NdmSrdr'den Suplement Sevdalılarına Yemek Tarifi..

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve NdmSrdr tarafından 1 Ekim 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. NdmSrdr
    Offline

    NdmSrdr Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Ayakkabı
    Yer:
    İstanbul
    Suplement ları sishirli ve büyülü tozlar zanneden yeni arkadaşlar için itinayla..

    Alacakları alt tarafı bir protein tozu fakat bunu 3 bilinmeyenli denklem havasına sokup, konu üstüne konu açan, bu kombinasyon nasıl, gainer mı, amino mu, bcaa mı glutamin mi, zart mı, zurt mu diye olayı gereksiz büyüten arkadaşlara her zaman nacizane aynı tavsiyede bulundum.

    Dengeli beslen, temiz beslen, sağlıklı beslen, iyi beslen.

    Elimizdeki kaynakları kullanmayı bilirsek cebimizde yanmaz. Nihayetinde bu sporu istersek çok masraflı şekilde de yapabiliriz ama bunu tabikide hiçbirimiz istemeyiz. Masrafları düşürmek için elimizdeki imkanları da değerlendirebilmelliyiz, örnek olarak;

    En basitinden süt..
    Bu içine tükürdüğüm takviyelerin büyük kısmı süt veya süt ürünlerinden yapılıyor. Bir çoğumuz bunu biliyoruz. Sadece sütü kullanarak ciddi protein kaynağı besinler elde edebiliyoruz, şöyle ki;

    Dün annem benim için sütten lor yaparken, sadece süt ile elde ettiğimiz besin kaynakları ve yaptığımız yemeğin resimlerini çekip paylaşma fikri geldi aklıma. Bu paylaşım KOMBİNASYON sıkıntısı çeken arkadaşlara biraz yol gösterir diye umuyorum. ;)

    1.Resim: Gördüğünüz ve anladığınız gibi Lor Peynir. Mutlaka anneleriniz taze sütten nasıl lor yapıldığını biliyordur. Gayet basit bir işlem. Peki ya altındaki su nedir..? O da şudur, kullandığımız meşhuuur Whey Protein in yapıldığı peynir altı suyu. 5 litre süt alıyorsun bir sürü lorun yanında 3-4 litre de bu sudan çıkıyor. Lor da suyu da protein deposu.hyper_ Lor ve suyu bir kenarda bekler..

    2.Resim: Yeşil biber, kırmızı biber, soğan, pırasa, mantar ve daha hangi sebzeyi istersen, makineden geçirip çok az zeytin yağıyla kavurduktan sonra lordan çıkan suyla bir güzel sebzeli çorba yapıyorsun, oluyor sana 3.Resim. Hem lif tüketiyorsun hem protein.. Yetmedi mi..? Al sana,

    4. Resim: Salatalık hangi yeşilliği seviyorsan; semiz otu, maydanoz, roka, marul, ıspanak, pazı karışımı benim tercihlerimdir. Yanına soğan, domatez, salatalık vs vs. Üzerine de 50 gr lor. Yanında da 2 - 3 dilim güzel kızarmış yulaf, çavdar veya glutensiz ekmek..

    Hazım süreci vücudu çok fazla yoran bir olaydır. Yediğimiz yemeğin enerjisinin ciddi bir kısmı henüz hazım aşamasında kullanılmakta.
    İdmandan sonra tüketilebilecek, hazım esnasında vücudu zorlamayacak, vücudumuzu hemen onarım sürecine sevk edebilecek mükemmel bir öğün.

    Bunların yanına tavukta iyi gider diyenler olacaktır. Biz bunu sadece balılkla süt ürünü tüketilmez diye biliyoruz fakat bu çok yanlış. Tüm et ve süt ürünleri için geçerlidir. Ben herhangi bir süt ürünüyle herhangi bir et ürününü aynı öğünde tüketmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben yiyorum bir şey olmuyor dediğinizi duyar gibiyim. Bu UZUN VADEDE vücuda ciddi zarar veren ve anlatımı uzun bir olaydır. İsteyenler internetten bunun araştırmasını yapabilir.
     

    Ekli Dosyalar:

    powerdream, Bodyyci ve Suarez bunu beğendi.
  2. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    denemek lasım.lezzetli olur gibi
     
  3. NdmSrdr
    Offline

    NdmSrdr Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Ayakkabı
    Yer:
    İstanbul
    Gayet lezzetli, ucuz ve vücut çalışanlar için güzel bir öğün.
     
  4. LifeSteaLeR
    Offline

    LifeSteaLeR Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2011
    Mesajlar:
    230
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Zahmetli olması çok sıkıntı.Bana sütten nasıl lor yapıyoruz o konuda yardımcı olur musun
     
  5. NdmSrdr
    Offline

    NdmSrdr Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Ayakkabı
    Yer:
    İstanbul
    Süt kesildikten sonra kaynatıyorsun sonra bir tencerenin üstüne büyük bir süzgeç koyup kaynattığın kesilmiş sütü süzgeçe boşaltılıyorsun. Süzgeçte kalan lor, tencereye akan peynir altı suyu. Zahmetli falan değil.
     
  6. Suarez
    Offline

    Suarez Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    SİGORTACI
    Yer:
    İstanbul
    Loru ekşitemiyorsanız sirkeyi deneyin ben öyle yapıyorum 1gun bekletmek yerıne sırkeyle bozuyorum
     
  7. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Loru kesinlikle yapıcam :) 4. resimi zaten yapıyordum.Güzel bir bilgi olmuş.
    Lorun su kısmını hangi öğünlerde ve nasıl tüketebiliriz.Çorbaya koyarım arada :) arada antreman sonrası içerim bi bardak.Sabahlarıda olabilir aslında nedersiniz bu konuda :D
     
  8. NdmSrdr
    Offline

    NdmSrdr Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Ayakkabı
    Yer:
    İstanbul
    Ben genelde çorbada kullanıyorum ama canının çok bir şey istemediği ama yemek zorunda olduğun zamanlarda da sade olarak içebilirsin.
     
  9. gameofthrones
    Offline

    gameofthrones Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    lor'u nasıl yaptıgını annene sorabilir misin çünkü ben tek yaşıyorum ve çorbada çok hoş geldi gözüme tarifini tam olarak merak ettim neyden ne kadar koydun
     
  10. asude
    Offline

    asude Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2011
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bayan
    Sade olarak içildiği zaman tadı nasıl acaba
     

Sayfayı Paylaş