Muthis dogal protein kaynagi Kanguru eti ! degerlere bakin

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve androm tarafından 15 Nisan 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. androm
    Offline

    androm Üye

    Katılım:
    24 Mart 2007
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Paris
    [​IMG]

    Kanguru eti yuksek kaliteli protein kaynagi olmasi ve icerdigi yuksek demir ve cinko oraniyla vucut gelistirme sporcularinin yogunlukla yonelmeye basladigi bir et turu olmaya basladi. En onemlisi icerdigi cok dusuk oranlarda yag ve karbonhidrat oranlari. (100 gr icin % 1 in altinda ) 100 gr kanguru eti bir porsiyon whey proteininden daha kaliteli diyebiliriz nerdeyse. bu etde bulunan cok ince islenmis kas ve icerdigi az kolajen yapisi dikakt cekiyor.

    Diyetlerinde etden vazgecemeyenler bu eti tuketerek yag oranlarinda ciddi anlamda dusus gostermisler. Bir diger faydali tarafi ise etin homojen olarak tum bolgelerde ayni besin degerlerini tasimasi. yani inek etinde genellikle tercih ettigimiz "yagsiz sirt " gibi bir ayirima gerek yok.

    inek ve koyun etlerinin protein degerleri yuksek olmasina ragmen yúksek yag orani ve dusuk PUFA icermesi kolestorolu ve yaglanmayi tetikliyor. Kanguru etinde ise tam tersine cok dusuk yag orani ve yuksek PUFA mevcut. kirmizi etlerin icerisinde "leanest" oalrak tanimlanmasinin nedeni de budur.

    Son yillarda kanguru etinin diger etlere gore one cikmasi avrupa pazarinin dikkatini cekmis ve bu yuzden almanya, fransa basta olmak uzere bir cok ulkede marketlerde belli yuzdelerde yerini almaya baslamis. Ozellikle sampiyon sporcularin en kiymetli ogunlerinde bas koseyi almis.

    Bazi cins kangurularin devasa boyutda olmasi ve buna ragmen iki ayagiyla sicrayarak hareket etmesi bu besin degerlerini izah ediyor sanirim.

    Merak edenler icin kanguru eti tuketmenin dinimizce herhangi bir sakincasi yok ve fiyati oldukca makul :) Turkiye pazarina bu etle girmemek icin hicbir neden yok aslinda :)

    Bu yaziyi okudugum bir dergiden kabaca tercume ettim.
     
    muti5757 bunu beğendi.
  2. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.597
    Beğenileri:
    2.070
    Ödül Puanları:
    0
    Olsa muhakkak ilk deneyenlerden olurum, hem yağsız hemde proteince zengin, yalnız bir konu eksik kalmış Androm, kendi izlenimlerini yazmamışsın, yoksa sen orada yaşayıp hala bir kanguru biftek yemedin mi?!
     
  3. androm
    Offline

    androm Üye

    Katılım:
    24 Mart 2007
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Paris
    Hafta sonlari deniyorum. Yapmasi ve yemesi cok zahmetli :) lezzet bakimindan dana veya kuzu etiyle kiyas kabul etmez. et yagsiz oldugu icin kaba benzetmeyle "kayis gibi ". Ama degerler hakkaten cok ustun. Hafta arasi isyerinde o kadar fazla cigneme zamanim olmadigi icin daha pratik gidalar tuketiyorum.
     
  4. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    içersinde milyonlara besin bilgisi barındıran nutritiondata.com 'da bile kanguru hakkında bilgiye ulaşamadım..
    avustralya dışında çok nadir tüketilen bir besin olduğundandır sanırsam..
    türkiye'ye de gelirse kesinlikle denemek istiyorum..

    türkiye'de ulaşabileceğimiz protein oranı en yüksek kaynak heralde devekuşu eti..
    http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20FT.html adresinde bilgileri mevcut.. (tadı bifteğe benziyor, kötü değil)

    bunlar dışında internetten edindiğim bilgiye göre protein oranı en yüksek et geyik etiymiş..
    http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21Cj.html ..merak edenler için detaylı bilgiler var..

    tabi geyik etine de türkiye'de ulaşmak imkansız gibi.. o yüzden ilginç bir bilgi olmaktan öteye gitmeyecek bu sanırsam..

    yağ oranı olarak ise kanguru etinin az yağ oranına bu saydığım besinlerden hiçbiri ulaşamıyor..
    şu ana kadar zannedersem kanguru eti düşük yağ oranıyla rakipsiz..
     
  5. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    779
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    türkiyede de keske olsa ilk deneyenlerden biirisi olurum kuskusuz kanguru etinin
     
  6. androm
    Offline

    androm Üye

    Katılım:
    24 Mart 2007
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Paris
    devekusu eti protein bakimindan lider ise, yumurtasinin da zirvede olmasi gerekir sanirim.
    acaba degerleri kac ? gun boyu kabugunu soymaktan bikkinlik gelen tavuk yumurtasi yerine ornegin 1 tane gunluk yeter sanirim :)

    ayrica dikkatimi cekti ordek yumurtalari tavuk yumurtasi ile ayni ebatda olmasina ragmen fiyatlari arasinda cok fark var ! nedenini bilmiyorum..

     
  7. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    arkadaşlar yok mu şöyle normal hayvan. kanguru hayvanı ve devekuşu hayvanı falan yurdum insanına ters. bide o devekuşu eti enson bildiğim kadarıyla kilosu 20 ytl falandı. cebe de acayip yük. en iyisi çökeleğe devam :D
     
  8. ibrahimmmm
    Offline

    ibrahimmmm Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    38
    Bende buna yakın şeyler söyleyecektim işte. :lol:
    Et ürünü olarak bence en iyisi yağsız tavuk fleto. İster haşla, ister mangalda yap, ister fırına ver bıkmadan usanmadan tüketebileceğim ve en sağlıklı olarak(fizyolojik ve maddiyolojik :D ) gördüğüm tek et türü. Çökelek te çok iyi ama belli bişeyden sonra boğazdan geçmiyor hale geliyor bunun tadını anlamadan yutmanın bir yolu yokmu yahu. :)
     
  9. kliwaj
    Offline

    kliwaj Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2006
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    loru ben direk suyla yutuyorum ne tadi geliyor ne bogazima takliyor
     
  10. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Nasip olursa yarin deneyecegim, izlenimlerimi yazarim.
     
  11. muti5757
    Offline

    muti5757 Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2011
    Mesajlar:
    498
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenciyim
    Avustralya doğumlu olduğum için bolca tükettik zamanında.Zaten Avustralya'da bolca tüketilir.Özellikle sırt kısmı çok lezzetlidir et genel olarak biraz serttir tabi damak zevki bu kişiden kişiye değişir ama kesinlikle dana etinden daha lezzetli bana göre ama daha sert tabi sade yemenizi tavsiye etmem biraz zorlanıyor insan yerken sos felan olması lazım.Genel itibariyle tavsiye ederim oldukça lezzetlidir.
     
  12. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    [​IMG]


    Aldigim urun bu sekilde. Urunu kendi halinde erittikten sonra, dun zeytinyagi ile firca yardimi ile surup buzdolabinda ortalama 12 saat beklettim. Pisirim onerisine uyarak cok sicak tavaya once ilk sonra diger yuzunu degdirip "muhurleme'' islemini gerceklestirdim.Ardindan iki tarafi da 4 er dakika pisirip, 4 dakika da sicak tavada biraktim.

    Baharatsiz et olmasi dolayisiyla, tabaga servis ettigimde tuz ve karabiber attim, tavada epey kirmizi bir sos birakmisti onuda uzerine doktum.

    Pisirme asamasinda koku olarak dana etinden cok daha iyi kokmakta. Istah aciyor diyebilir.

    Sertlik olarak dana etinden sert ancak lezzet olarak marine edilmemis dana etiyle karsilastirilmasi bile yanlis olur :) Cok ama cok guzel bir lezzet, et kizarinca gercekten leziz gozukuyor.

    Icinde su hapsettirdigimiz icin ayni zamanda sulu da. Kesinlikle tavsiye ederim imkani olanlara.

    Not: Din konusunda hassas arkadaslar icin, diyanet bu eti yemenin caiz oldugu fetvasini vermis.

    Saygilarimlar
     
  13. muti5757
    Offline

    muti5757 Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2011
    Mesajlar:
    498
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenciyim
    6 sene sonra Avustralya'ya beklerim beraber yeriz :D
     
  14. F35
    Offline

    F35 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2012
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    200
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Akaryakıt
    Yer:
    İzmir
    Kanguru nedense bana hep itici bir hayvan gelmiştir, islama kurallara uygunmu değilmi bilmiyorum ama yinede yemem :)
     
  15. boksbody
    Offline

    boksbody MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.312
    Beğenileri:
    2.754
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    konu eski ama görünce yazayım dedim
    değerlerin nesi müthiş ? anlamadım
    tavuk bile bundan çok daha iyi
    kollestrol değerleri ne öyle
     
  16. NacHo
    Offline

    NacHo Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    135
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Fen Bilimleri Fakültesi
    yağsız.kırmızı et güzelmiş. kanguru hangi familyaya giriyor etini yememizde bi sakınca yok dimi
     
  17. savas_yok
    Offline

    savas_yok Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2011
    Mesajlar:
    225
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Acı yok rocky
    Yer:
    izmir
    Yaban tavşanıda aynı şekilde çok sağlam protein var ve yag adına birşey yok :)
     

Sayfayı Paylaş