olimpiyat birincilerine 2000 cumhuriyet altını

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve hernan77 tarafından 16 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    türkiye olimpiyat oyunlarında altın madalya alan sporcularına 2000 cumhuriyet altını, gümüş madalaya alana 1500 ve bronz madalya alana ise 1000 cumhuriyet altını ödül veriyor. şimdiye kadar iki sporcu gümüş madalaya alabildi bildiğim kadarı ile. 2000 cumhuriyet altını 500 bin küsür ytl yapıyor. bence gayet iyi bir meblaa. ayrıca madalya alan sporcular devlet sporcusu olup aylık almaya hak kazanıyorlar..bunca sene boşu boşuna spor salonlarında terlemişiz. profesyonel olarak halter yada güreş ile ilgilenseydik keşke........
     
  2. Aytosh
    Offline

    Aytosh Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2006
    Mesajlar:
    632
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    0
    şahsen ilgilenmiş olsaydım da olimpiyatta madalya alamayacağıma eminim :D vg den memnunum
     
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    bu biraz şuna benziyor..1.haftasında bir vg.ciye "150kg ile nizami 8 tekrar bench press yap bu salon senin olsun" demeye benziyor.. :)

    vermeden istemek dedikleri bu olsa gerek..kişisel kabiliyetler ile biryere kadar gidilebilir..10km koşuda 2.olan elvan abeylegesse yabancı , halil mutlu ve naim süleymanoğlu yabancı bir ülkede seçilip yetiştirilmişlerdi..
    yani bizden bu sistem ile sporcu çıkmaz..
     
  4. burakjudo
    Offline

    burakjudo Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    doğru söylüyorsun diez abi
    bende pro fesyonel judocuyum daha 16yaşındayım hedefin 2012 ama bu sistemle gitsem de derece yapmak cok zor inş sisteme el atarlar hernan abi sende ol,mp,yatlarda derece yapmayı cok kolay bir şey mi zannediyorsun onlar günde 8 saat antremen yapıyorla hem de aralıksız o halde bile derece yapamıyorlar sen nasıl yapacaksın
     
  5. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Yine bu forumda bir yerlerde yazılmıştı:

    Rekor üstüne rekor kıran yüzücü Phelps'e madalya aldıktan ne yapacaksın demişler.
    Yine antrenman yapıcam demiş.

    Yani olay biraz da zihniyette bitiyor.
    Yani yurtdışında sporculara sadece gerekli fiziksel imkanlar verilmiyor. Aynı zamanda öyle profesyonel yetiştirilliyorlar ki, bambaşka zihniyette ve başarı odaklı insanlar ortaya çıkıyor.
    Biz o "zhiniyeti" yakaladığımız zaman uluslararası çapta başarılı sporcularımızı yetiştirebileceğiz anca..
     
    Despo bunu beğendi.
  6. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    tabiki olimpiyatlarda başarı elde edebilmek disiplin ve çalışma gerektirir. bunun yanısıra de ülkenin spor politikası çok önemlidir. bizde böyle bir politika maalesef yok. bizim hiçbir şeyde politikamız yok. abd de sporla ilgilenen gençlere birçok üniversitenin kapıları sonuna kadar açık. adamlar spor yapan kişinin aynı zamanda eğitimli olması taraftarı. bizim güreşçilerimizin arasında doğru düzgün eğitimi olan adam yok. konuşmaya başladıklarında kullandıkları birkaç kelime var.

    okullarımızın çoğunda doğru düzgün spor salonu yok. ondan sonra gider etiyopyadan sporcu getirir ülken adına yarıştırısın.....
     
    Son düzenleme: 17 Ağustos 2008
    Despo ve diez bunu beğendi.
  7. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar neden oldugunu anlamadım ama burda elvana karşı sanki bir tepki var teşekkür etmek yerine... tabiki yabancılar da yarışacak Türkiye adına bu çok doğal birşey şuan ki olimpiyat anlayışında her ülkenin bünyesinde boyle sporcular mevcut. Diğer taraftan elvanın nasıl kazanıldıgı da ayrı bir konu onun için bu ülkeye çok bağlı zaten hareketleri ve tavırlarından da belli oluyor. Şuan bazı kendi vatandaşlarımızdan bile bize daha bağlı olan bir insanı boyle imalı eleştirmemek lazım.

    birde şu spor politikası işi var evet önemli fakat şunu da unutmamak lazım ki bizim sporcularımız biraz da disiplinden yoksun kişiler mesela eşref apak taner sağır 4 sene önce büyük başarılara imza atıyorlar 4 sene sonra kayboluyorlar bunlar çokda politikayla ilgili oldugunu sanmıyorum çünkü suan gördüğüüm kadarıyla atletizm ve halter federasyon başkanlarımız işini severek yapan insanlara benziyorlar fakat sporcularımızda süreklilik yok onun için ilk önce eğitim bilinç ve disiplin verilmeli sporcularımıza belki sporcularımızı suçlamamak lazım sporda değil diğer tüm alnlarda üzerimize siyaret etmiş bir disiplinsizlik var ne yazık ki...
     
    nika bunu beğendi.
  8. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    federasyonların görevleri sadece kapılarına gelen sporcuları yetiştirmek değildir..
    hernan77 nin de dediği gibi spor politikası olmayışı bunda etkili..
    federasyonlar 4 tane sporcu bulup bunlarla yetinmezler ve sporcuların en ufak kaprislerinde yarı yolda bırakılmazlar..
    her ilden 100lerce sporcu bulurlar hatta fiziği müsait gençleri tespit eder ve ailelerini ikna ederler..
    herilden 100 sporcu adayı 81 ilden 8100 aday yapar..bunları zamanla elerler ve mutlaka bir şampiyon çıkar..

    bunların arasında alacaklarını da beslenme , motivasyon, antreman ve örgün öğretim açısından eğitimini yaparsın olur biter..

    olimpiyat köyündeki sporcuların yarısı sakattı..sporcuya kusur bulmak ne kadar doğru..olimpiyatların tarihi 4 yıl önceden belirlenmiş ama biz bugüne yetiştirememişiz sporcuları sakatlık açısından..


    halterci taner e bakıyorum kolları kız kolu gibi , kemikleri ince ama kas yapısıda zayıf..ee ben mi sakatlanayım..tamam bacakların güçlü kaldırıyorsun ilk hakkında 165 kg.ı ama noldu dirsekten sakatlandı..diğer halterci bacaktan sakatlandı..

    tamam almanyada kişi başına düşen milli gelir bizden fazla ve refah yüksek ama botswanada damı öyle..olimpiyatlarda koşuda her müsabakada neredeyse sporcuları vardı..ayrıca isviçrede de kişi başı gelir yüksek ama var mı sporcuları..

    bunları çözmek için alim olmaya ve amerikayı tekrar keşfe gerek yok..gidilir bu işlerde çok iyi ülkelere sistemleri adan zye öğrenilir..bizler çok iyimseriz..yetkililer çok iyimserler ama bence yeterli değiller..

    federasyonlarda ilgili spordan nefret eden adamlar varken , hayatında spor yapmamış adamlar varken kısa vadede sonuç beklemiyorum..

    ayrıca elvan'a tabiki kastımız yok ama elvan bizim sistemin yetiştirdiği bir sporcu değilki sahte başarılara sığınalım..gidin bulun bir etiyopyalı birinci olsun..
    milli spor politikası bu kadar aciz olmamalı..

    naim süleyman oğlu bulgaristanda direk içine doğarak haltere yazılan bir sporcu değildi..pinpon takımında kemik yapısının çok güçlü olduğunu fark eden uyanık yetkililer en mantıklı spora yönlendiriyorlar..


    öfkeli olduğum bir konu..kimse üstüne alınmasın ve işi lütfen siyasate çekmesin..kilitlenmesin başlık..
     
    Despo ve Aytosh bunu beğendi.
  9. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    sonun kadar katılıyorum sana diez. spor denince sadece futbolun akla geldiği bir ülkede olimpiyatlar başladığında diğer branşların da olduğu ve çoğu branşta da ne kadar geride olduğumuz akıllara geliyor...

    bu belki 3-5 yılda düzelecek bir sorun değil ama iyi bir tespit ve planlama ile 15-20 yıl sonraki olimpik oyunlarda birçok branşta başarı elde edilebilinir...

    izmitte aileler çocuklarının yüzebilmesi için kendi imkanları ile yüzme havuzu yapıyorlar, ilk etepta bu havuzun üstü açıkmış. zamanla havalar da soğuyor ama çocuklar o soğuğa rağmen yine de pes etmiyorlar, aileler bakıyorlarki böyle olmayacak havuzun üzerini de birşekilde kapatıyorlar. ve yüzme klubü oluyorlar ve o klupten şimdi şampiyonlar çıkıyormuş. devletin yapması gerekeni aileler yapıyor.

    şimdi aramızdan çıkıp herşeyi devletten beklemekte olmaz dyecek arkadaşlar olabilir. ama spor tesisi kurmak ve yaygınlaştırmak devletin asli görevlerinden biridir. devlet gençlerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlamarını sağlamak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bunu yapmak zorunda. bu ayrıca sosyal devlet olabilmek için de çok önemli....
     
    diez bunu beğendi.
  10. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    diez sen 8100 aday bulsunlar demişsin fakat zaten Türkiyenin şuanda 100000 lisanslı sporcusu var anlıyacanız bu işlerle boyle olmuyor.

    Türkiye nin spor politikası çok yeterli olmasa da vardır fakat parası ve teknolojisi yeterli olmayınca işler istenildiği ve beklenildiği gibi gitmiyor. Birkaç örnek verecek olursak ingiltere sadace bisiklet yarışları için 2+4+8 milyon pound vermiş çinin nasıl bir yatırım yaptıgı ortada vs... Yüzme de ise uzun yıllar bu kafayla birşey beklememeliyiz çünkü yüzme federasyon başkanın aldıgı karara göre kesinlikle yabancı hoca alınmıyacakmış sonuç ortada... bu işler boyle olmayacagı er geç anlaşılacak america bile jimlastikte çinli antrenor kullanırken ve birçok dalda yabancı sporcuları bulunurken Türkiye nin boyle kısır döngülere kesinlikle ihtiyacı yok.

    son olarak soylemek istediğim şey spor politikası eşittir para. (o da bizde yok :()
     
  11. cusco*
    Offline

    cusco* Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    282
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İstanbul
    Biz bu sene İstanbul'da antreman yapacak havuz bulamadık 50m'lik..Burhan Felek Galatasaray'ın oldu gidemedik zaten uzak..Okmeydanı vardı almadılar bizi sabun kullanıyoruz diye palet takarken..Olimpiyat Evi kapalı havuzu korozyon var diye kapatıldı 3 üniversite acil yıkılması gerek diye rapor vermiş..biz de 25mlik hatta daha kısa havuzda antreman yaptık bu sene gerçekten çok zorluklar çektik devlet sahip çıktı mı ? tabiki hayır..sonra 2000 altın vermesi kolay emekleyen adamdan koşmasını istemek gibi birşey..yatırım yap yetiştir sonra 2000 altın ver..ödülü koyunca sanki herkes olimpiyat şampiyonu olucak..saçma..Hem üniversiteye hazırlanıyorum hem sporcu olmaya çalışıyorum ve bunda da bir kolaylık sağlanmıyor üniversiteye girişte..yurtdışında notları kötü olan ama yaptığı sporda başarılı olanların da iyi üniversitelerde okuma hakkı var..mesela bizde de başarılı olan derece yapan sporculara öss'de ek puan verseler fena olmaz :)

    Sonuç olarak spora teşvik edilmeli gençler sınavlarda çürüyor yardım edilmeli kolaylıklar sağlanmalı bunu gören her genç sporda başarılı olmak isteyecektir zaten bir de imkanlar sağlandı mı Türkiyemin çok iyi yerlere gelebileceğini düşünmekteyim..bu işi devletin bir an önce halletmesi gerekiyor..
     
  12. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    gray wolf haklı olduğun noktalar yok değil ama paradan önce istek ve inanç geliyor..

    çok dile getirmek istemiyordum ama milli takım seçmelerinde bugün torpiller döndüğünü bizzat duyuyorum..
    ya da bizzat arkadaşım duyduğunu anlattı, vg federasyonunda bir yetkili (odacı demiyorum) vg.ciler et kafalı olur diyerek nekadar o görevi hak etmediğini gösteriyor sözleriyle..
    benim kastım bunlar tabiki parasız olmaz ama bizde iyi niyet ve iyi yönetici kadrolar yok..

    edit : cusco* sana eğitim hayatı konusunda katılıyorum..zira kendi lise yıllarımı hatırlıyorum..beden hocasının tavsiyesi ile futbol takımına girdim ve antremanlardan dolayı bazı okul derslerine giremedim..sonuçta diğer derslerin hocaları hiç müsamaha göstermedikleri için notlarım kötüye gitti ve diğer yıl lisanslı sporu bıraktım beden hocam tekrar gelmemi istemesine karşın..
     
    Son düzenleme: 18 Ağustos 2008
  13. chgsk
    Offline

    chgsk Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    101
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    bonatschiye katılıyorum avrupa kupalarında bile amatör gibi kalecimiz uzatmalarda gereksiz kırmızı gördü profesyonellikten çok uzağız.

    ayrıca o altınlarda tamamen teşvik amaçlı söylenmiştir şu olimpiyatlarda 10 altın alsak o kadar vereceklerini sanmıyorum.

    olimpiyatlara ev sahipliği yapsaydık ne olacağını merak ediyorum.
     
  14. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    cusco üzülerek şunu diyebilirm ki bazı sistemlerim her ülkeye uygulanabileceğini sanmıyorum. Mesela bu üniversitelerde ek puan yada direk giriş gibi hususlar sporculara tanınsa şunu söyleyebilirm ki öss ye hazırlık kursları yanında birde öss sporcuları yetiştirme kurumlarıda çıkar ve Türkiye de 18-22 yaş arasında prof. spor yapmayan kişi kalmaz gibime geliyor :) boyle olunca da zaten sallanan eğitim sistemimize bir darbede boyle atılır yoksa başarılı sporculara boyle haklar tanımak Türkiye için çokda zor olmasa gerek.
     

Sayfayı Paylaş