Mikrodalga fırında pişirilen yemekler sağlıklı mıdır?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve grkszhrf tarafından 30 Mart 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. grkszhrf
    Offline

    grkszhrf Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    Ankara
    Mikrodalga fırında pişirilen yemekler sağlıklı mıdır? Bu konuda internette olumlu ve olumsuz yazılar okudum, ben sağlık açısından ve yiyeceklerin besin değerleri açısından bir sorun olmuyorsa bonfile tavuk göğüslerini daha pratik olması için mikrodalga fırında pişirmek istiyorum. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bizi işin hem sağlık yönünden hem de mikrodalga fırının eti ne sürede pişirdiği, lezzeti ve pratikliği hakkında aydınlatırlarsa sevinirim.
     
  2. operation
    Offline

    operation Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    135
    Ödül Puanları:
    0
    Günlük çevrenden almış aldığın radyasyon oranını yeni bir radyasyon yayıcı ile arttırmış olursun. Tv, pc, fotokopi makinesi, Dedektör vs...
     
  3. enantioselectivity
    Offline

    enantioselectivity Üye

    Katılım:
    29 Mart 2007
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Akademisyen, teknokrat
    Yer:
    Istanbul
    Kim demiş?

    Mikrodalga fırınlardaki radyasyon iyonize olmayan bir radyasyon olduğu için x-ışınları, ultraviyole lerde olduğu gibi bir kanser riski taşımaz. Fırın molekülleri doğrusal hızlandırarak ısıtır, mikrodalga döndürerek. böylece daha hızlı ısınırlar.

    Sağlığa bilinen bir zararı yok. cep telefonu da kullanmayalım o zaman.
    Ancak ısıtarak zarar verebileceği için mikrodalga fırınlar, kapağı kapatılmadığı zaman da çalışmazlar. dolayısı ile daha da güvenlidirler.

    Bkz wikipedia.
     
  4. operation
    Offline

    operation Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    135
    Ödül Puanları:
    0
    Son düzenleme: 31 Mart 2009
    magicbaris bunu beğendi.
  5. cglrbkts
    Offline

    cglrbkts Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    mikrodalga fırında ısıtılan yemekler besin değerleri açısından olumsuz etkiler yemekleri...
    ama şu yöntemle hiç bir zararı olmadan ısıtabilirsiniz. sadece ışıgı geçiren cam bir tabak la ısıtacagınız yemek dolu tabagın üstüne kapayın ışığın yemege direk temas etmediği sürece hiç bir şekilde zararı olmaz..
     
  6. grkszhrf
    Offline

    grkszhrf Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    Ankara
    Arkadaşlar ben mikro dalgafırında derisiz kemiksiz bonfile tavuk göğüsünü pişirmek için almayı düşünüyorum ama kimisi mikrodalga fırında pişirme olmaz sadece ısıtmak için diyor bu konuda deneyimi olan birisi bilgi verebilir mi? Eğer pişirme yapabiliyorsak bu ürünü almayı düşünüyorum.
     
  7. cusco*
    Offline

    cusco* Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    279
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İstanbul
    Kesin bir kaynak verebilir misin bunları söylerken ? Besin değeri kaybettiği konusunda ?
     
  8. grkan
    Offline

    grkan Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    pişirme yapılabilir ancak içten pişmeye başladığı için dışı normal kızarttığın şekilde olmaz...ve dikkat etmek gerekir çünkü tahmininden daha cabuk sürede pişeçeginden yapısında bozulma olabilir..ve bildiğim kadarıyla mikrodalga fırınlarda yiyecekler daha çok su kaybediyor..
     

Sayfayı Paylaş