Neden pilav değilde pirinç lapası?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve godzilla tarafından 30 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. godzilla
    Offline

    godzilla Üye

    Katılım:
    4 Mart 2006
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Yer:
    giresun
    Lapa yağsız olduğu için mi tercih sebebi?
    yoksa lapa olmasının daha tok tutucu veya başka özellikleri var mı?
    sonuçta pirinç aynı birinç.
     
  2. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.307
    Ödül Puanları:
    123
    yağdan dolayıdır muhtemelen
     
  3. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Lapaya normal pilavdan daha fazla su konulur ve biraz daha fazla pişirilir. Boylece hazmı daha kolay olur. Ayrıca pilavdaki gibi yağ ve tuz eklenmez (genelde). Lapa yapılırken normal pirince nazaran esmer pirinç kullanımı daha uygundur.
     
    letsgoheat96, FedoR ve Cidade de Deus bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş