onu yeme bunu yeme !!!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve magicbaris tarafından 19 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir



    tuz zehir degil

    deniz tuzu yada kaya tuzu alıp kullancaz. icinde bir suru vitamin mineral var insanoglunun kendi yaptıgı tuz zehir dogal tuz degil.
     
  2. ugurguven
    Offline

    ugurguven Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    162
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Üni-öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Bahçelievler
    Dışarıdan tarafsız bakan biri olarak benimde kendime göre düşüncelerim var bunları yazayım sizde direk olarak bu sorularımı ve düşüncelerimi aydınlatırsanız sevinirim.

    Benim beslenmem komplex karbonhidrat--Yüksek protein--orta derecede yağlardan oluşmakta.Yani normal sporcu beslenmesine örnek teşkil eder.

    Bu yeni diyet akımı yada yeni olmasa bile şuanda güncellik kazanan bu akım hakkında bilgiler vermeniz çok güzel ayrı bir başlık altında alternatif olarak sunulması da mükemmel buraya kadar herşey çok güzel.

    Ancak yorumları incelediğimde genelleme yaparsam sizler bunun alternatif değil tek doğru olduğundan bahsediyorsunuz yavaş yavaş.Yeni başlayan birisine insanı yağlandıran yağlar değildir karbonhidratlardır gibi genel ve kesin bir ifade şekli ve daha buna benzer pek çok sözleriniz var.Bakın birincisi karbonhidratları iyice ayıracaksınız basit ve komplex olarak.

    Basit karbonhidratın bile alınması gerektiğinden bahsediliyor kilit noktalarda.Orası beni ilgiledirmiyor gerçi.

    Taş devri diyetinden bahsediyorsunuz.Adı üstünde taş devri.Ozamanlar ticari kaygı gibi bir olgu söz konusu değil zaten :)

    İnsanları çiğ et tüketimine,aşırı hayvansal yağa(kuyruk yağı bile önerdiniz),fazlasıyla kırmızı ete,tam yağlı peynirlere ve diğerlerine yönlendiriyorsunuz.

    Arkadaşlar kusura bakmayın Yenilen hayvan steroidli,tükettikleri gıdaları yapay ve hepsi stres içerisindeler.Keza tavukların yumurtaları organik değil fazlasıyla sarı yenilmesi taraftarısınız.

    Tam yağlı peynirlerden bahsediyorsunuz.Tam yağlı olupta tuzsuz olan peynir bulamadım 24 saat suda beklettim tuzu çıkmadı.Tam yağlı peynirlerin %90 ı çok tuzlu.

    Bu doğal olmayan besinlerin,SİZİN ÖNERDİĞİNİZ miktarlarda tüketilmesini ben sakıncalı buluyorum karbonhidratlar kesilsede kesilmesede bu miktarlar sakıncalı.

    Kime göre sakınca "Tabiki mantıklı düşündüğünü düşünen ve azda olsa bilgi sahibi olan bana göre" BENİM ÜLKEMDE,BU HAYVANLARLA bu miktarlarla bu beslenme sakıncalı. Tabi okadar doktordan daha iyi bilecek halimde yok değilmi :) Obsesif yada paranoyak değilim sadece Realistim...

    Ama bunların hepsi benim düşüncem sizin gibi kesin değilim olmuyorumda.

    Karbonhidratlar insülin dengesini bozar,yağlandırır,tamamen kesilmelidir,beyaz makarna sıkıntı yaratır(forumun bir bölümünde altın besin olarak geçiyor ve yazısı bile mevcut) forumu kendi içerisinde çelişkiye sokuyorsunuz.Daha bir çok şey var.


    Size karşı değilim kendinize göre haklı olduğunuz sebepler vardır sabaha kadar tartışırız,konuşuruz uzar gider ben sizden görüşünüzü öneri olarak sunmanızı bukadar kesin ifadelerle konuşmamanızı öneriyorum.

    Umarım iyi niyetimin ve size karşı duyduğum saygının farkındasınızdır.Yanlış birşey yazdıysam özür dileyerekten bitiriyorum.
    Saygılar....
     
