Omlet Nasıl Yapılır?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Furko2424 tarafından 19 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Furko2424
    Offline

    Furko2424 Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    227
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Omleti nasıl yapıyorsunuz?Annem yapıyor ama sporcu omleti farkılıdır diye düşündüm.Nasıl yapıldığını anlatırmısınız?
     
  2. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    Tavaya yağı 4-5 kere damlatıp peçeteyle heryerini yağla. Omlet tercihi sana kalmış. Lor peyniri & yumurta iyi seçimdir, ikiside protein kaynağı.
     
    Furko2424 bunu beğendi.
  3. Furko2424
    Offline

    Furko2424 Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    227
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    sadece lorla yumurtayı pişirince omletmi oluyor ?
     
  4. Dynamo
    Offline

    Dynamo Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.137
    Beğenileri:
    1.714
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    Sporcu omleti diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Ben şöyle yapıyorum bir kaseye 3 yumurta kırıyorum içine çok az tuz ve lor peyniri daha sonra tavaya tatlı kaşıgı kadar sıvı yağ döküyorum kısık ateşte pişiriyorum pişmesi 1 dk sürüyor.
     
    Furko2424 ve (silinen üye bunu beğendi.
  5. pierre_tolga
    Offline

    pierre_tolga Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    23
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Çorlu
    göz kararıyla,yaklaşık 1 kaşık zeytinyağı döküyorum tavaya..İyice ısındıktan sonra üzerine 3 yumurta kırıyorum(sahip olduğum bilgiler kadarıyla günde 1 yumurda sarısından fazlası zararlı olabiliyor içindeki doymuş yağ vs. bakımından) +sarılarını da o vaziyette başka bir yere ayıramayacağımdan mecburen komple pişiriyorum..

    Ek lezzet ararsan forumda bi arkadaştan duyduğum ton balıklı versiyonunu da yapabilirsin,bunun için ya zeytinyağlı ton balığı almalısın ya da light.. Eğer zeytinyağlı alırsan tavaya önce onu dök ve ek olarak yağ ekleme,bi süre ısıt ve ardından yumurtaları kır..

    Yine ek bi lezzet olsun diyorsan;yukarıdaki arkadaşların da belirttiği gibi ya lor,ya da light peynir al bir parça böl ve yumurtadan önce onu biraz kızdır tavada zeytinyağıyla birlikte..ardından da yumurtaları kır.. tuz atmamanı öneririm hiçbir versiyonunda..

    Zeytinyağını ile kızartma yapılamayacağını söyleyen arkadaşlar çıkabilir;sadece kendi yaptığımı anlatmak istedim,yardımcı olabildiysem ne mutlu,saygılar...
     
    Furko2424 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş