Aysun Hanım bildiğim kadarıyla sorun; Amerika'nın mısırın genetiğini değiştirdikten sonra alan başına aldığı ürün 3 katına çıktı. Böylece mısırın birim maliyetleri inanılmaz düştü. Amerika elindeki fazla mısırı değerlendirmek için birçok üründe bu mısırları kullanıyor. Bunlar mısır şurupları, corn flakes'ler, hatta bugün alışveriş merkezlerinde karton bardaklarda satılıyor. Büyükbaş hayvanların beslenme zincirinde olmamasına rağmen öüğülmüş mısırı yem yapıyorlar. Yani sorun mısır'dan ziyade genetiği değiştirilmiş mısır olması.
Bende kaynak vereyim: Food Inc. (Gıda A.Ş.) isimli belgesel
Hatta şuradan da izleyebilirsiniz.
Food Inc.
Ayrıca diğer tatlandırıcı Aspartam ile ilgili aşağıdaki gibi bir yazı var;
Aspartam(E951)
Son düzenleme: 23 Mayıs 2013