Omzum çıktı ve tekrar başlayacagım

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve Burak-58 tarafından 24 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Burak-58
    Offline

    Burak-58 Üye

    Katılım:
    9 Mart 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    fotografı yükleyebildimmi bilmiyorum geçen sene 1 ay gittim vg ye. birgün halısaya maçında omzumu çıkardım ve sonra bıraktım vg yi. şimdi tekrar başlamak istiyorum ama tekrar çıkar diye korkuyorum fikrinizi alabilirmiyim saygılarr ..
     

    Ekli Dosyalar:

  2. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    38
    doktor izin verdiği zaman antreman öncesi ısınmak şartıyla düşük ağırlıkla çalışabilirsin.(omuzda zaten düşük ağırlıkla çalışmak lazım)

    ilk zamanlar fazla yormadan başla.
     
    Burak-58 bunu beğendi.
  3. Burak-58
    Offline

    Burak-58 Üye

    Katılım:
    9 Mart 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    doktor zaten omzum çıktıgında hafif antremanlar verdi omzum 3 hafta sargıda kaldı bende doktorun verdiklerini yapıyorum şimdi de doktorun verdiklerinden biraz daha ileri gitmeyi düşünüyorum body salonunda yorumun için teşekkürler
     
  4. 'Tuna
    Offline

    'Tuna Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    61
    Omuzun çıktıysa dikkat etmelisin tekrar çıkarsa en ufak bir şeyde çıkmaya başlar. Belirli bir süre bekle bence. Yinede başlamayı düşünüyorsan bir süre zorlamadan çalış. Yoksa yine çıkarsa hayallerin hüsran olabilir.
     
    Burak-58 bunu beğendi.
  5. Burak-58
    Offline

    Burak-58 Üye

    Katılım:
    9 Mart 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    7 hafta oldu omzum çıkalı biraz daha bekleyip başlamayı düşünüyorum inş birdaha başıma gelmez böyle birsey
     
  6. 'Tuna
    Offline

    'Tuna Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    61
    Başladığındada hafif çalışırsın bir süre baktın güzel gidiyo hafifden zorlarsın. Zatan omuzda zorlayacak hareket bir miltary press var gerisi hafif çalışman lazım ki hareketden verim alabilesin.
     
  7. Fantastix
    Offline

    Fantastix Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2010
    Mesajlar:
    189
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bence beklemelisin.
    Neden diceksin , Benimde köprücük kemiğim kırılmıştı omuzla göğüs kafesini bağlayan 10-15 cm arasında bi kemik . Omuz yüklenirken o kemiklerde acayip bi sızı meydana geliyo bu sızılarda omuzdada meydana gelebilir diye düşünüyorum.
    Hafif ağırlıklarla kendinizi kasmadan çalışmanızda iyi olabilir çünkü birden yüklenmeniz omuzunuzu kötü yönde etkileyebilir.
    Her ters hareketinde omuz çıkabilir vs. şeyler çok kötü , geçmiş olsun :)
     
    Burak-58 bunu beğendi.
  8. Burak-58
    Offline

    Burak-58 Üye

    Katılım:
    9 Mart 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    yavas yavas başladım bile şimdi omzum gayet iyi bidaha çıkacaga benzemiyor ama hep aklımda omzumun birdaha çıkabilecegi buda çalışırken dikkatli olmamı saglıyor herkese tşkürler :)
     
  9. fitnessboy
    Offline

    fitnessboy Yeni Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2011
    Mesajlar:
    255
    Beğenileri:
    169
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba öncelikle konuyu şimdi gördüm ve bir araştırma yapayım dedim.Araştırmamda Uzman Doktor Semih Hazar şöyle belirtmiş ''omuz çıkması hakkında'' Eklemi oluşturan kemiklerin normal ilişkiler dışında yer değiştirmesine, eklem yüzlerinin birbirinden ayrılmasına çıkık (Luksasyon) denir.Eğer eklemi oluşturan kemikler birbirinden tam ayrılmazsa subluksasyon denir. Eğer çıkık bir kere olduktan sonra ufak travmalarla adeta hiç sebebsiz yere tekrarlarsa bunlara habituel, yani alışkanlık haline gelen çıkıklar denir. Çıkıkların % 50 I kadarı omuzdadır, % 25 dirsekte, % 15 kalçada görülmektedir.
    Travmatik bir çıkığın genellikle yetersiz tesbiti ve iyileşmesi sonucunda bu eklemin daha sonraki dönemde kolayca veya spontan olarak defalarca çıkmasına tekrarlayan ( habituel ) çıkık denir.

    Her travmada görülen ağrı, şişlik ve ekimoz görülebilir.

    Asıl çıkık belirtileri ise şunlardır:

    1.Hastanın duruşu: Çıkık olan kişi kol ve bacağını özel bir durumda tutar.Omuz çıkığında kol uzamış gibidir ve diğer eliyle çıkıklı dirseğe destek olur, omuz yuvarlaklığı kaybolur, akromion kabarıklaşır, bunun altında çöküntü olur (apolet belirtisi).

    2.Elastiki fiksasyon: O eklem için beklenen hareket tam yapılmaz, takılır kalır, normal hareket açısını kazandırmak için zorlanırsa elastiki bir dirençle karşılaşılır.

    3.Nörovasküler muayene

    4.Radyolojik inceleme

    Habitüel omuz çıkıkları, özellikle sporcularda çok sıkıntılı bir durumdur. Sporcunun performansını çok etkiler. Özellikle üst taraf sporu yapan kişilerde (Basketbol, voleybol, futbolda kaleci) tekrarlayan omuz çıkıkları için adaydırlar.
    Tekrarlayan omuz çıkıklarında, omuzu çıkaran hareket kolun yukarı kalkması ve omuz ekleminden arkaya doğru dönmesidir. Bu hareket önden yırtılmış olan ve iyileşmekte güçlük çeken ve gevşemiş bulunan omuz kapsülünden, omuz başının öne doğru çıkmasına neden olur ve sporcu acı ile olduğu yere yığılır. Ancak bu tekrarlayan çıkıklar o kadar çok sayıda olabilirler ki, bir çok sporcu omuzunu kendisi yerine koyar.
    Eskiden omuz çıkıklarında birkaç kez çıkmadan cerrahi kararı verilmez idi. Bunun temel nedeni, tanı araçlarında MR tetkikinin olmamasıydı. MR tetkikinin artması ve tanıda çok yararlı bilgiler vermesi sonucunda, anatomik olarak tüm çıkıklarda görmeye başladığımız "Bankart lezyonu" dediğimiz, omuz önündeki kapsül ve kıkırdak yırtığının varlığının ortaya rahat konulabilmesi ile, artık çok daha kolay cerrahi kararı verilebiliyor.
    Son yıllardaki genel teamül şu hale gelmiştir. Omuzu çıkan genç sporcularda, üst taraf sporu yapıyorsa, örneğin futbolda kaleci ise, MR tetkikinde veya yapılan artroskopik tetkiklerde, omuzda Bankart yırtığı dediğimiz yaralanma mevcut ise, omuz çıkığı geçirmiş bu sporcuda bir daha omuz çıkığını beklemeden cerrahi tedavisinin yapılması gerekmektedir.Çünkü bekleme ile sporcu çok daha uzun süreler kaybetmekte ve cerrahi müdahale yapılmadan geçen sürede kendine güven de azalmaktadır.
    Omuz çıkığı ameliyatı geçiren bir sporcu, eğer futbolda orta saha oyuncusu ise 4.5 ay, eğer kaleci ise 6 ay spordan uzak durmak zorundadır. Tamir edilen dokunun bir daha çıkmaması için ortalama geçmesi gereken süre bu kadardır.

    benim size önerim ; omuz MR çektirdikten sonra ortopedi uzmanına muayene olarak ; rahatsızlığınızın habituel omuz çıkığı olup olmadığının tespiti ile ameliyat olma durumunu görüşmenizdir..

    geçmiş olsun dileklerimi sunar , acil şifalar dilerim.

    Alıntıdır(http://www.umithazar.com/hastalik.tedavi/2898/omuz.cikmasi)
     
    Burak-58 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş