Nasıl Kilo Verilir?..Kilo Verme Mkanizması?..

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve ercan gürgöze tarafından 24 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    sürekli, diet ,antrenman kilo verdim,veremiyorum muahbbetleri...ama,acaba insan nasıl kilo verir,mekanizma basit çerçeve ile nasıl özetlenebilir?...bilen arkadaşlar neler diyecekler bu konuda?...))

    görüşleri gerçekten merak ediyorum ..)
     
  2. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    benım bıldıgım vucut depolanan yagları yakarak enerjıye cevırıyor yaglar bıtınce kasları yakmaya baslıyor bıyolojı dersınde boyle ogrenmıstık :)
     
  3. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    duruma göre öncelikle kasları bile yakabilir.
    Tabi bunda pekçok faktör önemli. O2 seviyetsi genetik, hormonlar vs.


    aslında kilo vermekle yağ yakmak terimlerini ayıralım. kilo vermek su atmak yada kas eritmekle de olur.
    aldığın kalori harcadığından az olacak en temel kural bu.
    nabzı 120-140 arasında tutmak ve vucudu Oksijensiz bırakmamak lazım. Bu mantıkta antreman hızınızı belirleyebilirsiniz.
     
  4. tropicalpunch
    Offline

    tropicalpunch Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Vücut öncelikle karbonhidrat, daha sonra yağ, en son da kas yakar ancak gerçekten birçok faktör bu sıralamayı etkiliyor. Antrenmandan sonra karbonhidrat almazsan kas yakman kaçınılmaz.
     
  5. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    )) iyi de nasıl?...mekanizma nedir?...)

    antrenör ,var mı sitede?...)
     
  6. Fantastix
    Offline

    Fantastix Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2010
    Mesajlar:
    189
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Genel bakılırsa ünlülerde dahil sabah kahvaltılarını çok sağlam yapıyolar ve gün içerisinde daha az beslenmeye özen gösteriyolar.Hele ki saat 17:00 ve 18:00 olduktan sonra çoğu kişiler yemeği keserler bunların dietinde önemli sonuçlar alınmıştır.
     
  7. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.591
    Beğenileri:
    4.610
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    dishiwelet ve Despo bunu beğendi.
  8. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    yazılarda doğru noktalar mevcut...

    daha kompakt ,özetlenirse:

    -hipotalamus ,beyinde bir bölge ve bi sürü fonksiyon yanısra bu işleri de düzenlier...

    - her 6500- 7.000 kcal aşağı yukarı 1 kgs anlamına gelir...yani, yaktığımızdan fazla her bu kadar miktar kadar "kcal" alındığında 1 kgs alırız...bunu iyice bi kenara not etmek gerek...önemli !...

    -sözkonusu hipotalamus,beyinde ön tarafta bir merkez... fonksiyonları çeşitli... görevlerinden bazıları çerçevesinde ı "susama,acıkma " ayarlamalarını da yapan bi "bilgisayar "gibi düşünebilinir..

    -bi nevi kompüter gibi bu "6.500-7.000 kcal" ı bi şekilde toplamda ,nasıl oluşup oluşmadığını takip eden bu kısım, sonuçta bu işi ayarlayan ...

    örneğin, diyettte sık sık kilo takılmaları olur ,ki bunda da hipotalamus devrede...sürekli sabit kalori alınırsa diyette, "bazal metabolizma " yavalar..bazal metabolizma hipotalamus tarafından düzenlenir...merkez öncelikle düzenlemeleri günlük alınan kalorilere göre yapar ...hep aynı kalori alınıyorsa yakılan kaloriyi buna eşitlemeye çalışır...diyet yapmaya başlayınca doğal olarak bir kalori açığı oluşur ve bu açık (-) kalori hanesinde 6.500 -7.000 kcale ulaşınca 1 kgs verilir...fakat , aynı diyet devam ederken ,hipotalamus sarfedilen kalorileri ,alkınanlar ile eşitler ve bir dönem sonra harcanan ve alınan kaloriler eşitliği sağlanınca ( -) kalori hanesinde puan oluşmaz hale gelir vücutta...
    ve hele bu diyette arada sırada diyeti bozulursa (+) kilo hanesinde kaloriler toplanmaya başlar ve toplamda 6.500-7.000 kcal olunca 1kgs ağırlık yeniden oluşur...

    kısaca ,diyet yaparken kilo alma oluşmuş oluyor...(
     
    canavar bunu beğendi.
  9. Fantastix
    Offline

    Fantastix Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2010
    Mesajlar:
    189
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
  10. Savaş23
    Offline

    Savaş23 Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2011
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Garson
    Yer:
    Kocaeli
    benim bildiğim Kilolu insanların bünyesi yavaş çalıştığı için kilo alırlar ve bu bünyeyi bir şekilde hızlandırıp yağ yakımını hızlandırmaları gerekmektedir.Vücutta ilk karbonhidratlar sonra yağlar en sonundada proteinler yakılır.Çoğu insan vücudun enerji üretmesi için karbonhidrattan başka besin yakmaz.Bir İnsan'nın Enerji almak için proteinlerini yakması için 10 15 gün yemek yememesi lazımki proteinlerini yaksın cünkü protein vücudumuzun temel ihtiyacı yapı taşıdır vücutta onarım ve üretim odan sorulur.Yağlarda kendi içlerinde ayrılır hayvansal yağlar doymuş yağşar doymamış yağlar vb. Doymuş yağlar:Bu yağlar öncelikle et, saf süt ürünleri, ve yumurta beyazı gibi hayvansal ürünlerde bulunur. Fazladan doymuş yağ alımının kalp hastalıkları ile ilişkili olduğu bilinmektedir.
    Tekli doymamış yağşar:Bunlar tek bir yağ asidi zinciri içeren, kalp açısından sağlıklı yağlardır. En iyi tekli doymamış yağ kaynakları arasında zeytin yağı, fıstık yağı ve kanola yağı mevcuttur.
    Çoklu doymamış yağlar:Bunlar iki ya da daha fazla yağ asidi zinciri içeren, kalp açısından sağlıklı yağlardır. Çoklu doymamış yağlar mısır, ayçiçeği ve soya yağlarında bulunur. Daha ayrıntıya girmesem iyi olur
     
    2157 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş