyle oluyor,
    yani gitsin shaolin rahipleri gibi yasansin suya sabuna dokunulmasin istiyorlar =)
    tabi hastanin iyiligi icin.

    spor hekimleriyle muhattap olmanizi oneririm.
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  15. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Doktorların, doktor olabilmek için ne kadar sağlıksız bir yaşam tarzı sürdüğünü hepimiz biliyoruz.

    Ancak buna rağmen, doktorluk mesleği dunyanın en ulvi mesleğidir.

    Bilgi konusunda çok çeşitli doktorlar var. Doktorluk mesleğide kesinlikle her zaman geliştirilebilen bir meslektir.

    Yanlız vücut geliştirmenin zararlı olacağını söyleyen bir insanın aklından şüphe ederim. Özellikle bu bir doktorsa.

    Ağırlık çalışmaları kas ve iskelet sistemini oldukça güçlendiriyor. Kasların gelişimini sağlıyor ve insana daha canlı bir gorunum kazandırıyor.

    Kesinlikle gülüp geçilmesi gereken bir konu.

    Doktorluk mesleği ciddi bir meslektir ayrıca böyle yağlar kasa döner veya kaslar yağa döner diyebilen bir doktorun bu meslekte işi olmaması gerekir bence. Ortapedist bile olsa.
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  16. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Yağlar kasa döner gibi bilimsellikten uzak açıklamaları doktorluk mertebesine hakkıyla yükselmiş insanların yapacaklarını zannetmiyorum.
    Benzeri açıklamalarda bulunan doktorların ise bu benzetmeyi, hastalarına olayı daha iyi ifade ve tasvir edebilmek amacıyla bilinçli yaptıklarını tahmin ediyorum.
    Bu benzetme her ne kadar gülünç ve bilimsellikten uzak olsa da, doktorluk diplomasını almış hiçbir doktorun bu bilinçsizlikte olacağına inanmak istemem.


    Bu sporun yararları ve zararları konusunda ise doktorların açıklamalarını saygıyla karşılarım.
    Eğer doktor, bu spor zararlı diyorsa ve bunu bilimsel dayanaklarla temellendiriyorsa (mesela eklemlere nasıl yük bindirdiğini örneklerle ve nedenleriyle açıklıyorsa) görüşüne saygı duymak ve bu iddiayı, konuyu başka kaynaklardan da irdelemek için fırsat olarak görmek gerekir bence.

    Bu sporun (her sporun olduğu gibi) zararları olduğu kadar yararları olduğunu da savunan hekimlerin görüşlerini dinlemeli ve en sonda yarar-zarar analizi yapmalıyız.
    Burada önemli olan nokta görüşlerini dinlediğimiz hekimlerin, görüşlerini hangi bilimsel çerçevede sundukları ve ne ölçüde ikna edici olduklarıdır bana göre.

    Şahsi olarak dinlediğim hekim görüşleri, okuduğum yazılar ve araştırmalar sonucunda yaptığım yarar-zarar analizine göre, uygun olarak yapılan vücut geliştirme sporunun yararlarının öne çıktığını ve uzun vadede sağlıklı kalmak için bu sporu sürdürmemin uygun olacağı sonucuna vardım.

    Vardığım bu sonuç bana aittir.
    Siz de gerekli irdelemelerden sonra bir sonuca vararak spora devam etme veya bırakma kararı alabilirsiniz.
    Bu saygı duyulacak bir şeydir.

    Ancak burda en önemli nokta, sonuca varmanızı sağlayan irdelemelerin ve analizlerin ne ölçüde gerçekçi, ikna edici ve bilimsel çerçeve içerisinde olduğudur.

    Söylentiler, doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler ve hurafeler sonucu bu sporu bırakmaya karar vermek ise şahsi fikrime göre sizin için kaçırılmış bir fırsattır.
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  17. astur
    Offline

    astur Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba, ben yeni bir üyeyim, yeni başlayanlardan olaya gireyim dedim, iyi ki de girmişim.

    baştan şunu belirteyim. ben okulu bitirirken bitirme tezim, tüm vücutta karbohidrat (karbonhidrat yanlış kullanımdır, ama %99,9 öyle kullanılır, bilimsel yazılarda bile) yağ ve protein - a.a. metabolizması entegrasyonu idi.

    tıp öğrencisi/mezunu olmamakla beraber (iyi ki de değildim) metabolizmayı bilirim.

    öncelikle şunu söyleyim, kaslar yağa dönüşür mü dönüşmez mi sorusunda,

    kasların yapıtaşı protein, onların yapıtaşı da amino asitlerdir malum. vücutta amino asitlerden şeker ve dolayısıyla yağ sentezi yolu açıktır. ancak yağlardan amino asit ve şeker sentez yolu kapalıdır, yani o olmaz işte bir tek.

    kullanılmayan kaslar küçülür, bu durumda küçülme nerden yaşanır, kaslardaki proteinlerden diye kısaca özetleyebiliriz. peki bu proteinler nereye gider? haliyle kaslarda büyüme çok hızlı olmadığı gibi, küçülme de çok hızlı olmaz. evvela protein, yani amino asit fazlası karaciğere gider. ilk durağı orasıdır. zaten bir hastalık yoksa, idrarda üre artışı amino asit yıkımına işaret eder. herneyse, orda da şekere/yağa sentezlenir diyelim kısaca, eğer fazla gelirse yağ olarak, kasın bulunduğu yerde değil başka yerde depolanır (erkekler için, göbek ve kalça ağırlıklı olmak üzere)

    herneyse, kas kullanılmadığı zaman, bulunduğu yerde asla yağa dönüşmez, sadece zamanla erir ve gerekirse vücut depolar.

    malum hepimiz bu sporun içinde olarak biliriz ki, vücut önce kandaki şekeri, sonra glikojeni yakar, sonra yağlara geçer. çünkü yağlar enerji deposudur, kaslarda büyüme yani protein artışı enerji deposu amacını taşımamaktadır, en son çare olarak kullanılır.

    ancak kullanılmadıkları zaman, vücut, -şunu akıldan çıkarmamalı- her zaman gereksiz yere beslemek yerine yıkmayı tercih eder. yeterli beslenseniz bile, kullanılmayan hücreyi beslemeyi tercih etmeyecek, enerji fazlasını depolama yoluna gidecektir. bu da sürekli egzersizin neden şart olduğunu gösterir. bu durumda da karşımıza küçülme olayı çıkar. o da enerji fazlasına sebep olursa, yağ olarak depolanır (sürekli aynı şeyi tekrarladım ama, vücut depolama eğilimine girmek için tek bir şartı beklemez, en kolay yaptığı iş olduğu için farklı alternatifler ona çabucak yol açar...)



    lakin şunu da asla unutmamak gerekir, yaşam tarzı, aktivite, beslenme, genetik yapı, hatta günlük 10 dakikalık yürüyüş bile, metabolizmanın birçok farklı "pathway" adını verdiğimiz yolaklarının, vücudun - maksimum kazanç, minimum sarfiyat- ilkesince çalışmasına neden olur. vücut geliştirme zaten metabolik olarak buna karşı çıkmaktır.

    kısacası, kimde, neyin, nasıl sonuç vereceğini gözlemlesek bile, bilemeyebiliriz. ancak farazi ve genel konuşabiliriz.

    ancak tıp doktorları, genelde bonatschi'nin dediği gibi, olayı basite indirgeyerek anlatmayı tercih yoluna giderler, bunu da herkes başaramaz tabii ki.

    ve şu gerçeği asla unutmayınız, vücut geliştirme,özellikle anatomik faydalar sağlar, dezavantajları tabii ki de vardır, ancak "metabolik olarak yeryüzünde yapılabilecek en karsız alışveriştir."

    saygılarımla.
     
    YesiLZeytin, CEW!Q ve fitnessist bunu beğendi.
  18. desci
    Offline

    desci Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2008
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Demek istediğim yanlış anlaşılmasın. Doktor bana vucut geliştirme yapma demedi. Hatta ben kendisine sordum; bırakayım mı, eklemlerime zararı olur mu diye. Hayır dedi, asıl çalışmassan eklemlerinde kireçlenme olabilir ileride ama ağır çalışma dedi.

    Bunun da düşününce mantıklı olduğunu anlamak zor değil. Motor pistonlarını insan eklemlerine benzetebiliriz. Motor yağı vasıtası ile eklemlerdeki sürtünmeler engellenip pistonların aşınması önleniyor ancak yüksek devirde çalışan motorlar yeterli yağlama yapamadığından erken aşınırlar. Aynı şekilde çalışmayan motorda da paslanmalar ve bozulmalar belirir.

    Eklemler de aynı şekilde. İnsan vücudunun dizaynına aykırı ağırlıklara girersek eklemlerde sorun olması kaçınılmazdır. Aşırı zorlamadan kaçılarak yapılan sporlar en sağlıklı olanlardır bana göre, bilinçli yapıldığı takdirde tabikithums:
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  19. Bench Press
    Offline

    Bench Press Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2008
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Özel güvenlik görevlisi
    Yer:
    İstanbul
    Doktorlar spordan anlasa büyük çoğunluğu göbekli olmaz. :D Kas yağa dönüşürmüş!Doktor bunu diyorsa mezun olduğu okulun önünde eylem yapalım düzgün eğitemediniz diyerek. :)
     
    CEW!Q bunu beğendi.
  20. awerc
    Offline

    awerc Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Ben 6. sınıftan beri biyoloji dersi görüyorum su anda da öss için biyolojiye çalışıyorum kasın yağa dönüştüğü ilk defa duyuyorum bide bunu 6 yıl tıp okuyan birinden:).Doktorun neyi kastettiğini pek anlamadım ama kaslar ilerde değişerek nasıl yağ oluyor şöyle deseydi anlardım sporu bıraktığında haliyle kaslar küçülecek ve yağ oluşumu gerçekleşecek bu normaldir zaten spor yapmayan birinin vucudu genel olarak yağ oranı fazla olur veya zayıf olur.Yani demek istediğim kasların yağ dönüşmesi diye bahsetiği şey spor yapmamakdan hareketsizlikten yağ birikimi olur bununda VG ile bi alakası yoktur asıl spor yapmazsan vücutta yağ oranı artar.Benim yaptığım gibi acele etmeden kendini zorlamadan çalış bence....
     
    CEW!Q bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş