neden ekmek yemiyoruz ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve burak_solmaz tarafından 29 Mart 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. wrath06
    Offline

    wrath06 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2010
    Mesajlar:
    605
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    53
    Hiç yememek daha iyi 1 gr karbonhidra 190 molekul su tutuyomus ben ekmegi keseli 2 hafta olacak uyku kalitem bile arttı ( kahvaltıda 1 ekmek yiyordum)

    wrath
     
  2. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    İşin sırrı ekmeğin ununun çok işlenmiş undan yapılmasıdır.
    Böyle olunca glisemik indeks yüksektir.
    Buda insülin drencini olumsuz etkiler.
    Buda zincirin diğer ve son halkası olan yağlanmaya sebep verir.
    Yani işin özü insülindir.
    İnsülinin bozulnası çoğunlukla göbek ve simit olarak bize geri döner.
    Bu tür çok işlenmiş undan yapılan ekmekten uzak durmak lazım.
    Onun yerine yulaf bulgur vb kaliteli karbo tercih edilmeli
     
    mktarik97 ve wrath06 bunu beğendi.
  3. wrath06
    Offline

    wrath06 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2010
    Mesajlar:
    605
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    53
    Kullandigim tek karbo yulaf ve sebze.. sabah kahvaltisinda yumurta domates zeytin ve 2-3 kasik zeytinyagi tuketiyorum. Ekmek gereksizdir sadece alışkanlığımız var

    wrath
     
    boksbody ve mktarik97 bunu beğendi.
  4. mktarik97
    Offline

    mktarik97 Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    mersin
    Sağolun beyler yarın gidip 10kg yulaf alıcam:D
     
  5. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Burda püf noktalar var
    İnsülin öcü değildir. Tam aksine kaslarımızın ihtiyacı olan aminoasitleri ve glikozu kaslarımıza taşır.
    Ancak sadece bunu yapmaz.
    Ayrıca yağ sentezindede insülin devreye girer.
    Eğer insülin seviyesi normalin üstüne çıkarsa bu sefer kandaki yağlar besinler vs vücutta depolanmaya başlar. Buda simit ve göbek olarak bize kendini gösterir.
    Yani insülin kas gelişimi için gereklidir ancak fazlası kaslara gitmesi gereken besinlerin yağ olarak depolanmasını sağlayacağından yarar yeribe zarar verir.
    Sadece çok ağır antrenman sonrası eknek vb yenilebilir diyenlerde var ancak ben bu zamanda tediğimiz ekmeğin hormon yapımızı bozacağıba ibandığından kesinlikle düzenli olarak yenmemesi gerektiğine inanıyorum
     
    mktarik97 bunu beğendi.
  6. cheleby
    Offline

    cheleby Üye

    Katılım:
    18 Mart 2016
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    ben ekmeksiz yemek yiyemeyenlerdenim.Ama miktarını azaltacam. Bir sorum olacak. antrenmandan sonra lor peyniri tüketsek nasıl olur ? bir avuç kadar yada 2 yemek kaşığı kadar.
     
  7. aslangur
    Offline

    aslangur Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2013
    Mesajlar:
    1.373
    Beğenileri:
    677
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Tam buğday tüketiyorum günde berdeyse 1 tam ekmeğe yakın ekmeksiz kafayı yerim
     
  8. The Wolverine
    Offline

    The Wolverine Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2016
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Tüm tahıl taneleri yapı olarak 3 kısımdan oluşur. Bu kısımlar kepek, endosperm ve ruşeym'dir.

    Kepek: Taneyi dıştan saran yapı olup b vitamini, antioksidan ve lifli bir içeriğe sahiptir.
    Ruşeym: Ruşeym tanenin yeni bitki oluşturabilecek gelişebilen kısmına denir. Bazı yararlı yağlar, mineral, protein ve B vitamini içerir.
    Endesperm: Tahıl tanesinin en büyük kısmını oluşturur. Endosperm hem bitkinin hemde insanın besin kaynağı olan kısımdır. İçeriğin tamamı nişastadır.

    Rafine Un veya Beyaz Un (beyaz ekmek) adıyla satılan ürünlerde taneden kepek ve ruşeym rafine edilir
    Beyaz ekmek faydasız ekmektir benim görüşüm.Tüm besin değerleri alınır ve ortaya geç sindirilen sadece doyurucu bi besin ortaya çıkar.Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği,kepek ekmeği veya tam buğday unundan yapılmış besin değerleri yüksek ve vücudumuza faydalı ekmek türlerini yememiz gerekir.
    Şunada karşıyım eğer önünde profesyonel bir vücut geliştirme kariyeri yoksa amacın sağlıklı kalmak,estetik ve fiziksel olarak iyi olmaksa o kadarda vücudu zorlamamaktan yanayım.
     
    aslangur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş