Nişasta

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve bonatschi tarafından 15 Mart 2006 başlatılmıştır.

  1. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    arkadaslar, antrenman oncesi ve gun ıcersınde kompleks karbonhidratlar tüketiriz genellikle.. mesela sutlu yulaf ya da yagsız makarna, lapa pilav gibi.. bu ürünlere nişastayı da katabilir miyiz? mesela antranmandan 1 2 saat önce kaynayan süte belli miktar nişasta katıp biraz balla koyu muhallebi kıvamında yesek yararlı olur mu? yoksa nişastanın yulafa ya da yagsız makarnaya kıyasla olumsuz özellikleri ya da eksikliği var mı?
     
  2. baris
    Offline

    baris Özel Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    624
    Beğenileri:
    536
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ogr.
    Yer:
    ankara

    yulaf ve makarnada nişasta içeren besinlerdir.fakat bu gıdalar,piyasada bulunana toz halindeki nişastalardan daha geç karışır kana.buda gliseminin (kan sekeri seviyesi) hızlı bir şekilde artmasını engelleyerek daha uzun süreli bir enerji sağlarlar.ister basit karbonhidrat olsun ister kompleks,aldığınız her çeşit karbonhidrat sonuçta vücudunuzda glikojen olarak depolanacaktır ve aynı amaçla kullanılacaktır.o yüzden önemli olan günlük karbonhidrat alımımızı mümkün olduğunca glisemik endeksi düşük olan karbonhidratlardan almalıyız.özellikle antreman öncesi besinlerde.antremandan 3 saat evvel alacağınız yulaf gibi glisemik endeksi düşük bir bileşik karb. antreman boyunca size çok sağlam bir enerji ve düzenli bir kan şekeri seviyesi sağlayacaktır..yulaf,kahverengi pirinç,kepek gibi.makarna,patates ve beyaz pirinç de kopleks karb. olmasına rağmen diğer üçüne göre bi nebze daha hızlı kana karışır.o yüzden antreman öncesi besinlerinizi mümkün olduğunca bu gıdalardan almaya gayret edin.
     

Sayfayı Paylaş