  3. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Soru 1: Vücut yağlarını hangi hormon artırır. Cevap 1: İnsülin
    Soru 2: Peki insülini hangi yiyecekler artırır?
    Cevap 2: Şekerli yiyecekler. Yağlı yiyecekler ise çok az artırır. Proteinler ise orta derece artırır.
    Soru 3: Vücut yağlarını diyetteki şekerler mi yoksa yağlar mı artırıyor?
    Cevap 3: İlk iki sorunun cevabı doğruysa (ki biyokimya bilimi doğru olduğunu gösteriyor) o halde bizi şişmanlatan şekerlerdir; yağlar değil!
    Yağların yakılması için kan insülin seviyelerinin yüksek olmaması gerekir. Zaten birçok araştırmada da karbonhidrattan kısıtlı diyetlerin, düşük yağlı diyetlerden daha faydalı olduğu gösterilmiş (17-19).









    Kendi gozunuzun önünde cekilen kasaptan aldıgınız ette sorun yok islenmis etlerde sorun var ve buyuk marketlerde satılan biz hayvan besliyoruz steroid diye birsey duymadım hayvanlar salınık gayet mutlular bizi gorunce oynuyolar.


    Köy yumurtasına yonelilebilir ve artık dogal yumurtalar satılıyor organik beslenen.







    Kasar peyniri benim damak tadıma uygun ve tuzlu degil krem peynir de oyle ve Tuz kısıtlaması bizler icin zararlıdır cunku spor yapıyoruz atıyoruz ama Hangi tuz tuz olarak deniz ve kaya tuzu tuketmeliyiz



    karbonhidratlar icinde aynı tehlike gecerli melez tohum gdo v.s

    biz vucudumuzu alısık oldugu sekilde beslersek yiyeceklerimizin icindeki zararlarla basedebilir.

    Hem alısık olmayan besinler hem de dogal olmayan besinler bir araya geldigi zaman vucudumuzun bunlarla bas etmesi mumkun degil.

    Elimizden geldigi kadar kucuk ureticiye yonelirsek ve talep artarsa daha dogal besinler bulabiliriz.

    Kuyruk yagı ic yag tereyagı cok faydalı besinler ozellikle yemek yapmada. Cunku sıcaga dayanıklılar

    diger yaglar kanserojenlesiyor yuksek sıcaklıkta.
     
    Son düzenleme: 30 Kasım 2010
    Caribbean T ve Achilles1980 bunu beğendi.
  4. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Sevgili ugurguven tek doğru olduğunu savunmuyoruz. Biz 2 durumuda savunuyoruz. Sadece karbonhidratların insan vücudu için sakıncaları olduğunu belirtiyoruz. Şu ana kadar bilinen bize gerçek diye yutturulanların aslında bizim gerçeğimiz olmadığını belirtiyoruz.

    2 beslenme çeşidi de kabulümüz hatta sitede karbonhidrat bu kadar alınmalıdır şu miktar alınmalıdır yazar ki bu doğrudur. Tekrar belirtiyorum karbonhidratlı beslenme şekli vücut geliştirme yaparken keto diyete göre daha etkilidr. Bu yüzden siteyle çelişmemiz mümkün değil. Biz sadece bu diyetin farkındalığını yaratıyoruz. Bakın tekrar söylüyorum daha etkilidir sağlıklıdır demiyorum. İnsanlar ve ya sporcular bilsin ki böyle bir şekil beslenme şeklide var ve dünyada uygulayan birçok insan var. Ben bile şu an karbonhidratlı bir beslenme şekli uyguluyorum ama kendime ne yaptığımı çokta iyi biliyorum. Birçok arkadaşım hala şu an keto uyguluyor inanılmaz enerjkler ve testesteronları hep tavan geziyorlar. Hele ki 30 yaşını geçmiş bireylerde ve ya sporcularda bence olmassa olmaz bir beslenme şekli. Hormonların ve gençliğin yeniden doğuşu diye adlandırırdı bu diyeti yapan 49 yaşındaki bayan arkadaşım.

    Ayrıca burda kimse keto diyeti yapıcaksınız haha siz salaksınız öldürüyosunuz kendinizi falan demiyor sadece seçeneğiniz var ister deneyin ister aynı şekilde karbonhidratlı şekilde devam edin diyor. Herkesin kendi seçimi...
     
    Coyote bunu beğendi.
  5. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    tüketici cahilse eğer yapacak birşey yok, komple yağları zararlı ilan edenler tamamen cahilliklerinden yapıyorlar.

    Çünkü yağın vücut için elzem enerji maddesi olduğunun farkında değiller üstelik limitsiz.

    ben burada karbohidratın kötü oldugunu savunmadım, sadece bir çok arkadaşımız ve bir çok profesyonel yanlış besleniyorlar.

    Sonra bir çok arkadaşımız bu profesyonelleri örnek alıyor. Bunun neticesinde vücutları inanılmaz oranda su tutuyor ve yağlanıyorlar. Tabi doğal olarak kaslarının içi glikojenlede doluyor.

    Hatta bazısı spor yapıyorum diye bütün çiğ köfteleri dürümleri kebapları hüpletiyorlar ::) ve bunada sporcu beslenmesi diyorlar.

    Sorun şuki vücudun ilk enerji kaynağı aslında yağ, yani bunu en kötüsünden en iyisine butun doktorların bildiği bir gerçek.

    Peki aynı doktorlar neden insanların yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmelerini istemiyorlar. Bir çok doktor karma diyet uyguluyor uygulamasına ama kendileri asla beyaz ekmek kullanmıyorlar ve yağsız da beslenmiyorlar sandıgımız gibi.

    Bu doktor kardeşlerimiz neden insanları daha iyi bilgilendirmediler.

    Şimdi biri çıkıp sönmüş bir volkanın bırakın volkanı durağan bir magmayı harekete geçirmeye çalışıyor.

    Bunuda sesini gür bir şekilde çıkaran Ahmet aydın ve onun destekçisi hocalarımız yapmaya başladılar.

    Serkan yimselde bunlardan biri.

    Bende spor salonlarında vücutları çirkin su toplamış insanlar görmeye dayanamaz hale geldim. Ne kadar insanları uyardımda dinlemediler.

    Antreman var diye boyna karbohidrat götürüyolar :)

    Bilakis her yağın zararlı oldugunu iddia etmiyoruz doğal ortamında yaşayan hayvanların Fabrikalara kapatılıp bizlere ürün vermelerini yasaklamayan zihniyetle bir savaşın yokluğu söz konusu.

    Kim üreticisine itiraz ediyor? Uht tekniği ile üretilen yoğurtların yüksek ısılarda üretilen rafine yağların ve bir çok ne idüğü belirsiz besin maddelerinin kimin cebine para koydugu kimin sağlığından çaldığı belli.

    Whey proteinlerin içerisinde aspartam bulunuyor mesela herkez aspartamlı whey proteini içebiliyor ama kefirin kimse yüzüne bakmıyor.

    Bu paranoyaklık değil bilakis sağlıklı beslenmek ve sporcu gibi beslenmek bunu gerektiriyor.

    Zira bir çok gıda katkı boyaları işlenmiş früktoz ve hazır yiyecekler insanların yaşamını mahvederken seyrediyoruz. Hangimizin sesi gür çıktı sımdıye kadar.

    üstelik bir çoğumuz spor yapıyorum yaa diyip alıp yedi bu sağlıksız besinleri.

    İnsanların çiğ et yemelerini bende istemem ama en azindan daha az pişmesi gerekiyor.

    Kömür gibi etin besin değerleri ölür mesela, bir çok içecek ve yiyecek hazır gidalardan tercih etmek yerine zor olan damak zevkimizi değiştirmek yerine neden şimdi bu diyetin moda oldugunu sorguluyoruzda diyetin gerçekten işe yaradığını sorgulamıyoruz.

    Diyet gayet nizami yapılırsa ve 6-8 hafta içinde eskisinden daha iyi bir insan olacağınız gerçek.

    Daha sağlıklı problemlerle daha kolay baş eden, savaşçı bir ruh hali.

    Bunları yaşamak için yapmak gerekiyor.

    Sorun şuki bir çok insan bu beslenme düzeninden vazgeçmekte zorlanıyor. Karbohidratsız olmaz gibi bir düşünce mevcut.

    Asla öylebirşey söz konusu değil bilakis insan kuru kas kütlesi formunda vücudu su tutmamışbir vaziyette bana göre daha iyi.

    Sonuç itibarı ile 10. gunden sonra ve 1. aydan sonra kesinlikle canınız karbohidrat falan istememeye baslıyor.

    Ancak başta söylediğim gibi eğer sesiniz gür çıkarsa ve şikayetler artarsa üretilen ürünlerin kalitesi arttirilmak zorunda kalır.

    Size verileni alır kullanır birde üzerine masum masum gülümserseniz sonuçta bu üreticiler daha çok zararlı madde kullanır ve daha çok ceplerini doldururlar.

    Bundan ne köylü kazanır ne küçük esnaf.

    Bu beslenme biçimi daha 1950 lere kadar süregelen bir beslenme biçimi.

    Tereyağlar köy ekmekleri işlenmemiş sucuklar yumurtalar etler meyvalar sebzeler.

    ve yeni bir beslenme biçimide değil.

    Sorun şuki işe yarıyor ve insanın tekrar yağlanmasını engelliyor ayrıca kas liflerinin hipertrofi ye uğramasınada engel değil.

    Yapılan bütün araştırmalarda düşük karbohidratlı ve yüksek yağlı proteinli diyetlerin kas kütlesinde muazzam artışlar yarattığı ve bunun yanında bir erkeğin testosteron ve ruh halinde muazzam gelişmeler yarattığınıda görüyoruz.

    Asidik yükü çok düşük demiştik. Yani gun icinde sık sık idrara giden arkadaşlarımız var ise eğer artık bu son bulucak ve azalıcak.

    Çünkü diyetin asidik yükü(üre) yüze 60 daha düşük.

    Buda alınan protein ve yağın mükemmel etkili kullanıldıgının belirtisi.

    Ayrıca diyetin yanında 1. aydan sonra esmer pirinç ve yulaf kullanılmasına engel yok.

    Ancak yulafında işlenmemiş olmasını istiyorum ben.

    Sonuçta bağırsak florasının hasar görmesi açlık gibi belirtilere sebep oluyor.

    Bu yüzden bol bol kefir tüketimi yapılmasını ve bol bol lifli sebze yenmesi gerekiyor.

    Bağırsak florasını önemsemessek açlığında toklugunda ne demek oldugunu nasıl anlarız?

    insanlar bazı seyleri deneyerek algılar.

    2 hafta içinde bütün vücudunuz glikojen ve suyu attıktan sonra gerçek kas kütleside ortaya çıkıyor.

    Bazı insanlar belkide bunu kaldıramıyor.

    Ben kuru gözükme taraftarı olan biriyim eminim içimizde böyle arkadaşlar vardır.

    Kendi vücudumla barışık ve kuru bir görüntü taraftarıyım. Artan fazla vücut yağının ve tutulan suyun insana daha çok hasar verdiğini dusunuyorum.

    Özellikle böbreklerimi seviyorum ve sıradan karbohidratlı diyetlerin böbreklere olan zararını göz ardı etmeye herkezi davet ediyorum.

    bir çok prefosyonel yaptığı beslenme hataları yüzünden bir çok organi böbreği ve karaciğeri iflas ediyor.

    Bunlar rastlantımı peki?

    1 büyük pizza yiyenle 4-5 tane yiyen arasında ne fark var?

    birinin bulk diğerinin kuru olması :)

    zarar hep aynı.

    Bu yüzden ev tipi beslenme ile vücudunu geliştirmek isteyen arkadaşlarımız için en ideal beslenme biçimi bunu sözlerime eklemeden geçmek istemiyorum.

    bakın karbohidratlarıda genellemiyorum ben sadece fabrika ortamında işlenmiş ürünlere kaşıyım. yani ekmeğide alıp tam tahıllı yapsalar (yüzde98) bunada karşı çıkmam mümkün değil.
     
    Son düzenleme: 30 Kasım 2010
    Caribbean T bunu beğendi.
  6. ugurguven
    Offline

    ugurguven Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    162
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Üni-öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Bahçelievler
    Heldic kendi yönüne çekmeye çalışıyorsun ben sana şekerden değil komplex karbonhidrattan bahsediyorum hormonel sistemi ben iyi tanıyorum.Şekerle komplex karbohidratı aynı şekilde kıyaslyan zihniyet daha fazla konuşmuyorum.

    Steroidli et nasıl duymadın ben uyduruyorumdur =)

    "Sadece karbonhidratların insan vücudu için sakıncaları olduğunu belirtiyoruz" Hala karbonhidrat genellemsi var ayırın lütfen.Şekerden bahsediyorsanız hem fikirim ancak bütün hepsini içerisine alan bu genelleme yanlış

    Kendi adınıza bunun tek yol yada geçerli olduğunu söylemiyo olabilirsiniz.Buraya durduk yerde polomik yaratmak için yazmadım gördüğümü yazdım sadece.
     
  7. Caribbean T
    Offline

    Caribbean T Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2010
    Mesajlar:
    321
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci & Sporcu
    Yer:
    İstanbul
    Çok güzel yazmışsın eline sağlık coyote hepsini okudum
     
  8. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Ben şahsım adına hiçbirşeyi ayıracağım falan yok doğal olan karbonhidrat bile karbonhidrat yükleme günleri hariç alınmamasını (o da kas glikojenini tamamen doldurmak için ) söylüyorum. Herkes farklı uygular bunu saygı duyarım. Kimi elma yer gün içinde kimi yulaf yer ama yine keto diyeti uygulayabilir. Amaç yağ yakımı, kas kazınımı ve ya sabitlemesiyse ketosisin içinde kalmak önemli nokta burda.

    Bir cümleye başlarken bize kanıtlayacak cümlelerle yazın yoksa bu böyle uzar gider. Nedir yanlışımız genellemedeki belirtirseniz. Araştırmalarda alınma zorunluluğumu doğmuş kompleks karbonhidratın. Paylaşın öyle bir araştırma varsa bizde öğrenelim.

    Ayrıca şekeride komplekside bir tutuyorum. İstersen benlede konuşmak zorunda değilsin :)
     
  9. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    bana icinde seker olmayan 1 tane karbonhidrat agırlıklı gıda yazarmısın ?


    yedigin 1 tabak makarna aslında 1 avuc sekerdir. makarna yedikten sonra ne kadar zaman gecince acıkıyorsunuz bir kontrol edin ve kan sekerinizin yukselip yukselmedigine bakın

    kan sekeri yukseldikce yag yakımı durur

    kan sekeri dustukce yag yakılır. Bu bir kural

    Et olarak dogala yonelemiyorsanız bu etin degil et ureticilerin sucudur dogal olanlarını arayıp bulunuz aradıktan sonra kucuk ureticiden alabilirsiniz

    mesela oglak eti.


    100 gr makarnanın besin değerleri


    Karbonhidratlar

    Toplam Karbonhidrat
    30.6
    g
    10%
    Diyet Fiber
    1.8
    g
    7%
    Nişasta
    26.0
    g

    Şekerler
    0.6
    g

    neden 26gr nisasta alarak kendime zarar vereyim ? Bunun yerine daha vitamin mineral deposu olan yesil sebzelere yonelirim ve yedigim et dogal degilse onları atmam da yardımcı olur.

    Hangisi saglıklı beslenme ? Bizim arkasında durdugumuz diyet

    Tam Protein Yuksek Yag Dusuk Karbonhidrat

    Tam protein Dusuk Yag Yuksek karbonhidrat yedigimiz etler aynı besinler aynı aradaki tek fark yag ve karbonhidrat farkı Buna bakarak sen karbonhidratlar yaglardan daha dogal ve saglıklı mı diyorsun ?
     
    Son düzenleme: 30 Kasım 2010
    Caribbean T bunu beğendi.
  10. ugurguven
    Offline

    ugurguven Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    162
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Üni-öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Bahçelievler
    ben esmer pirinç,kepekli makarna,yulaf tüketiyorum kan şekerim hiç dalgalanmıyor.Makarnada tüketiyorum hiç acıkmam olmuyor nedense forumda makarnayla ilgili bir başlık var incele istersen.Demekki futbolcular 1 avuç şeker yiyip maçlara çıyorlar ve koskoca makarnayı biz yanlış tanımışız.

    Vay be durum buğday irmiğinin kıyaslandığı duruma bak.Glisemik indexi 50 olan bu besin şeker oldu.

    Yağ yakımını ayrıntılı olarak anlattığın içinde ayrıca teşekkür ederim.Konuşma benim için sona erdi...
     
    Coyote bunu beğendi.
  11. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    0
    Makarna yedin yağlanacaksın diye bir kural yok. Ben normal 0 yağ diyetiyle 30 kilo verdim yağı kesip karboyla da kilo verilir yağ yakılır burda tartışılan sağlıklı olması şuan eminim karboyu azaltıp yağa abansaydım daha güzel olacaktı vücudum

    1 sayfa öteye yazdım kendi beslenmemi
    Herkes deneyip görebilir

    400 gr karbo alacağına
    200 gr karbo 100 gr yağ al
    Bu bile farkediyor ben şuan öyle yapıyorum sadece idman oncesi 100 gr bulgur sonrası 100 gr bulgur off günlerde oda yok tereyağ yağlı et süt kalori hesabı yapmadan yiyorum bu şekil giderse karboyu tamamen kesecem denemeden bilemezsiniz idman performansım düşecek diye bekliyordum düşmedi o 200 gr bulguruda kesince düşmezse karboyu tamamen çıkarıcam hayatımdan şu an emin olduğum tek şey yağların daha sağlıklı olduğu daha iyi enerji verdiğidir kendim denemesem inanmazdım buna
     
  12. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    Atışmaya gerek yok arkadaşlar, ugurguven bütün samimiyetiyle birkaç soru sormuş ve cevabını almak istemiş. İlk mesajından da kötü bi niyeti olmadığını net bi şekilde görebiliriz. Bilgilendirici bir tartışmadan uzaklaşıp atışmaya ve sidik yarışına dönüştürmeyelim lütfen.

    Mesela antrenmandan sonra 'recovery' yani yenilenme dönemini kısaltmak için insülinin yükselmesinin faydalı olduğunu biliyoruz hepimiz. Bu konuda görüşleriniz neler.
     
    ugurguven bunu beğendi.
  13. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    yani şöyle bir durum mevcut, esmer pirinç ve bulgur glisemik açıdan düşük yani vücutta uzun sure zarfında emiliyor. bu sayede hücre içine yağ ve karbohidrat aynı anda giriyor. Hücre paslanmıyor.

    ancak yağ yakan insanlarda yağ yakımını yavaşlatıyor. gelişmemiş yağ oksidasyonu olduğunda durduruyor hatta.

    ama bunun icinde belirli bir kuru kütle yakalamak gerekiyor. ve butun gun bunlarla beslenmemek gerekiyor.

    Ayrıca vücut iyice yağları kullanmaya adapte edildiğinde 6-8 hafta sonra fıstık kabukları ile karıştırılmış yulaf ve esmer pirinç diyete eklenmeli.

    Esmer pirinç japonların ana yemeği içerisindeki karbohidrat privuata indirilirken sorun oluşturmuyor.

    Tıpkı çekirdekli siyah kuru üzüm gibi.

    Zira çekirdekli siyah kuru üzüm sıradan şekerden farkı çok yavaş emilip kaslardan önce beyni beslemesi kan yapması ve bu sebeble metabolizmayıda hızlandırması.

    yani bütün karbohidratları belirli bir yağ oranına düşene kadar almıyoruz daha sonra yağlarıda proteinleride kesmeden doyana kadar besleniyor ve yanına esmer pirinç ve fıstık kabukları ile karıştırılmış yulaf ekliyoruz.

    Fıstık kabukları muhabbeti, bağırsak florasında emilimi aşırı yavaşlatmasından geliyor.

    Cünkü fıstığın kabukları en lifli bölgesi ve zira yer fıstık kabukları ile yenmeli.

    ayrıca yer fıstığını herkez kullansın, yapılan butun araştırmalarda kabuklu yer fıstığının kan şekerini asla düşürmediği ve aksine butun gun dengede tuttugu görülüyor.

    içindeki yağ ise lifli yapısı sebebiyle besinlerin emilini azaltıyor yani ne kadar yersenız yeyın hem tok duruyorsunuz aynı zamanda yağ yakıyorsunuz ve enerjiniz fulleniyor.
     
    Son düzenleme: 30 Kasım 2010
  14. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    :) Süper kalıplaşmış fikirleri değiştirmek tabii ki çok zor olucak
     
    magicbaris ve heldic bunu beğendi.
  15. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Tam Protein Yuksek Yag Dusuk Karbonhidrat

    Tam protein Dusuk Yag Yuksek karbonhidrat


    degisen sadece yaglar :) Ve saglıkdan bahsediyolar Hangi eti yiyorsan 2 tür beslenmede de aynı eti yiyeceksin Ve ustune ustelik saglıksız bir suru karbonhidrat tuketeceksin.

    3000 4000 kalorlik alımı dusuk yag ile hangi karbonhidrattan saglıyorsunuz merak ediyorum.
     
  16. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Atışmak söz konusu değil aslında tabiki herkez fikirlerini paylaşacak. Örneğin 30 yaş üstü insanların görüşlerini de almalıyız.

    Ancak bir konu var, ortaya kesin net deliller koyarsak daha iyi olur. yani neden neyi nasıl yapmalıyız delilleri ile vücudun çalışma prensipleri ile ilgili.

    Mesela antremana aşırı uyarıcı yükleyip gelen insanlar ve steroidlere başvuran insanlar var. Kas arttiramadıklarından şikayet eden.

    yani spor salonlarında envayi çeşit insan var.
     
  17. Vorenus
    Offline

    Vorenus Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    345
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Vancouver
    Sanırım Flexor hocamızın bir yazısında okumuştum . Günlük 100 gr karb. altına düşüldüğünde beynin ve merkezi sinir sisteminin düzgün şekilde çalışamayacağından bahsediyordu . Bende şahsen günlük en az 100gr karbonhidratın meyve sebze bunların suları veya sütten alınması gerektiğine inanıyorum .
     
  18. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    saygıdeğer dostum öncelikle insanlarda insulin direnci oluşmadan evvel sorunlar gozukmuyor.

    yani sürekli sabit fikirli olmamak lazım ve diğer insanlarında fikirlerini saygıyla karşılamalıyız.
     
  19. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    gunde 30gr ın altında tuketiyorum bu kadar neseli dinamik oldugumu hatırlamıyorum :) bırakın 100 gr ı :)
     
  20. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Flexor hocamız şüphesiz değerli bir insan ancak protein ve yağlardan glikoz yapılabiliyor.

    Tehlike durumunda bütün enerjimiz nereden geliyor? Kortizol hormonu acil ve yoğun stress durumlarında glikoz yapıyor ve kana veriyor üstelik hiç şeker kullanmasakta.

    Tam 2 hafta sonunda kas glikojen doluluk oranı düşer, vücut karaciğerde ve kas iskelet sisteminde daima hazırda karbohidrat bulundurur.

    Haftada 3 idman yapan biri hiç karbohidrat almasa yada çok az karbohidrat alsa yinede vücudunda glikoz üretilecek kadar protein ve yağ mevcut.

    kas proteinleri gitsin istemiyorsak daha fazla protein alımı buradan doğuyor. Sonuç itibari ile vücudumuzda glikozu kullanan şüphesiz beyin. Butun enerjisi glikozdan geliyor.

    Bununda içinde çekirdekli siyah kuru üzüm sadece beyni besliyor. içerisindeki antioksidanlar ise hücrelerdeki yağ yandıktan sonra açığa çıkan toksik maddeleri idrarla dışarı atılmasını sağlıyor.

    Yağlar okside olmaya başladığı zaman glikoz kullanımını sadece beyin yapıyor.

    dolayısıyla glikoz biterse ketonlar devreye girer.

    Bu ketonlarda sıradan hiç yemek yemeyen insanlardaki ketonlar değil. Bilakis beyni koruyan ve asidik yükü sıradan diyetlerden bile düşük ketonlar.

    ayrıca en iyi karbohidrattanda daha iyi enerji sağlarlar.
     
    Son düzenleme: 30 Kasım 2010

Sayfayı Paylaş