mikroda lapa yapımı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve sheridan tarafından 1 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    istediğimiş miktarda pirincimizi alıyoruz ve yıkıyoruz ve bi kapa koyuyoruz daha sonra 1 e 3 oranında su koyuyoruz pirincimizi koyduğumuz kaba daha sonra mikroya atıyoruz bende en yüksek 500 derece var ben 500 dereceye getiriyorum 15 dkkika pişiriyorum 15 dkka piştikten sonra karıstırıp 1 2 dakika daha mikroya atıyoruz ve hazır daha sonra isteğe göre yağ vs ekleyebilirsiniz pratik...
     
    Malebolgia bunu beğendi.
  2. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    En yakın zamanda deneyeceğim thums:
     
  3. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    637
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    güzell denemek lazım.
     
  4. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    arkadaşlar mikrodalga fırının zararlarını bilerek yaparsınız umarım.
     
  5. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Nedir zararı?
     
  6. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    "MİKRODALGA KULLANARAK PİŞİRMEK Sizi Öldürüyor! Mikrodalga ile pişirmek hastalıklarının en önemli sebepleri arasındadır. Ancak çoğunlukla bu durum görmezden gelinmektedir. Mikrodalgada pişirmek gıdanın besin değerini etkilemektedir. Mikrodalga pişmiş gıdaları tükettikten sonra, hemoglobin seviyeleri azalmaktadır. Bu durum kansızlıklara sebep olmaktadır. Normal yollarla da pişirme bazı birleşiklerin yapısında bozulmaya sebep olabilirken (bu durum çiğ gıdaların daha fazla tüketilmesinin sebeplerindendir), mikrodalga kullanımı daha fazla oranların gözlenmesine sebep olmaktadır. Bu durum sebebiyle dolaşım ve bağışıklık sistemleri etkilenmektedir.
    Özetle: Mikrodalgada pişirilmiş gıdalar tüketmek:
    • Kolestrolü arttırır
    • Beyaz kan hücrelerinin sayısını arttırır
    • Kırmızı kan hücrelerinin sayısını azaltır
    • Radyolitik bileşiklerin (doğada bilinmeyen bileşikler) oluşumuna sebep olur ."

    [​IMG]Mikrodalga fırınlar, mikrodalga ışınları kullanarak gıdayı ısıtan, çok yönlü, mutfakta zaman tasarrufu sağlayan araçlardır. Mikrodalga fırınlarda pişirilen gıdalar, diğer yollarla pişirilen gıdalar kadar sağlıklıdır ve araştırmacılar kaynamaya kıyasla, mikrodalga ile pişirmede daha fazla vitamin, mineral ve besin değeri kaldığını düşünmektedir.
    Mikrodalga fırınlar yemek hazırlanma sürelerinde önemli rollere sahiptir, ancak kırmızı et, tavuk, balık ve yumurta gibi gıdalarda pişirme ya da yeniden ısıtma yaparken, bu gıdaların güvenli bir şekilde hazırlandığından emin olmak için bazı özel tedbirler alınmalıdır. Eğer doğru bir şekilde kullanılmazlarsa, mikrodalga fırınlar tehlikeli olabilirler. Uygun şekillerde kullanılmazlarsa, mikrodalga fırınlar eşit olamayan bir şekilde pişirebilir ve zararlı bakterilerin yaşamaya devam edebileceği soğuk bölgelerin kalmasına sebep olabilir. Bir mikrodalga fırın biberonların, şişelerin veya kavanozların sterilize edilmesi için kullanılmamalıdır. Bu sebeple, gıda kaynaklı hastalıkları engellemek için güvenli bir şekilde mikrodalgada pişirme önerileri takip edilmelidir.
    Mikrodalga nedir?
    Mikrodalgalar, elektrik ve manyetik ışınların birlikte olduğu elektromanyetik ışın formudur. Elektromanyetik ışınlar x-ray ışınlarından, daha az enerjiye sahip ve radyo yayınlarında kullanılan frekanslara kadar uzanan bir aralık içindedirler. Mikrodalga ışınları ise radyo frekansında kullanılan elektromanyetik ışınlardandır. Mikrodalga ışınları, çok daha güçlü olan x-ray ışınları ile karıştırılmamalıdır.
    Mikrodalga ışınlar gıdaların pişirilmesinde kullanılmalarında etken olan üç karakteristik özelliğe sahiptirler: metallerce yansımaktadırlar; cam, kağıt, plastik ve benzer maddelerden geçebilmektedirler ve gıdalar tarafından absorbe edilebilirler.
    Mikrodalga Fırınlar ve Sağlık
    Mikrodalgaların insan vücudunu nasıl etkilediğine dair çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Mikrodalga ışınlar gıdaları ısıtabildikleri gibi, vücut hücrelerini de ısıtabilmektedirler. Mikrodalga ışınlarına yüksek seviyelerde maruz kalmak sancılı yanıklara sebep olabilmektedir. Göz merceği özellikle yoğun ısıya ve katarakta sebep olan yüksek seviyelerdeki mikrodalga ışınlarına karşı oldukça duyarlıdırlar. Bununla birlikte testisler sıcaklıklardaki değişikliklere karşı duyarlıdır ve yüksek seviyelerde mikrodalga ışınlarına maruz kalma spermlerin ölmesine sebep olabilmekte ve geçici kısırlık görülebilmektedir. . Fakat bu tip kazalar - yanma, katarakt, geçici kısırlık- yüksek oranlarda mikrodalga ışınlarına maruz kalma ile gözlenebilmekte, yani mikrodalga fırınlar için koyulan 5mW limitinden daha yüksek değerlerde gözlenebilirler.
    Daha düşük seviyelerde mikrodalga ışınlarına maruz kalan insanlarda ne gibi etkilerin oluşabileceği konusunda daha az şey bilinmektedir. Geniş kitleler üzerindeki uzun süreli araştırmalar, düşük seviyelerdeki mikrodalga ışınlarının etkisini gözlemlemeyi içermektedir. Deney hayvanları üzerinde daha fazla çalışma yapılmakta, ancak hayvanlar üzerinde gözlenen etkileri insanlar üzerinde yorumlamakta güçlükler yaşanmaktadır. Hayvanlar ve insanların mikrodalgaları absorbe etmeleri farklılık göstermektedir. Öte taraftan, deneysel koşullar tam olarak insanların mikrodalga kullanmalarıyla oluşabilecek etkileri gösteremez. Buna rağmen, bu araştırmalar radyasyonun olası etkilerini anlamamıza yardımcı olmaktadır.
    Genel Yanlış Düşünceler
    Mikrodalga fırınlar hakkında genel bazı yanlış düşünceler şöyledir:

    • Mikrodalga fırınlar gıdanın kimyasal yapısını bozmaktadır - doğru değildir. Gözlemlenmiş tek değişiklik, gıdanın hızlı bir şekilde pişirilmesinden kaynaklanabilmektedir. Ancak, mikrodalga ışınları ile tehlikeli ya da zehirli herhangi bir bileşenin oluştuğuna dair bir kanıt yoktur.
    • Mikrodalgada pişirilmiş bir gıdayı tüketmek, radyasyona maruz kalmanıza sebep olmaktadır - doğru değildir. Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde fırın kapatıldıkça, herhangi bir mikrodalga fırında ya da gıdada kalmayacaktır.
    • Mikrodalga radyoaktiftir - doğru değildir. Mikrodalga enerjisi, fırını, gıdayı ya da herhangi bir yüzeyi radyoaktif yapmamaktadır. Genişletilmiş araştırmalar sonucunda, herhangi bir seviyede mikrodalgaya maruz kalma ile ne kanser oluştuğu ne de kanserin ilerlediğini gösteren kanıt yoktur.
    • kaynak :http://www.relfe.com/microwave.html
     
  7. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul

    Gönderdiğin yazı mikrodalga fırınların çeşitli zararlara yol açtığı iddiasını çürütmek için yazılmış. Senin iddianı nasıl destekliyor anlamadım.


    Yazının orjinaline şuradan ulaşılabilir:
    http://www.f4st-ec.org/bulten/2008/02/tr/08_1.html
     
  8. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    zaten nede kolaya kaçsak direk ölüyoruz :)) neyse valla ölümüm mikrodan çıkan lapadan olsun :)))
     
  9. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    birincide zararlarını anlattığı için koydum aslında ikincidede zararlı olduğunu bildiğimiz yada düşündüğümüz şeylerin.bi sorun teşkil etmediği ile ilgili ikincisi biraz ekstra oldu aslında asıl olan ilk satırlar.
     
  10. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul

    O satırlar alternatif tıp zırvalıkları ile dolu relfe.com'un iddiaları. ve en ufak bir bilimsel çalışmaya dayanmıyorlar.
     
    iris bunu beğendi.
  11. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    ben sadece tavsiyede bulundum...isteyen bi ömr mikrodalga kullanır teşekkürler...
     
  12. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    bu arada aynı model makarnada yaptım :) patlamış mısır tarifinide vereyim bir ara :)
     
  13. MrToxic
    Offline

    MrToxic Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    emin ol kullandığın pc,telefon vs. mikrodalgadan kat kat zararlı ;)
    ''Atın Ölümü Arpadan Olsun'' diyorum . tarifi en yakın zamanda denicem :)
     

Sayfayı Paylaş