Nutrade L-Carnitine Liquid 2500 mg

Konusu 'Yağ Yakımına Yardımcı Ürünler' forumundadır ve brhmcr tarafından 17 Nisan 2013 başlatılmıştır.

Ürün sizce nasıl?

  1. Başarılı

    oy sayısı 7
    63,6%
  2. Orta karar

    oy sayısı 3
    27,3%
  3. Başarısız

    oy sayısı 1
    9,1%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

  2. EmreAydn
    Offline

    EmreAydn Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    3
    Gerçekten 10 üzerinden 10 veririm.tabiki düzenli beslenme + sporla
     
  3. dawn05
    Offline

    dawn05 Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2013
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Birşey sorsam bunlar tek tüp 1 kullanımlık demi ?
     
  4. EmreAydn
    Offline

    EmreAydn Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    3
    evet. 1 kutuda 20 tüp bulunmakta
     
  5. Akhilleus
    Offline

    Akhilleus Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    1.294
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Grafik tasarım
    Yer:
    İstanbul
    Şimdi beyler konuyu hortlatacağım ama EmreAydn hocam demiş "Gerçekten 10 üzerinden 10 veririm.tabiki düzenli beslenme + sporla" bende diyorum ki bu laf %100 doğru. Buna kimsenin itirazı olamaz. Lakin sıkıntım şurada benim. Düzenli beslenme+spor zaten bu ürünü gereksiz kılar zaten. Düzenli beslenme+doğru yapılmış bir sporun bizim gibi genç yaştaki ve erkek bireyler üzerindeki etkisini değil l-carnitine gibi ne idiğü belirsiz, işe yarayıp yaramadığı tartışmalı bir ürün, termogenic yakıcılar bile sağlayamaz. L-carnitine yağ oxidasyonu ve mitokondrinin yağ yakımı için gerekli bir amino asit oturup da kimsenin bu konu hakkında hayır diyeceğini sanmıyorum. Ama burada önem olan konu şu vücut ne kadar l-carnitine verirsen o kadar yağ yakar gibi bir metabolizmal durum yok. Örnek olarak günlük l-carnitine ihtiyacı farzedelim ki 300 mg ve zaten bunu yediğimiz besinlerle emin olun alabiliyoruz çünkü bizler sporcuyuz ve hayvansal kaynakları çok tüketiyoruz. Peki buna antremandan önce likit olarak 2,5 gr daha l-carnitine ekledik sonuç ne oldu? Ben vereyim cevabını 0. Çünkü yağ oxidasyonu sadece bu amino asidin domine ettiği bir kimyasal döngü değil, sadece bu amino asidin de refakat ettiği çok daha grift bir metabolizmal aktivitedir. Ve genellikle en çok atlanılan ve en önemli kısım budur.

    Bizim stubborn fat dedikleri inatçı yağlar ile sıkıntımız var, yoksa adeleye dolgunluk veren kas içi yağlarını ve mecburi olan iç ve organ yağlarını bu kategorilerin dışında tutuyoruz çünkü bunlar sağlık ve spor için elzem noktadadır, kaybı düşünülemez bile. Peki stubborn fat sıkıntımız niye var? Belki garip gelecek ama yeterince çeşitli ve esansiyel yağları gerektiği kadar almadığımız için var. Vücut için yağlar sadece enerji kaynağı değil, aynı zamandan hormonal birer dokudur ve buna adipoz doku denir. Nasıl ki her organın salgıladığı ve aromatize ettiği bir takım hormonlar var ise bu adipoz doku için de geçerlidir. Örneğin bacak antremanı nasıl GH salınımını teşvik ediyor ise kütlesinden dolayı, fazla olan adipoz doku da o denli androjenik hormonları aromatize edecektir çünkü kendi varlığını devam ettirmek ister her organ ve doku. Estradiole çevrilmiş testosteron yağ dokusunda aromatize olur ve yağ yakımını güçleştirir. Bu süreçte alınacak l-carnitine hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

    Burada anahtar mesele gerekli yağların alınmasıdır. Omega 6 - Omega 3 gibi çoklu doymamış yağlar esansiyeldir. Genel bir omega 3 eksikliği söz konusudur. Hatta önerilen miktarlarda alınsa bile O6/O3 arasındaki korelasyon genel beslenme mantığında sorunludur ve 4/1 in üstündedir. Bu vücutta enflomasyonu, yani yangıyı arttırır. Bu farklı metabolizmal süreçler içerisinde yağ dokusunu inatla arttırmaya doğru bir savunma geliştirmesini sebebiyet verir. Yeterli miktarda doymuş yağ alımından da uzak durmak, hormon üretimi için vücudun yağ stoklama ihtiyacını arttıracaktır. Öcü mantığıyla yaklaşılan kolesterol ve doymuş yağların diyetteki toplam yağ oranına yüzdesi düşürüldükçe yağlanma da kaçınılmaz olacaktır. Şu anda örnek bir beslenmede maalesef Omega 6: 15-20 gr Omega 3: 0,5-1,5 gr Omega 9: 8-10 gr Doymuş yağlar ise: 10-15 gr kadardır ki bu maalesef hem total için, hem de birbirlerine dengeleri için bir faciadır. Bu profilde vücut yağ yakımını olabildiğince yavaşlatacaktır. Omega 6 nın azıltılıp en fazla 6-8 gr çekilip, açığa çıkan miktarın +10 gr eklenerek doymuş yağlara kaydırılması hem antreman verimliliği, hem vücut yağ stoklarının durumu için gözle görülür iyileşmelere sebep olacaktır.

    Eğer bütün bunlar tam olarak düzenlenir ve iyi antreman yapılır ise CLA, l-carnitine, vs. gibi aslında ekstra alımı hiçbir anlam ifade etmeyen desteklere de gerek olmayacaktır. Bunların etkileri tabiki vardır ama dediğim gibi hiç olmaması veya yetersizi ile, normal düzeyde olması arasında bir fark. Normal düzey ile ekstra alım arasındaki fark değil. İlgili araştırmaları okurken plesebo grubu ve negatif grubun değerlerini de gözden geçirmeniz yararlı olacaktır kandırılmamak adına.

    Saygılarımya
     
    1Legend, Statix, Ivedone ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  6. uzerg
    Offline

    uzerg Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2013
    Mesajlar:
    217
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Hocam napmissin sen ya helal olsun
     

Sayfayı Paylaş