Omleti nasıl yapıyorsunuz?Annem yapıyor ama sporcu omleti farkılıdır diye düşündüm.Nasıl yapıldığını anlatırmısınız?
Tavaya yağı 4-5 kere damlatıp peçeteyle heryerini yağla. Omlet tercihi sana kalmış. Lor peyniri & yumurta iyi seçimdir, ikiside protein kaynağı.
Sporcu omleti diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Ben şöyle yapıyorum bir kaseye 3 yumurta kırıyorum içine çok az tuz ve lor peyniri daha sonra tavaya tatlı kaşıgı kadar sıvı yağ döküyorum kısık ateşte pişiriyorum pişmesi 1 dk sürüyor.
göz kararıyla,yaklaşık 1 kaşık zeytinyağı döküyorum tavaya..İyice ısındıktan sonra üzerine 3 yumurta kırıyorum(sahip olduğum bilgiler kadarıyla günde 1 yumurda sarısından fazlası zararlı olabiliyor içindeki doymuş yağ vs. bakımından) +sarılarını da o vaziyette başka bir yere ayıramayacağımdan mecburen komple pişiriyorum.. Ek lezzet ararsan forumda bi arkadaştan duyduğum ton balıklı versiyonunu da yapabilirsin,bunun için ya zeytinyağlı ton balığı almalısın ya da light.. Eğer zeytinyağlı alırsan tavaya önce onu dök ve ek olarak yağ ekleme,bi süre ısıt ve ardından yumurtaları kır.. Yine ek bi lezzet olsun diyorsan;yukarıdaki arkadaşların da belirttiği gibi ya lor,ya da light peynir al bir parça böl ve yumurtadan önce onu biraz kızdır tavada zeytinyağıyla birlikte..ardından da yumurtaları kır.. tuz atmamanı öneririm hiçbir versiyonunda.. Zeytinyağını ile kızartma yapılamayacağını söyleyen arkadaşlar çıkabilir;sadece kendi yaptığımı anlatmak istedim,yardımcı olabildiysem ne mutlu,saygılar...