Neden Kefir Tüketmeliyiz?

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve james tarafından 23 Aralık 2005 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. james
    Offline

    james Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2005
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ögrencisi
    Yer:
    çanakkale
    Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir;

    Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
    Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
    Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
    Yüksek tansiyonu giderir
    Kolesterolü düşürür
    Damar sertliğini giderir
    Kemik erimesini önler
    Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
    Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
    Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır
    Egzama ve alerjilerde faydalıdır
    İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
    İdrarı sulandırır
    Karaciğer bozukluğunu tedavi eder
    Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
    Bağırsak hareketlerini hızlandırır
    Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
     
  2. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.239
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    bunlar doğal kefir içinmi geçerli yoksa Migros'tan falan aldığımız şişe içindeki kefirlerde böylemi? ;)
     
  3. james
    Offline

    james Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2005
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ögrencisi
    Yer:
    çanakkale
    cok bi farki yok

    yide de tabiki dogal olan hersey en iyisidir tabi steril (temiz) olmak kosu ile. ancak diğer ürünlerden de bu saydıklarımı elde etmen mümkün.
     
  4. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.582
    Beğenileri:
    300
    Ödül Puanları:
    93
    ya kefir ne kefal tamamda kefiri bilmiyorum hakkaten :idea:
     
  5. james
    Offline

    james Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2005
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ögrencisi
    Yer:
    çanakkale
    kefir nedir

    Kefir Kafkasya’ da yaşayan insanların sıklıkla kullandıkları sütün mayalandırılmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür. Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da yapılmaya başlanmış ve ülkemizde de Ziraat Fakültelerinin Teknolojisi bölümlerinde üretilmekte olup, sınırlı miktarda satışı yapılmaktadır.

    Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir. Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Boyutları 0,5-3 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday tanesi büyüklüğünde beyaz, beyaz-sarı arasında renklerde küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir
    oldumu kardeşim ,,. onceden kefali biliyordun sim di ise kefiri de biliyorsun ne mutlu sana
     
  6. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.582
    Beğenileri:
    300
    Ödül Puanları:
    93
    sağol james çok mutlu oldum sayende kefal ve kefir :lol:
     
  7. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.239
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
  8. brhmcr
    Offline

    brhmcr Guest

    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

    Konu kilitleme sebepleri;

    - Daha önce benzer bir konu açılmıştır
    Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

    Link : http://www.bodyforumtr.com/vbforum/kefir-t1282.html?p=236945

    Arama Kelimeleri :

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş